«Ρωτήστε τον Ολυμπιακό!»

«Ρωτήστε τον Ολυμπιακό!»

«Ρωτήστε τον Ολυμπιακό!»

bet365

Ο τεχνικός διευθυντής της Γκενκ, Ντέρεκ Ντεγκράμ, σχολιάζει στο gazzetta.gr το... ανεπίσημο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Ντάνιελ Πουντίλ και ο Βέλγος συνάδελφος Στεν Γιορίς ακτινογραφεί το προφίλ του...

Πριν από τρία χρόνια (2008), ο 25χρονος διεθνής Τσέχος μέσος, για τον έντονο χαρακτήρα του οποίου έχουν χυθεί τόνοι μελανιού στην πατρίδα του, από την εποχή που έπαιζε στη Σλόβαν Λίμπερετς και τη Σλάβια Πράγας, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την πρωταθλήτρια Βελγίου. Ύστερα από δύο εξαιρετικές χρονιές, στα μέσα της εφετινής χρονιάς έχασε τη θέση του στο rotation της ομάδας και με δεδομένο ότι η τελευταία ευκαιρία της Γκενκ να βάλει χρήματα στο ταμείο της από ενδεχόμενη πώλησή του εκπνέει αυτό το καλοκαίρι, το όνομά του «παίζει» πολύ δυνατά στη μετεγγραφική αγορά.

Ο λόγος για τον Ντάνιελ Πουντίλ, 14 φορές διεθνή με την Εθνική Τσεχίας, αλλά όπως μας εξηγεί ο Βέλγος συνάδελφος της SudPresse, Στεν Γιορίς, σε καμία περίπτωση δεν είναι αριστερό μπακ! Το gazzetta.gr επικοινώνησε αρχικά με τον τεχνικό διευθυντή της Γκενκ, Ντέρεκ Ντεγκράμ, o οποίος αν και δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του γύρω από το θέμα, μας άφησε να εννοηθεί ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει επίσημη κίνηση για την απόκτηση του παίκτη.

«Αν ενδιαφέρεται, θα φανεί!»

«Για να υπάρχουν ελληνικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στο ενδιαφέρον του Ολυμπιακό για τον Πουντίλ, σημαίνει ότι κάποιος τα δίνει! Επομένως δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να απαντήσει στην ερώτησή σας! Άρα, μήπως θα πρέπει να ρωτήσετε τους ανθρώπους της ελληνικής ομάδας; Αν κι εφόσον ένας σύλλογος ενδιαφέρεται για έναν παίκτη μας, τότε ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό γνωστό, είναι μέσω της απευθείας επικοινωνίας μαζί μας. Ο ποδοσφαιριστής έχει άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο και για την ώρα τον υπολογίζουμε στον σχεδιασμό της νέας σεζόν», μας ανέφερε ο Βέλγος τεχνικός διευθυντής της ομάδας.

«Δεν πωλείται, αλλά... πωλείται!»

Σκαλίσαμε λίγο περισσότερο το θέμα και απευθυνθήκαμε στον έμπειρο συντάκτη της SudPresse, Στεν Γιορίς, ο οποίος παρακολουθεί από πολύ κοντά το ρεπορτάζ της Γκενκ. «Η επίσημη θέση του συλλόγου στέκεται στο γεγονός ότι δεν έχει καμία ενόχληση από τον Ολυμπιακό, ενώ γίνεται σαφές ότι πρόθεση της ομάδας είναι να διατηρήσει τον ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της. Η περίπτωσή του, όμως, είναι λίγο πιο περίπλοκη... Ο Πουντίλ, ενώ ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας από την αρχή της περυσινής σεζόν, στα τελευταία δέκα περίπου παιχνίδια της ομάδας έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα από το νεαρό Κρις Μαβίνγκα, ο οποίος αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Λίβερπουλ τον περασμένο Ιανουάριο. Με δεδομένο ότι ο Τσέχος παίκτης έχει άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο με την Γκενκ κι επομένως μόνο φέτος το καλοκαίρι μπορεί να πωληθεί (σ.σ. το buy out αναμένεται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ), το μέλλον του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την παραμονή ή όχι του εικοσάχρονου Γάλλου αμυντικού, τον οποίο ο προπονητής Φρανκ Βερκότερεν δείχνει να πιστεύει πολύ! Τις προηγούμενες δύο χρονιές ο Πουντίλ ήταν απολύτως χρήσιμος, φέτος όχι και τόσο, γι’ αυτό και το όνομά του ακούγεται ολοένα και περισσότερο σε μετεγγραφικά σενάρια...» μας επισήμανε αρχικά ο Βέλγος αθλητικός συντάκτης και συνέχισε:

«Δεν είναι αριστερός μπακ και δεν έχει αμυντικό προσανατολισμό!»

«O Πουντίλ, πάντως, δεν είναι σε καμία περίπτωση “καθαρός” αριστερός οπισθοφύλακας. Στην Γκενκ χρησιμοποιήθηκε κατά συνθήκη σε αυτή τη θέση και όταν η έλευση του Μαβίνγκα “έλυσε” τα χέρια του Βέλγου τεχνικού στο αριστερό άκρο της άμυνας, στην ουσία ο Ντανιέλ δεν είχε θέση στην ενδεκάδα και το τεχνικό τιμ πειραματίστηκε πολύ για να τον χωρέσει στο βασικό σχήμα, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Είναι περισσότερο ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά του κέντρου, έχει πολύ έντονη επιθετική συμπεριφορά, πολύ δυνατό αριστερό πόδι και μεγάλη ταχύτητα αλλά το αγωνιστικό του στιλ δεν ταιριάζει πολύ με το ρυθμό του παιχνιδιού στο βελγικό πρωτάθλημα και δεν έχει αμυντικούς προσανατολισμούς!» κατέληξε ο έμπειρος συνάδελφος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα