Το πείσμα του προέδρου!

Το πείσμα του προέδρου!

bet365

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έκανε αγωνιστικό και οικονομικό απολογισμό της χρονιάς και ο Κώστας Βασιλόπουλος αναλύει στο blog του στο gazzetta.gr την επόμενη ημέρα στον ΠΑΟΚ!

Το κλασικό ΠΑΟΚτσήδικο σύνθημα «όσο με πληγώνεις τόσο με πωρώνεις» βρίσκει τέλεια εφαρμογή στον Θόδωρο Ζαγοράκη.
Αυτό συμπέρανα ακούγοντας προσεκτικά τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αισθάνεται πληγωμένος από κακόβουλα σχόλια και κακόπιστη κριτική (σύνηθες φαινόμενο στη Θεσσαλονίκη), αλλά παραμένει άσβεστη μέσα του η φλόγα να οδηγήσει την ομάδα σε ακόμα υψηλότερα σκαλοπάτια του ελληνικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
«Τα θέλει και τα παθαίνει» θα μου πείτε, με δεδομένο ότι εξακολουθεί να παραμένει στη θέση του προέδρου. Και μένει σε πείσμα όσων πίστευαν (ή περίμεναν) ότι αργά ή γρήγορα θα αποχωρήσει κουρασμένος –ψυχολογικά κυρίως– από τις αφόρητες πιέσεις που ασκούνται σε όποιον ασκεί καθήκοντα προέδρου στον ΠΑΟΚ.
Πιστεύω ότι με οδηγό το πείσμα του ο Ζαγοράκης θα συνεχίσει να μάχεται για τη δημιουργία μιας ομάδας που θα κάνει περήφανο τον ίδιο αλλά και τους φιλάθλους του Δικεφάλου.
Δεν σκοπεύω να σταθώ στις απαντήσεις που έδωσε. Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες οι τοποθετήσεις τους. Είδηση δεν θα προέκυπτε και δεν προέκυψε. Εξαίρεση θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την αποκάλυψη για την πρόσφατη επικοινωνία του με τον Ζήση Βρύζα. Η ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας τους είναι σημαντική εξέλιξη, αν και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ απέφυγε να αποκαλύψει και το περιεχόμενο των συζητήσεών τους.
Ο Ζαγοράκης –για να επιστρέψουμε στο βασικό μας θέμα– αντλεί δύναμη από το πείσμα του για τη δημιουργία ενός ΠΑΟΚ που θα πρωταγωνιστεί. Συνεχίζει να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τους συνεργάτες του και παρά την οικονομική στενότητα της ΠΑΕ έχει όραμα για το μέλλον.
Εμφανίστηκε πιο ώριμος από ποτέ, αποδεχόμενος ότι έγιναν λάθη στο παρελθόν που θα αποφευχθούν στο μέλλον. Η παραδοχή λαθών σε διάφορα θέματα αποδεικνύει ότι τα παθήματα γίνεται μαθήματα κι αυτό αργά ή γρήγορα θα έχει ευεργετικά οφέλη τόσο στη λειτουργία της ΠΑΕ, όσο και στα αποτελέσματα του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Το αν και πόσο έπεισε τους φιλάθλους του Δικεφάλου –που ήταν και το ζητούμενο– με όσα είπε ο Θόδωρος Ζαγοράκης θα φανεί από τη συνολική διάθεση εισιτηρίων διαρκείας.
Αυτό είναι για μένα προσωπικά το κριτήριο. Ο τελικός αριθμός των εισιτηρίων διαρκείας που θα διατεθούν από την ΠΑΕ θα μας δώσει το δικαίωμα να απαντήσουμε στο αν και κατά πόσον ο κόσμος συνεχίζει να περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και να στηρίζει το όραμά του για την ομάδα.
Σ. Σ. 1 «Μέχρι πότε σκοπεύετε να μείνετε στον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ;» Ένα από τα ερωτήματα που δεν τέθηκαν στον πρόεδρο του Δικεφάλου. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε την απάντηση του Ζαγοράκη. Να καταλάβουμε πώς σκέφτεται και τι σκοπεύει να κάνει τα επόμενα χρόνια. Εκτιμώ ότι η απάντηση θα έβγαζε είδηση. Μια εκτίμηση προσωπική είναι. Τίποτε περισσότερο.
Σ. Σ. 2 Μετά τα όσα είπε ο Ζαγοράκης για το θέμα του νέου γηπέδου και τον αργό ρυθμό του Α. Σ. ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο θέμα, μάλλον θα περιμένουμε πολλά χρόνια για να δούμε τα εγκαίνια της νέας Τούμπας. Δυστυχώς.
Σ. Σ. 3 Εντυπωσιάστηκα από την πίστη του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον Μπόλονι. Τον παρομοίασε με τον Σάντος. Έναν προπονητή που τον ήξερε σε αντίθεση με τον Ρουμάνο που τον γνώρισε μια μέρα πριν υπογράψουν τα συμβόλαια συνεργασίας. Μακάρι να δικαιωθεί. Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από σταθερότητα στον πάγκο του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αλέξανδρος Λυμπέρης
Αλέξανδρος Λυμπέρης

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 1969, παρά το γεγονός ότι η καταγωγή έχει σχέση με τον ωραιότερο χειμερινό προορισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα Γρεβενά. Στην διάρκεια των μαθητικών του χρόνων έμαθε να εκτιμά δυο χρώματα. Το άσπρο της ελπίδας, που φωλιάζει στην ψυχή κάθε Έλληνα ως κρυφή ελπίδα κόντρα στο μαύρο του πένθους για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Μαζί με τον μικρότερο αδελφό του μεγάλωσαν κρατώντας ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του δωματίου τους τα Κυριακάτικα μεσημέρια περιμένοντας να ακούσουν τις ιαχές των οπαδών του ΠΑΟΚ απο την Τούμπα που σκέπαζαν την Θεσσαλονίκη σαν μαγικό πέπλο, σε κάθε γκολ.

Από το δημοτικό προτιμούσε κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο να ρίχνει κλεφτές ματιές στα ΣΠΟΡ του Βορρά ( γεγονός που απέφερε ατέλειωτες τιμωρίες ) χωρίς να ξέρει ότι η ιστορικότερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας θα σημάδευε αργότερα την ζωή του. Μαθητής στην 1η τάξη του λυκείου το 1985 είχε την πρώτη του εμπειρία με την έντυπη δημοσιογραφία. Που αλλού; Στα ΣΠΟΡ του Βορρά. Το φλερτ που ξεκίνησε ένα απόγευμα Δευτέρας ( λίγο πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του ) εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα και γάμο.

Το 2002 εγκατέλειψε το επαγγελματικό του «σπίτι» ( και το φέρει βαρέως ) για την εφημερίδα METROSPORT για να επιστρέψει το Νοέμβριο του 2008 αναλαμβάνοντας την διεύθυνση της εφημερίδας που θεωρεί οικογένεια του. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε και την διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού SPORT 103 FM ενώ τηλεοπτικά στεγάζεται από το 1990 στην Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100.

Στα χρόνια που κύλησαν από το 1985 εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά και με τη βοήθεια του Θεού ( όπως λέει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία ) κατάφερε να επιβιώσει στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία - ζούγκλα που χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που έχουν αναγάγει την απάτη σε επιστήμη. Αντέχει ακόμα.