Για το αμερικάνικο όνειρο ο «Κάρα»

Για το αμερικάνικο όνειρο ο «Κάρα»

ΔΝΤ σε «Κάρα»

Ο Γιώργος Καραγκούνης φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να φύγει πάλι από τον Παναθηναϊκό συνεχίζοντας την καριέρα του στο εξωτερικό, αυτή τη φορά στις ΗΠΑ και το MLS.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Γάτα, ο «Κάρα» είχε επαφές στην Νέα Υόρκη με κάποιους ομογενείς και μάνατζερ, οι οποίοι τον προέτρεψαν να κοιτάξει την προοπτική του αμερικάνικου πρωταθλήματος και – γιατί όχι – να κλείσει την καριέρα του εκεί.

Τα οικονομικά προβλήματα του Παναθηναϊκού σε συνδυασμό με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα που δεν σκοπεύει να τον χρησιμοποιεί βασικό την επόμενη χρονιά, φέρνει σε δυσμενή θέση το διεθνή μέσο. Και αυτό γιατί εκτός του ότι δεν θα συμπληρώσει πολλές συμμετοχές την νέα σεζόν, ο «τυπάρας» έχει υπογράψει συμβόλαιο και περιμένει να εισπράξει 1 εκ. ευρώ. Ο Γόντικας όμως του έχει ήδη κάνει μία νύξη σχετικά με το συμβόλαιό του και τον έχει ενημερώσει ότι θα υπάρξουν μειώσεις λόγω των οικονομικών δυσχερειών.

Αυτό δεν άρεσε τον Καραγκούνη, καθώς η μείωση που άκουσε είναι της τάξης του 50%. Και όπως και να το κάνουμε, άλλο 1 εκ, και άλλο μισό…

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως ο Γιώργος Καραγκούνης έχει ψαχτεί και στην Κύπρο, όμως τα ποσά που βρίσκει είναι 400-500.000 ευρώ. Όσα δηλαδή θέλει να του δώσει και ο Παναθηναϊκός. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να φύγει από την Παιανία.

Και εδώ μπαίνει η προοπτική της Αμερικής, αφού ένας από τους μάνατζερ που συνομίλησε στην Νέα Υόρκη , όπου βρέθηκε για το ματς της Εθνικής, του είπε ότι μπορεί να του βρει πρόταση με 2 εκ. ευρώ το χρόνο, και μάλιστα για διετές συμβόλαιο. Άλλωστε τα χρόνια πέρασαν και αυτό που κρατάει σε εγρήγορση αλλά και αγωνιστική ετοιμότητα τον «τυπάρα» είναι η Εθνική ομάδα και το Euro 2012, που δεν θέλει με τίποτα να χάσει, λίγο πριν κρεμάσει τα παπούτσια του.

Πάντως, επίσημη πρόταση δεν έχει ακόμη στα χέρια του από σύλλογο του MLS, όμως ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό, έχει διατελέσει αρχηγός αρκετά χρόνια, έχει παίξει σε Ίντερ και Μπενφίκα, και έχει σηκώσει και ένα Ευρωπαϊκό… δεν θα δυσκολευτεί να βρει ομάδα.
 

Best of internet