Βill χωρίς Kill...

Βill χωρίς Kill...

Gazzetta team
Βill χωρίς Kill...
Η έλευση του Βασίλη Σπανούλη συνοδεύτηκε από πολλά όνειρα, τα οποία δεν δικαίωσε ο διεθνής γκαρντ, ειδικά στους τελικούς κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το gazzetta.gr αναλύει τα... ρηχά νερά στα οποία κινήθηκε ο Kill Bill.

Ο Λαρισαίος γκαρντ των κυπελλούχων Ελλάδος μέτρησε στην τελική φάση του πρωταθλήματος 14,2 πόντους, 4,5 ασίστ και 1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν δικαιολόγησε τα περίπου 2,4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο που παίρνει από τους αδερφούς Αγγελόπουλους και τον ντόρο φυσικά που έγινε το περασμένο καλοκαίρι, όταν και άλλαξε φανέλα. Και δεν είναι μόνο οι πόντοι που πέτυχε (ή δεν πέτυχε) αλλά η εν γένει παρουσία του στους τελικούς, καθώς σε κανένα από τα τέσσερα ματς δεν έβαλε τη σφραγίδα του και δεν πήρε τον Ολυμπιακό στην πλάτη του.

Η παρουσία του στους τελικούς!

Στην πρεμιέρα των τελικών στο ΣΕΦ ο 29χρονος γκαρντ είχε 12 πόντους, 5 ασίστ και 1 ριμπάουντ. Φτωχή συγκομίδη και ακόμα πιο φτωχή η παρουσία του, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να ηττηθεί και να χάσει το πλεονέκτημα της έδρας. Ήταν ουσιαστικά ο αγώνας που έκρινε την έκβαση των τελικών, με τον Παναθηναϊκό να κάνει το break, χωρίς ο Σπανούλης να κατορθώσει να συγκρατήσει την ομάδα του από τον κατήφορο.

Στον δεύτερο τελικό έδειξε ότι «ξυπνάει»! Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα στο ΟΑΚΑ είχε θετική παρουσία (14π., 7ασ., 1ρ., 1κλ.), ωστόσο στην τελευταία περίοδο υπέπεσε σε απανωτά λάθη, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να μην καταφέρνουν τελικά να... απαντήσουν στο break των «πράσινων».

Στην τρίτη αναμέτρηση, ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει τη σειρά σε 2-1, με τον «V-Span» να προσφέρει στην ομάδα του 13 πόντους, 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Και πάλι τίποτα το σπουδαίο, σε έναν αγώνα όπου είχε απέναντι του έναν μάλλον αδιάφορο και άχρωμο Παναθηναϊκό...

Στον τελευταίο φετινό αγώνα των «ερυθρόλευκων» στην Α1, ο Σπανούλης πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση στους τελικούς τουλάχιστον σε επίπεδο αριθμών (18π., 5ασ., 1 κλ., 1ρ.), ωστόσο η απόδοσή του δεν ήταν αρκετή για να στείλει τη σειρά σε πέμπτο ματς. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 18 πόντους, τους 6 τους έβαλε στο τέλος της παράτασης, όταν είχαν κριθεί όλα...

Αναλυτικά οι αριθμοί του Σπανούλη

1ος τελικός

Πόντοι: 12

Βολές: 3/3

Δίποντα: 3/8

Τρίποντα: 1/4

Ριμπάουντ: 1

Ασίστ: 5

2ος τελικός

Πόντοι: 14

Βολές: 4/4

Δίποντα: 2/3

Τρίποντα: 2/6

Ριμπάουντ: 1

Ασίστ: 7

Κλεψίματα: 1

3ος τελικός

Πόντοι: 13

Βολές: 5/6

Δίποντα: 4/7

Τρίποντα: 0/5

Ριμπάουντ: 1

Ασίστ: 1

4ος τελικός

Πόντοι: 18

Βολές: 4/7

Δίποντα: 1/1

Τρίποντα: 4/7

Ριμπάουντ: 1

Ασίστ: 5

Κλεψίματα: 1

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα