«Βασίλισσα» ξανά, 32 χρόνια μετά (vds)

«Βασίλισσα» ξανά, 32 χρόνια μετά (vds)

Gazzetta team
«Βασίλισσα» ξανά, 32 χρόνια μετά (vds)

bet365

Εννιά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ, το μοναδικό που δεν πήρε ο Παναθηναϊκός τα τελευταία 14 χρόνια. Το gazzetta θυμάται.

Στις 5 Ιουνίου του 2002, λοιπόν, στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων η ΑΕΚ υποδεχόταν τον Ολυμπιακό στον πέμπτο τελικό του πρωταθλήματος της Α1.

Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα είχε καταφέρει να φέρει στα ίσια τη σειρά παρότι βρέθηκε πίσω με 0-2 νίκες. Η μεγάλη εκτός έδρας νίκη στο ΣΕΦ τρεις ημέρες νωρίτερα (60-61) της έδινε ξανά το πλεονέκτημα έδρας και την ευκαιρία να πάρει πρωτάθλημα ξανά έπειτα από 32 ολόκληρα χρόνια.

Ευκαιρία που η Ένωση των Νίκου Χατζή, Δήμου Ντικούδη, Μιχάλη Κακιούζη, Τζέι Αρ Χόλντεν, των νεαρών Νίκου Ζήση, Χερήστου Ταπούτου και Γιάννη Μπουρούση και υπόλοιπων «κιτρινόμαυρων»... έπιασε από τα μαλλιά. Ο «λαβωμένος» Ολυμπιακός δεν είχε τύχη απέναντι στη θέληση και την ψυχή των Ελλήνων της ΑΕΚ, οι οποίοι έπαιζαν σε ένα «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ.

Με ηγέτες τους Δήμο Ντικούδη και Νίκο Χατζή, πήρε τη νίκη με 79-70 και ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο τη συγκεκριμένη χρονιά και την τριετία που ήταν πανίσχυρη. Ας μην ξεχνάμε πως από το διάστημα 2000-2002 η ΑΕΚ κατέκτησε τέσσερις τίτλους, δηλαδή ένα Πρωτάθλημα, Ελλάδος, δύο Κύπελλα καθώς και το Κύπελλο Σαπόρτα. Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις…

Για την Ιστορία, τους πόντους της ΑΕΚ στον πέμπτο τελικό σημείωσαν: Χόλντεν 14, Παντελιάδης, Ζήσης 2, Ταπούτος, Χατζής 2(3), Κικίλιας, Ντικούδης 23(1), Μπιλμπά 4, Πασχάλης, Μπετς 3, Κακιούζης 13.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την αναμέτρηση και τους πανηγυρισμούς στα δύο βίντεο που ακολουθούν...


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα