Ένας... ροκ τύπος στο Λιμάνι! (vid)

Ένας... ροκ τύπος στο Λιμάνι! (vid)

Gazzetta team
Ένας... ροκ τύπος στο Λιμάνι! (vid)

bet365

Ο Φράνκο Κονστάντσο είναι ο εκλεκτός του Ολυμπιακού για τη θέση «1» και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον... εκκεντρικό Αργεντινό τερματοφύλακα που όσο ομιλητικός είναι μέσα στο γήπεδο, τόσο απρόσιτος είναι εκτός από αυτό!

To gazzetta.gr σας παρουσιάζει το προφίλ του 29χρονου... εκκεντρικού άσου οποίος στο ξεκίνημα της καριέρας του είχε χαρακτηριστεί ως το «next big thing» των Αργεντινών τερματοφυλάκων!

Ρίβερ, η ομάδα της καρδιάς του!

Η καριέρα του Κονστάντσο ξεκίνησε το 2000, όταν ο 18χρονος τότε τερματοφύλακας υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Ρίβερ Πλέιτ, στην ομάδα της καρδιάς του όπως πολλές φορές έχει τονίσει.
Το ντεμπούτο του με τους «Λος Μιλιονάριος» δεν άργησε να γίνει, αφού περίπου ένα χρόνο μετά (2001) μπήκε για πρώτη φορά στη βασική ενδεκάδα του συλλόγου και μέχρι τα μέσα του 2002 δεν... ξαναβγήκε!

Εκείνη τη σεζόν ήταν που ο Κοστάντσο χάρη στις εκπληκτικές του μεν, ριψοκίνδυνες επεμβάσεις του δε, χαρακτηρίστηκε ως το «next big thing» των Αργεντινών τερματοφυλάκων, το όνομά του έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του κλαμπ και άπαντες υποκλίνονταν στο ταλέντο του.

Οι πολύ καλές του εμφανίσεις επιβραβεύτηκαν με την κλήση του στην Εθνική Αργεντινής το 2004, όπου αγωνίστηκε κόντρα στην Ουρουγουάη στις 9 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, στη μία και μοναδική του πάντως συμμετοχή με τα χρώματα της «αλμπιτσελέστε».

Τραυματισμός και Αλαβές...

Δυστυχώς, οι ονειρεμένες εμφανίσεις του Κοστάντσο έλαβαν τέλος λίγο μετά τη διεθνή συμμετοχή του με την Αργεντινή, αφού τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και όταν επέστρεψε είχε πλέον χάσει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια της Ρίβερ από τον Χερμάν Λουξ.

Ο πάγκος δεν τον... σήκωνε και έτσι το καλοκαίρι του 2005 πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Primera Division και την Αλαβές συγκεκριμένα.
Με τον ισπανικό σύλλογο είχε 31 συμμετοχές, όμως το κακό σύνολο της ομάδας οδήγησε το κλαμπ στη Segunda Division και τον Κοστάντσο που ήθελε να πρωταγωνιστεί, στο ελβετικό πρωτάθλημα...

Τι κι αν ο Κοστάντσο σε κάθε ματς... ντρίμπλαρε τους αντίπαλους επιθετικούς, τι κι αν πολλές φορές οι επεμβάσεις του ήταν αρκετά... ανορθόδοξες;
Στο τέλος αυτός ήταν ο φύλακας-άγγελος της Ρίβερ και οι οπαδοί των «εκατομμυριούχων» τον αποθέωναν...

Μαλλιοτραβήγματα!

«Κάθε αρχή και δύσκολη», λέει ένα σοφό γνωμικό και από αυτό δεν θα μπορούσε να ξεφύγει ούτε ο Αργεντινός τερματοφύλακας. Στη Βασιλεία μεταγράφηκε αντί του ποσού του 1,4 εκατ. ευρώ, το ξεκίνημά του με τον ελβετικό σύλλογο όμως ήταν εφιαλτικό.

Γκάφα στο ντεμπούτο του, αυτογκολ στο δεύτερο ματς, ο ίδιος όμως ήταν αποφασισμένος να πετύχει. Η πρώτη σεζόν πέρασε και η δεύτερη ήταν αυτή της... καθιέρωσης του Κοστάντσο!

Τη σεζόν 2007/08 ο Αργεντινός ψηφίζεται κορυφαίος ποδοσφαιριστής του ελβετικού πρωταθλήματος και την επόμενη οι ιθύνοντες του συλλόγου θα ανανεώσουν το συμβόλαιό του και για δώρο θα του δώσουν το... περιβραχιόνιο του αρχηγού!

Η «μελανή» στιγμή του Κοστάντσο στη Βασιλεία είναι η 9η Αυγούστου του 2009, όταν στο ντέρμπι με τη Ζυρίχη τσακώθηκε με τον συμπαίκτη του, Μπεγκ Φεράτι, λογομάχησαν και στη συνέχεια ο Αργεντινός τράβηξε τα... μαλλιά του συμπαίκτη του!

Ο 29χρονος άσος τιμωρήθηκε με πρόστιμο από την ομάδα αλλά και με τρεις αγωνιστικές από την ελβετική λίγκα...

Εκκεντρικός και σταρ!

«Εκκεντρικός» δεν χαρακτηρίζεται τυχαία ο Κοστάντσο, αφού πολλές φορές στην καριέρα του έχει παίξει... ριψοκίνδυνα με τους αντίπαλους επιθετικούς, ντριμπλάρει στη μεγάλη περιοχή και κάνει επεμβάσεις που φαίνονται... άτσαλες, αλλά πάντα καταφέρνει να βγάζει την μπάλα έξω από το τέρμα πριν αυτή περάσει τη γραμμή!

Διαθέτει πολύ καλά αντανακλαστικά, καλές τοποθετήσεις και πραγματοποιεί εναέριες επεμβάσεις. Το μείον του είναι η υπερβολική σιγουριά που δείχνει πολλές φορές...

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως αν ο Κοστάντσο αποκτηθεί, τότε εκτός απροόπτου θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας των Πειραιωτών την επόμενη σεζόν.
Στο Λιμάνι αισιοδοξούν πως μπορεί να φορέσει τα ερυθρόλευκα με περίπου 700.000 ευρώ για τετραετές ή πενταετές συμβόλαιο.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Αργεντινός τερματοφύλακας έχει ιδιαίτερη πέραση στο γυναικείο φύλο, ενώ είναι αγαπητός στα media της πατρίδας του γιατί «πουλάει»!
Μάλιστα, πολλοί αναφέρονταν στο παρελθόν στην ομοιότητά του με τον... Ιησού Χριστό λόγω του παρουσιαστικού του.
Το σίγουρο είναι πως ο Κοστάντσο είναι... ροκ τερματοφύλακας και στον Πειραιά θέλει να δείξει ότι έχει πέραση ακόμα, αυτή τη φορά σε υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου και του Champions League...

Μικρά - Μικρά

* Το χόμπι ειναι η ανάγνωση φιλοσοφικών βιβλίων, ενώ ακούει ροκ μουσική.

* Είναι πρότυπο οικογενειάρχη, ενώ σπάνια βγαίνει από το σπίτι του.

* Προέρχεται από εύπορη οικογένεια του Μπουένος Άϊρες, ενώ πριν κλείσει τα 20 του χρόνια ξεκίνησε να σπουδάζει ιατρική στην Αργεντινή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα