Το είπαν, το έκαναν…

Ηρακλής Αντύπας Ηρακλής Αντύπας

bet365

Στο blog της περασμένης Κυριακής είχαμε γράψει ότι σύμφωνα με αυτά που βγαίνουν από τη διοίκηση του Ολυμπιακού, οι επόμενες μέρες αναμένονται… καυτές.

Οι Πειραιώτες υποστήριζαν ότι θα «τρέξουν» τα μεταγραφικά θέματα και μέσα σε τέσσερις μέρες επήλθε η πρώτη συμφωνία. Ο Φράνκο Κοστάντσο αναμένεται αύριο στη χώρα μας, για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Θρύλο.

Τα λόγια της διοίκησης βγήκαν αληθινά, αφού ο Αργεντινός τερματοφύλακας είναι ο πρώτος που αποκτήθηκε στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο (ο Χαβίτο έχει κλείσει εδώ και μήνες και για αυτό δεν τον υπολογίζουμε…). Πάμε να δούμε τα θετικά, αλλά και ίσως τα αρνητικά της συγκεκριμένης επιλογής.

Πρώτα απ’ όλα ο Κοστάντσο, σε όποια ομάδα και αν ανήκε, ήταν βασικός. Πέντε χρόνια στη Βασιλεία, ένα στην Αλαβές, ενώ αρκετές συμμετοχές είχε και στη Ρίβερ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις έξι τελευταίες σεζόν μετρά 172 συμμετοχές. Δηλαδή, περίπου 29 ματς τον χρόνο. Αριθμός πέρα για πέρα ικανοποιητικός και επειδή μιλάμε για τερματοφύλακα, είναι πολύ σημαντικό να έχει παιχνίδια στην πλάτη του. Πορτιέρο που δεν παίζουν σκουριάζουν.


Επίσης είναι σε εξαιρετική ηλικία. Ο Κοστάντσο είναι 31 ετών (τα κλείνει στις αρχές Σεπτεμβρίου), ηλικία εξαιρετική για τερματοφύλακες, αφού τώρα ξεκινούν τα ποιοτικά του χρόνια.
Τον Κοστάντσο τον έχουν τσεκάρει αρκετά από τον Ολυμπιακό. Τον έχει δει αρχικά ο Κοβάσεβιτς, εν συνεχεία ο Νινιάδης και στο τέλος και ο Ράντος. Οπότε να έχουν πέσει όλοι έξω, είναι κομματάκι δύσκολο.


Υπάρχει πάντως και ένα αρνητικό. Ο Κοστάντσο έπαιζε σε ένα πρωτάθλημα, το ελβετικό, στο οποίο τα γκολ μπαίνουν βροχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα over… πληρώνουν 1,40. Και ο Αργεντινός είναι τερματοφύλακας…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ηρακλής Αντύπας
Ηρακλής Αντύπας

Ο Ηρακλής Αντύπας γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1975. Από μικρός λάτρευε το ποδόσφαιρο και το φαγητό. Στα πόδια μια μπάλα και στα χέρια ένα σάντουιτς! Τα χρόνια πέρασαν. Η μπάλα από τα πόδια πέρασε στην εξέδρα. Δεν έκρυψε ποτέ ότι άνηκε στη μία και μοναδική γενιά, των «επιστημόνων» που είχε πει και ο Σαλιαρέλης. Αποφοίτησε από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ακολούθως (το 1993) ξεκίνησε την δημοσιογραφία στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ. Είχε την τιμή να μάθει τα μυστικά της πέννας από τον Θόδωρο Νικολαΐδη και τον Γιώργο Δασκαλόπουλο. Στην πορεία βρέθηκε για 1,5 χρόνο στο SPORTIME και ξεκίνησε ρεπορτάζ Ολυμπιακού, σε καθημερινή βάση, από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της SPORTDAY. Το… μενού περιλάμβανε και ραδιόφωνο, στον NOVAΣΠΟΡ FM. Για δύο χρόνια κάθε Δευτέρα βράδυ συνομιλούσε με τους ακροατές, κυρίως τους φιλικά προσκείμενους στον Ολυμπιακό. Επίσης, έκανε και τις μεταδόσεις των ευρωπαϊκών αγώνων των «ερυθρόλευκων», στα εκτός έδρας ματς. Πάντα σε πρώτο πληθυντικό…

Τον Ιούνιο αποφάσισε να κάνει ένα… Kit Κat και να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο από μια άλλη οπτική γωνιά. Μέχρι πότε; Θα δείξει…