Η… Νίκη του Βόλου (vds)

Gazzetta team
Η… Νίκη του Βόλου (vds)

bet365

Το gazzetta συνεχίζει τα αφιερώματά του στις ομάδες που ανέβηκαν κατηγορία από το καμάρι της Νέας Ιωνίας Βόλου, τη Νίκη, που με την καθοδήγηση του πολύπειρου Γιώργου Ζαφειρούδη εξασφάλισε την πρωτιά στον 1ο όμιλο του Βορρά της Γ’ Εθνικής και μαζί την άνοδο για τη Β’.

Πρόκειται μία από τις πιο οργανωμένες ομάδες στη χώρα τουλάχιστον από οικονομικής πλευράς, αφού έχει ήδη πληρώσει τους εννιά από τους δέκα μισθούς στα μέλη της. Επίσης έχει και πολύ κόσμο στο πλευρό της, μια και σε αρκετά ματς το κλειστό της πόλης ήταν κατάμεστο από 2.000 φιλάθλους.

Ο «αρχιτέκτονας» της Νίκης, Γιώργος Ζαφειρούδης, ο αρχηγός, Σάκης Κουτίνας καθώς και ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Μανιατάκης μίλησαν στο gazzetta.

Ζαφειρούδης: Ήταν μια μαγική χρονιά…

Ο πρώτος με τον οποίο μιλήσαμε ήταν ο Γιώργος Ζαφειρούδης. Πρόκειται για έναν προπονητή με τεράστια εμπειρία από την Α2, αλλά και από την Α1, που φέτος δημιούργησε ένα αξιόλογο σύνολο και το οδήγησε εκ του ασφαλούς στη Β’ Εθνική.

«Είναι το χειρότερο πρωτάθλημα που υπάρχει. Άμα κάνεις μια στραβή δεν μπορείς να την καλύψεις. Κάναμε 22 νίκες και ανεβήκαμε στην ισοβαθμία», τόνισε αρχικά ο κ. Ζαφειρούδης και συνέχισε: «Η χρονιά ήταν μαγική. Δεν είχαμε προβλήματα τραυματισμών. Το ρόστερ μας διέθετε λίγους και νεαρούς παίκτες. Μας βοήθησε η έδρα μας. Μαζέψαμε πολύ κόσμο, έστω και αν δεν ήταν μπασκετικοί, αλλά ποδοσφαιρικοί».

Ο Μακεδόνας κόουτς δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο της διοίκησης: «Έχουμε πάρει το 90% των χρημάτων. Αυτό τα λέει όλα. Η διοίκηση ήταν στο πλευρό μας στον υπέρτατο βαθμό».

Όσο για τον ιδιαίτερο λόγο που τον έκανε χαρούμενο αυτή η άνοδος; «Μου έλλειπε μια άνοδος από τη Γ’ στη Β΄. Από Β’ σε Α2 έχω ανεβάσει ομάδα, όπως και από την Α2 στην Α1…».

Σχετικά με το μέλλον της Νίκης Βόλου και του ιδίου στην ομάδα, σημείωσε: «Υπάρχει διάθεση να μείνω αλλά πρέπει να δούμε τα διαδικαστικά. Όσο για του χρόνου, το θέμα είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αν δουλεύεις σωστά και είσαι νοικοκυρεμένος οικονομικά όλα πάνε καλά. Είναι το πιο εύκολο πρωτάθλημα. Η έδρα μας είναι πολύ δυνατή. Αν πάρεις τα εντός έδρας ματς και τα μισά εκτός έχεις ανέβει».

Κουτίνας: Άμυνα και προπονητής μας έδωσαν την άνοδο

Από την πλευρά του ο παλιότερος παίκτης της ομάδας και αρχηγός της, ο μόλις 23ων ετών, Σάκης Κουτίνας ήταν προετοιμασμένος για την άνοδο: «Το πιστεύαμε από την αρχή, αλλά το πρωτάθλημα ήταν δύσκολο. Όλα κρίθηκαν στο παιχνίδι με τον Αμπελώνα», τόνισε και αναφέρθηκε στον κόσμο της Νίκης Βόλου: «Ο κόσμος μας βοήθησε και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Ειδικά στο φινάλε στάθηκε δίπλα μας».

Όσο για το μυστικό της επιτυχίας; «Κάναμε μια σοβαρή δουλειά από την αρχή. Η εμπειρία του κόουτς ήταν πολύ σημαντική. Επέβαλλε αρχές σε άμυνα και επίθεση. Πιστεύω πως λόγω άμυνας τα καταφέραμε», δήλωσε.

Αναφορικά με την καινούρια σεζόν ο 23χρονος άσος τόνισε: «Με 2-3 ποιοτικές προσθήκες παικτών και την συμμετοχή του κόσμου μπορούμε να έχουμε μια αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Δεν είναι και τόσο υψηλό το επίπεδο της κατηγορίας».

Τέλος, σχολίασε και την οικονομική συνέπεια της διοίκησης: «Τα δύο τελευταία χρόνια τα πράγματα είναι εξαιρετικά. Είμαστε από τις λίγες ομάδες στη χώρα που έχουμε πάρει ήδη εννιά μισθούς. Μας βοήθησε πολύ αυτό το γεγονός».

Μανιατάκης: Θα πληρώσουμε άμεσα και τον δέκατο μισθό!

Μπορεί να δυσκολευτήκαμε λίγο αλλά τελικά καταφέραμε να επικοινωνήσουμε και με τον πρόεδρο της Νίκης Βόλου, Κωνσταντίνο Μανιατάκη. Όταν του επισημάναμε πως οι εννιά μισθοί που έχει δώσει ίσως να αποτελούν ρεκόρ για το ελληνικό μπάσκετ, αφού χαμογέλασε μας απάντησε: «Δυστυχώς, έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι κακό για το ελληνικό μπάσκετ που το αυτονόητο θεωρείται είδηση. Το βέβαιο είναι πως θα πληρώσουμε άμεσα και τον τελευταίο μισθό…».

Όσο για το αν είναι δύσκολο να «χτίσεις» μια ομάδα σε τέτοια διοικητικά πρότυπα, σημείωσε: «Είναι λίγο δύσκολο γενικά. Πάντως εμείς έχουμε κόσμο και ιστορία. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Οι αθλητές θα πρέπει να γίνουν πιο… ερασιτέχνες. Η ΓΓΑ δεν έχει δώσει τίποτα. Τα οδοιπορικά τα παίρνουμε καθυστερημένα. Παλεύουμε μόνοι μας. Βέβαια, έχουμε τις διαφημίσεις και το κλειστό της Νέας Ιωνίας».

Σε ερώτηση για το αν περίμενε πως η ομάδα θα ανέβει στην Β’ Εθνική, απάντησε πως: «Είχαμε μια κρυφή ελπίδα. Δεν γνωρίζαμε το επίπεδο των υπολοίπων ομάδων, αλλά με το που κάναμε εφτά νίκες σερί στην αρχή το πιστέψαμε. Ήμασταν βέβαιοι πως θα α καταφέρουμε».

Σχετικά με το… κλειδί της επιτυχίας, ο κ. Μανιατάκης ήταν ξεκάθαρος: «Τον σημαντικότερο ρόλο τον έπαιξε ο προπονητής. Κάναμε την καλύτερη επιλογή με τον Γιώργο Ζαφειρούδη. Βέβαια αποδείχθηκε “λαχείο” και ο ψηλός μας, ο Ζαρογιάννης, ο οποίος παντρεύτηκε Βολιώτισσα και ήρθε μαζί μας».

Φυσικά δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του κόσμου της Νίκης: «Ο κόσμος από τη στιγμή που είδε ότι η ομάδα πάει για άνοδο ήταν δίπλα μας. Σε κάποια ματς είχαμε 2000 φιλάθλους στο κλειστό. Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα».

Αναφορικά με το μέλλον της ομάδας και του ιδίου στον προεδρικό θώκο, τόνισε: «Εξαρτάται από το πώς θα συνεχίσουμε στο συμβούλιο. Θα δούμε τι θα γίνει. Βοήθησε πολύ η διοικούσα επιτροπή που ανέλαβε. Ήταν αυτοί που βρήκαν τα χρήματα και… μάτωσαν και οι ίδιοι οικονομικά. Όσο για μένα, για πρόεδρος δεν το βλέπω να συνεχίζω. Έχω κουραστεί πολύ, ειδικά με την ανυπαρξία του ποδοσφαίρου. Ας πούμε ο τερματοφύλακας έρχεται και κάνει προπόνηση με την ομάδα μπάσκετ…».

Στο φινάλε των δηλώσεών του ο πρόεδρος της Νίκης αναφέρθηκε στα τμήματα υποδομής της ομάδας: «Το παιδικό μας βγήκε πρώτο στη Θεσσαλία. Πέρσι το εφηβικό βγήκε τέταρτο στο πανελλήνιο. Γενικά, έχουμε ισχυρά τμήματα υποδομών που στελεχώνουν και την πρώτη ομάδα…».

Ακολουθούν δύο βιντεάκια που δείχνουν την ατμόσφαιρα που επικρατούσε φέτος στο κλειστό της Νέας Ιωνίας…

 

Τελευταία Νέα