Περί εσόδων και… εξόδων!

Περί εσόδων και… εξόδων!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog στο gazzetta.gr για αληθινά νούμερα και πραγματικές καταστάσεις που πρέπει να ανοίξουν τα μάτια σε… Αρειανούς κι όχι μόνο!!!

Και τι δεν γράφτηκε-ακούστηκε στον βωμό του προεκλογικού αγώνα και στην προσπάθεια να χτυπηθεί (κι εντός των τειχών) η διοίκηση της ΠΑΕ και κατ’ επέκταση ο ΑΡΗΣ. Κακή διαχείριση, σκάνδαλα, λάθος μεταγραφές βρέθηκαν στο επίκεντρο και χρησιμοποιήθηκαν από εχθρούς του συλλόγου, αλλά και… Αρειανούς που χωρίς να υπολογίσουν το κακό που έκαναν στον σύλλογο, δημοσίως… κατέκριναν παρουσιάζοντας μια ψευδέστατη και αναληθή κατάσταση στην ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία των Κιτρίνων.

Χρησιμοποιήθηκαν ως όπλο και τα… πολλά έσοδα της ομάδας την χρονιά που πέρασε, έστω κι αν ορισμένοι αμέλησαν ότι τα έξοδα που κληρονομήθηκαν… ξεζούμισαν πολύ μεγάλο αριθμό των εσόδων και ταυτόχρονα αφαίρεσαν το δικαίωμα της αξιοποίησης των εσόδων με πιο αποδοτικό για το παρόν και το μέλλον της συγκεκριμένης διοικητικής κατάστασης.

Σήμερα στους συναδέλφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του κ. Ζαγοράκη μοιράστηκαν και ορισμένα οικονομικά στοιχεία. Σύμφωνα λοιπόν με αυτά, τα έσοδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν περίπου 26,3 εκατ. ευρώ και τα έξοδα 28,4 εκατ. ευρώ!!! Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο ΠΑΟΚ, με τον οποίο πολλοί φίλοι Αρειανοί συγκρίνουν την ομάδα τους (όπως κάνουν κι οι φίλοι του ΠΑΟΚ αντίστοιχα με τον ΑΡΗ κι ας το αρνούνται) με τα διπλάσια έσοδα (αφού ο ΑΡΗΣ είχε περίπου 14,5 .εκατ ευρώ την περσινή χρονιά) και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΑΛΙΟ ΧΡΕΟΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ!!!), στην Ευρώπη προχώρησαν μέχρι τους «32» (όπως και ο ΑΡΗΣ) και στην Ελλάδα τερμάτισαν δύο βαθμούς πιο πάνω!

Και φυσικά δεν τα γράφω αυτά για να πικάρω τους φίλους μου τους Παοκτσήδες και το σημειώνω με πάσα ειλικρίνεια. Τα γράφω για να τα διαβάσουν οι φίλοι του ΑΡΗ που απαιτούν, αλλά δεν αντιμετωπίζουν απλά και μόνο με ρεαλισμό την πραγματικότητα. Γιατί αναφορικά με τα έσοδα, ο ΑΡΗΣ αυτό το οποίο είχε να κάνει σε σχέση με τις χορηγίες, το έκανε. Είχε περισσότερα έσοδα από τον αιώνιο αντίπαλό του στον συγκεκριμένο τομέα, κάτι που αποτελεί απότοκο δουλειάς! Τα υπόλοιπα έσοδα προκύπτουν φυσικά από τα τηλεοπτικά (Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε δεύτερος και ο ΑΡΗΣ τέταρτος, συν η διαφορά στην Ευρώπη) και τα εισιτήρια (φυσιολογικό είναι το μεγαλύτερο γήπεδο να φέρνει περισσότερα έσοδα, ειδικά στα ματς της Ευρώπης όπου και οι δύο ομάδες είχαν πληρότητα σχεδόν 90-95%) και βέβαια μια φυσιολογική διαφορά από το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είχε τα έσοδα από το ματς με τον Άγιαξ, ενώ η ΠΑΕ ΑΡΗΣ είχε χαρίσει στον κόσμο που πήρε διαρκείας, το παιχνίδι με τη Γιαγκελόνια. Παράλληλα, περίπου 1-1,5 εκατ. ευρώ προκύπτει ως διαφορά από τα πλέι οφ.

Και τα γράφω αυτά για να προλάβω ορισμένους που ελαφρά τη καρδία θα πουν να… ανέβει ο ΑΡΗΣ στα έσοδα. Είναι οι ίδιοι φυσικά που έλεγαν για τα περισσότερα έσοδα της διετίας και την αξιοποίησή τους! Όταν όμως υπάρχει διαφορά εσόδων 12 εκατ. ευρώ, εξόδων περίπου 14 εκατ. ευρώ, το αγωνιστικό μπάτζετ είναι σχεδόν διπλάσιο, θα πρέπει να αντιληφθεί ο οπαδός του ΑΡΗ την πραγματική διάσταση των ενεργειών των ανθρώπων που βρίσκονται στο τιμόνι της ομάδας. Η μόνη τους –πέρα από τις δικές τους δυνάμεις– είναι ο κόσμος του ΑΡΗ. Και για αυτό ακριβώς επιχειρείται τα τελευταία χρόνια να πληγεί η αξιοπιστία των ανθρώπων του ΑΡΗ, να απαξιωθούν παίκτες και προπονητές, να παρουσιαστεί ως καταστροφική η διαχείριση των υποθέσεων σε όλα τα επίπεδα, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Κι αντιλαμβάνεστε τη διαφορά που θα υπήρχε, όχι αν οι δύο ομάδες ξεκινούσαν από την ίδια αφετηρία, αλλά απλά και μόνο αν ο ΑΡΗΣ είχε κι αυτός διοίκηση πρωτοδικείου και δεν ήταν υποχρεωμένος να πληρώνει παλιές αμαρτίες.

Για αυτό ο Αρειανός δεν πρέπει να περιμένει την ανακοίνωση του Καστίγιο ή του Σολτάνι για να πάρει το διαρκείας του. Παίκτες που στοιχίζουν πολλά και καταφέρνει να τους αποκτήσει παρά το γεγονός ότι έχει λιγότερα (οικονομικά) να προσφέρει. Για αυτό πρέπει η πίστη του στον σύλλογο να μην αποτελεί ποτέ αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Για αυτό πρέπει να απομονωθούν όλοι αυτοί –που μάλιστα επικαλούνται και την ενότητα πολλές φορές– έχουν ως στόχο την διάσπαση, τη μίρλα, την γκρίνια και την αρνητικότητα. Οι σωστές κινήσεις και η σωστή αξιοποίηση του αγωνιστικού μπάτζετ μπορεί να μειώσει την όποια διαφορά μπορεί να προκύψει από τα διαθέσιμα χρήματα στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Κι ο ΑΡΗΣ ήδη δείχνει ότι έχει ανθρώπους που μπορούν να πετύχουν πολλά διαθέτοντας λιγότερα χρήματα από τους άμεσους ανταγωνιστές του.

Παρά τις αντιξοότητες ο ΑΡΗΣ τη νέα χρονιά θα έχει ομάδα που θα παίζει για να κερδίσει μέσα-έξω σε όλα τα γήπεδα με οποιονδήποτε αντίπαλο και προσωπικά θεωρώ ότι θα επιτύχει τουλάχιστον το μίνιμουμ της εξόδου στην Ευρώπη. Και βέβαια τα παραπάνω δεν συνιστούν δικαιολογία απώλειας του στόχου από τον κάθε Ολυμπιακό Βόλου. Κάθε άλλο. Μάθημα πρέπει να αποτελέσει…

ΥΓ1. Ο ΑΡΗΣ έχει πραγματοποιήσει στην ουσία 4+2 μεταγραφικές κινήσεις. Οι τρεις παίκτες από την Κ-20 που ανέβηκαν (Γιαννίτσης, Γιαννιώτας, Διούδης), ο ο διεθνής με τη Νέων επιθετικός Κανούλας που υπέγραψε σήμερα και οι Σολτάνι, Καστίγιο που θα ανακοινωθούν εντός των ημερών και μόλις ολοκληρωθεί το διαδικαστικό κομμάτι. Γιατί όταν υλοποιείς ρεαλιστικά τον προγραμματισμό σου, είσαι καταδικασμένος να πετύχεις…

ΥΓ2. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η Γ.Σ. της Λέσχης. Ειδικά με όσους… Εφιάλτες βλέπουν ότι τα σχέδια τους καταγγέλλονται από τον ΑΡΗΣ ΦΜ και για αυτό έχουν λυσσάξει να τον κλείσουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα (νέα) αφεντικά τους . Έχει όμως και ο Σύλλογος τους Σπαρτιάτες του και δεν είναι μόνο 300.

ΥΓ3. Θεωρώ βέβαιο παρά την κρίση ότι ο ΑΡΗΣ θα έχει φέτος άνοδο του μ.ό. εισιτηρίων του κατά 2.000-3.000. Κι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για επιπλέον έσοδα πέρα από τις πωλήσεις παικτών…

ΥΓ4. Η συζήτηση φυσικά θα τεθεί σε νέα βάση για όλους, αν… ξεπαγώσουν ορισμένα χρέη! Εκεί να δείτε… διαφορές!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!