O Mαρκάνο του Ερνέστο! (videos)

O Mαρκάνο του Ερνέστο! (videos)

Gazzetta team
O Mαρκάνο του Ερνέστο! (videos)

bet365

Ο Ιβάν Μαρκάνο έρχεται σήμερα στην Αθήνα για να υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr ακτινογραφεί τον νεαρό αμυντικό που αποτελεί προσωπική επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε!

Το gazzetta.gr ακτινογραφεί το προφίλ του Ισπανού άσου, ο οποίος αγωνίζεται κυρίως ως κεντρικός αμυντικός αλλά έχει την ευχέρεια να παίξει και ως αριστερό μπακ, θέση την οποία αναμένεται να καλύψει στους «ερυθρόλευκους»!

«Εσύ ψηλέ, στην άμυνα!»

Ο Ιβάν Μαρκάνο Σιέρα όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου του 1987 στην πόλη Σανταντέρ της Ισπανίας και σε ηλικία δέκα ετών εντάχθηκε στις ακαδημίες του συλλόγου της γενέτειράς του.
Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος, από τότε που... θυμάται τον εαυτό του αγωνιζόταν ανέκαθεν στα μετόπισθεν, κυρίως λόγω του ύψους του (1,90), όπου «καθάριζε» τους αντιπάλους του, ειδικά στο ψηλό παιχνίδι!

Ο Μαρκάνο ωστόσο παρά τον ογκώδη σωματότυπό του διέθετε αξιόπιστη τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα στις αποφάσεις του και γι’ αυτό οι προπονητές του τον χρησιμοποιούν (μέχρι σήμερα) ως αριστερό μπακ, θέση στην οποία δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Με τα χρόνια, ο 23χρονος πλέον άσος άρχισε να προωθείται στις μεγαλύτερες ομάδες της Ρασίνγκ Σανταντέρ και στις 30 Σεπτεμβρίου του 2007 ήρθε η δικαίωση, αφού πραγματοποίησε το ντεμπούτο του εναντίον της Αλμερία.
Η τύχη ωστόσο δεν ήταν με το μέρος του, καθώς τραυματίστηκε στο β' ημίχρονο της αναμέτρησης και αναγκάστηκε να μείνει έξω τρεις περίπου μήνες.
Ο Ιβάν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, μια και υπέστη κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο του δεξιού του ποδιού...

Τι αμυντικός, τι τερματοφύλακας!

Ξεχωριστό highlight στην καριέρα του Μαρκάνο αποτελεί η αναμέτρηση της Ρασίνγκ Σανταντέρ με τη Χετάφε τη σεζόν 2007/08, όπου ο «ψηλός» αναγκάστηκε να φορέσει γάντια και να παίξει... τερματοφύλακας!
Όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί, τα πήγε περίφημα, αφού έκανε σημαντικές επεμβάσεις!


Η καθιέρωση και το κάλεσμα του Ερνέστο...

Η σεζόν 2008/09 ήταν χρονιά καθιέρωσης στη Ρασίνγκ, αφού ο Μαρκάνο έδειξε μεγάλη όρεξη για δουλειά, πάθος για διάκριση και έτσι ο τεχνικός του στον ισπανικό σύλλογο, Χουάν Ραμόν Λόπεζ Μουνίθ, χρησιμοποίησε τον υψηλόσωμο αμυντικό σε 34 ματς της Primera Division, όπου σημείωσε και δύο τέρματα.

Εκείνη η σεζόν αποτέλεσε το διαβατήριό του προς... Βιγιαρεάλ μεριά, αφού ο Ερνέστο Βαλβέρδε διέκρινε πολλά θετικά στοιχεία και εισήγηθηκε την απόκτησή του από το «Κίτρινο Υποβρύχιο».

«Η αλήθεια είναι ότι είχα κι άλλες προσφορές, αλλά δεν υπήρξε καμία αμφιβολία στην απόφασή μου να έρθω εδώ. Η Βιγιαρεάλ είναι ένας σύλλογος που με καλύπτει. Πέρασα 13 χρόνια στη Ρασίνγκ και δεν ήταν εύκολη απόφαση για μένα να αφήσω το σπίτι μου, όμως αυτό αποτελεί σημαντικό άλμα στην καριέρα μου», είχε πει τότε ο Μαρκάνο, για τον οποίο η Βιγιαρεάλ δαπάνησε περίπου 6 εκατ. ευρώ αποκτώντας τα δικαιωματά του για έξι χρόνια...


Έχασε τη θέση του, έχασε και τον Ερνέστο...

Στην πρώτη του χρονιά στη Βιγιαρεάλ ο Μαρκάνο ξεκίνησε βασικός, τα άσχημα αποτελέσματα του συλλόγου όμως στην Primera αλλά και οι όχι και τόσο καλές εμφανίσεις του με την κίτρινη φανέλα τον έθεσαν εκτός ενδεκάδας, αφού τη θέση του πήρε ο Αργεντινός Ματέο Μουσάκιο.

Στα μέσα της σεζόν αποχώρησε από το τιμόνι του συλλόγου και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, κάτι που σήμανε τον οριστικό παραγκωνισμό του.

Στον Πειραιά μέσω... Χετάφε!

Οι ιθύνοντες της Βιγιαρεάλ βλέποντας πως ο Μαρκάνο δεν θα βρει θέση στο βασικό σχήμα της ομάδας, αποφάσισαν το περασμένο καλοκαίρι να παραχωρήσουν δανεικό το νεαρό άσο στη Χετάφε.
Εκεί, ο 23χρονος ποδοσφαιριστής πραγματοποίησε αξιόλογες εμφανίσεις, ενώ αγωνίστηκε σε 29 αγώνες του ισπανικού πρωταθλήματος, σημειώνοντας ένα γκολ.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θεωρεί πως ο ταλαντούχος στόπερ-αριστερός μπακ μπορεί να καλύψει επάξια το κενό του Ραούλ Μπράβο στον Ολυμπιακό, ενώ μπορεί να δώσει αρκετές λύσεις και στο κέντρο της άμυνας την ερχόμενη δύσκολη σεζόν.

«Θέλω πολύ να παίξω σε αυτή την ομάδα μαζί με τους Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Ριέρα και τους υπόλοιπους», είχε τονίσει στον ελληνικό Τύπο ο Μαρκάνο, κάτι που τελικά θα συμβεί. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο 23χρονος μπακ θα συναντήσει στον Πειραιά και ένα ακόμα «παιδί» (Νταβίντ Φουστέρ) του Ερνέστο Βαλβέρδε...




Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα