Αυτοκράτορας!

Αυτοκράτορας!

bet365

Το Κύπελλο βάφτηκε για μια ακόμη φορά κόκκινο! Ο Ολυμπιακός επικράτησε στον τελικό της Καλύμνου του Πανιωνίου με 10-8 και κατέκτησε το 6ο διαδοχικό τρόπαιο και 14ο συνολικά.

Κι όμως τα… κουρέλια τραγουδάνε ακόμη! Ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη φάση που περνάνε οι ερυθρόλευκοι. Μια χρονιά γεμάτη προβλήματα και χωρίς κανείς να έχει δει το χρώμα του χρήματος για μήνες εκείνοι στάθηκαν και πάλι στο ύψος των περιστάσεων και έκαναν το χρέος τους ως όφειλαν, ως παίκτες της καλύτερης ομάδας τα τελευταία χρόνια επί ελληνικού εδάφους.

Και ο πρώτος τίτλος ήρθε στο λιμάνι με… συνοπτικές διαδικασίες. Ολυμπιακός και Πανιώνιος συναντήθηκαν για τέταρτη διαδοχική χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου, όμως ούτε αυτή αποδείχθηκε τυχερή για τους κυανέρυθρους που απώλεσαν μια ακόμη ευκαιρία, ολοκληρώνοντας τη σεζόν χωρίς τρόπαιο.

Καλύτερος σε όλους τους τομείς ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε σωστά το χρόνο και κλείνοντας τους διαδρόμους δεν επέτρεψε στον Πανιώνιο να απειλήσει. Εγκλωβίστηκε στην άμυνα των ερυθρολεύκων ο Μιράλης που δεν έδωσε την αναμενόμενη βοήθεια όπως σε άλλους αγώνες, ενώ τα χαμηλά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω άφησαν αρκετά πίσω το συγκρότημα του Μάκη Βολτυράκη.

Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 5-3 στο ημίχρονο, ενώ το 8-4 λίγα λεπτά πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου τους έφερε αγκαλιά με το τρόπαιο, όπως και έγινε τελικά. Πειθαρχημένα και χωρίς να βιαστούν οι παίκτες του Βαγγέλη Πάτερου πήγαιναν σε «γεμάτες» επιθέσεις στα τελευταία λεπτά τις αναμέτρησης κατεβάζοντας το ρυθμό μετά το 10-6. Ο Πανιώνιος «κυνήγησε» το χρόνο, μείωσε σε 10-8 ένα λεπτό πριν από το φινάλε, όμως δύσκολα θα έκανε και την ανατροπή.

MVP του τελικού αναδείχθηκε ο Γιάννης Φουντούλης, πρώτος σκόρερ με 5 τέρματα ήταν ο Δημήτρης Μάζης –μετά από κλήρωση καθώς 5 είχε και ο Ντόσκας- και καλύτερος τερματοφύλακας ο Νίκος Δεληγιάννης.

«Είμαστε εδώ!»

Υπερήφανος για την εικόνα της ομάδας του και την απόδοση που έπιασαν οι παίκτες του στον τελικό εμφανίστηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βαγγέλης Πάτερος, ο οποίος έχει το απόλυτο στους τελικούς, με έξι τρόπαια. «Για τον Ολυμπιακό είμαστε εδώ. Είμαι υπερήφανος και έκπληκτος, πώς μπορεί να αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες και ελπίζω να το χάρηκε ο κόσμος».

Αντίθετα τα συναισθήματα στο αντίπαλο στρατόπεδο, με τον Μάκη Βολτυράκη να αναφέρει: «Δεχτήκαμε πολύ εύκολα τρία γκολ. Ήταν ένα ντέρμπι. Εμείς κάναμε κάποια λάθη στην άμυνα και στην επίθεση».

Χριστόδουλος Κολόμβος: «Είμαι πολύ συγκινημένος και χαρούμενος. Ας το απολαύσουμε γιατί έχουμε και τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ήταν μια χρονιά γεμάτη προβλήματα. Είχαμε δυο στόχους, το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Το ένα το κατακτήσαμε και τώρα πάμε για το πρωτάθλημα».

Νίκος Δεληγγιάνης «Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να παραμένει καλή ομάδα με προβλήματα και αυτό είναι σημαντικό, σε αντίθεση με κάποιους που έλεγαν ότι είναι «φούσκα». Κατακτήσαμε σήμερα το κύπελλο. Το αφιερώνω στους συμπαίκτες μου και στον πρόεδρο Λεωνίδα Θεοδωρακάκη, ξέρετε γιατί».

Γιάννης Φουντούλης: «Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας είναι να φτάσουμε εδώ. Είμαστε γεννημένοι πρωταθλητές. Θέλαμε να συνεχίσουμε αυτό το σερί και γιʼ αυτό αφήσαμε πίσω αυτά τα προβλήματα».

Γιώργος Σχίζας: «Είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Οι προπονητές μας και όσοι είναι στα αποδυτήρια ξέρουμε τι έχουμε περάσει για να είμαστε εδώ σήμερα. Αφιερώνω το κύπελλο στον κόσμο του Ολυμπιακού, που έχει στηρίξει πολύ την ομάδα σε όλες τις δύσκολες στιγμές».

Ο Ολυμπιακός είχε 4/9 στον παίκτη παραπάνω, ενώ ο Πανιώνιος 5/11.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-1, 4-3, 1-2
Ολυμπιακός (Βαγγέλης Πάτερος): Δεληγιάννης, Μυλωνάκης , Δελακάς 2, Κόχειλας 1, Φουντούλης 1, Θεοδωρόπουλος 1, Χρ.Αφρουδάκης , Ντόσκας 2, Κομάντινα 1, Κολόμβος 1, Σχίζας 1, Μπλάνης.
Πανιώνιος (Μάκης Βολτυράκης): Γαλανίδης, Μιράλης 3, Μάζης 2, Κοκκινάκης , Θωμάκος , Τζαμαντάκης , Παπαδόγκωνας 1, Τόμπσον , Μουρίκης 1, Μπεριστιάνος, Χατζηγούλας 1, Καπότσης.
Διαιτητές: Σταυρίδης, Σκαλοχωρίτης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα