Θυμήθηκαν το 1971!

Θυμήθηκαν το 1971!

Gazzetta team
Θυμήθηκαν το 1971!

bet365

Σαν σήμερα ο Παναθηναϊκός έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με τον Άγιαξ στο «Γουέμπλεϊ» και πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν της 2ας Ιουνίου του 1971. Πολέμης: «Δεν θα πτωχεύσουμε ποτέ».

Όπως είναι λογικό, το πράσινο χρώμα ήταν πολύ έντονο στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λεωφόρο Συγγρού, αλλά υπήρχαν και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του «Αίαντα» που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Όλοι παρόντες

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του συλλεκτικού λευκώματος από τα 40 έτη του Γουέμπλεϊ ήταν παρόντες όλοι οι ποδοσφαιριστές του έπους του «Γουέμπλεϊ». Συγκεκριμένα οι Μίμης Δομάζος, Αντώνης Αντωνιάδης, Τάκης Οικονομόπουλος, Φραγκίσκος Σούρπης, Άνθιμος Καψής, Αριστείδης Καμάρας, Γιάννης Τομαράς, Χάρης Γραμμός, Τότης, Φυλακούρης, Γιώργος Βλάχος, Κώστας Ελευθεράκης, Βασίλης Κωνσταντίνου, Δημήτρης Καλλιγέρης, Γιώργος Δεληγιάννης, Κώστας Αθανασόπουλος, Γιώργος Χατζηανδρέου, Γιώργος Γονιός, Πέτρος Σπανόπουλος, Τάκης Παπαδημητρίου.

Εκπροσώπηση υπήρξε και από τον Άγιαξ με την παρουσία των Μιούρεν, Χουλσόφ και Σουρμπίν.

Επίσης, τη νυν ομάδα εκπροσώπησε ο Αλέξανδρος Τζόρβας, το «παρών» έδωσαν και άλλοι παλαίμαχοι όπως ο Βαγγέλης Πανάκης και ο Νίκος Τζουνάκος, ενώ τίμησαν την εκδήλωση ο μέτοχος της ΠΑΕ Αδαμάντιος Πολέμης με τον γιο του Λεωνίδα, ο πρώην ισχυρός άνδρας του πράσινου βόλεϊ Βλάσσης Σταθοκωστόπουλος και αρκετός κόσμος.

Ενός λεπτού σιγή για τους εκλιπόντες

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Αντώνης Αντωνιάδης ζήτησε ενός λεπτού σιγή για τους εκλιπόντες Φέρεντς Πούσκας, Γαβρίλο Γαζή, Λάκη Πετρόπουλο, Μήτσο Δημητρίου και του στελέχους της διοίκησης, Δημήτρη Αγναντιάδη.

Εκείνη τη στιγμή ο Αριστείδης Καμάρας ένιωσε αδιαθεσία και έπειτα έδωσε τη φανέλα του από το Γουέμπλεϊ στον συνάδελφό του Μιούρεν, για να τοποθετηθεί στο μουσείο του Άγιαξ. Ο δημοσιογράφος της εποχής Γιώργος Δόγας παρουσίασε δύο φανέλες από τον τελικό που έχει στην κατοχή του.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε φωτογραφικό λεύκωμα από τις προσωπικές συλλογές των ποδοσφαιριστών και προβλήθηκε βίντεο-αφιέρωμα στην πορεία του Γουέμπλεϊ.

Τιμητικές πλακέτες

Ο Αδαμάντιος Πολέμης έδωσε τιμητικές πλακέτες σε όλους τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που έπαιξαν στον τελικό του Λονδίνου. Το βραβείο για τον Φέρεντς Πούσκας πήρε ο πρέσβης της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, Τοτ και για τον εκλιπόντα Γαβρίλο Γαζή η σύζυγός του. Από τις βραβεύσεις δεν έλειψαν ο βοηθός προπονητή του Παναθηναϊκού, Νίκος Τζουνάκος και ο μεταφραστής Νίκος Σακούλης.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Τάκη Οικονομόπουλο να παραδίδει στον Αλέξανδρο Τζόρβα ένα λεύκωμα με τις υπογραφές όλων των ποδοσφαιριστών της ομάδας του Γούεμπλεϊ.

Πολέμης: «Ο Παναθηναικός δεν θα πτωχεύσει ποτέ»

Ο Αδαμάντιος Πολέμης έκανε δηλώσεις για την τότε πορεία μένοντας εντυπωσιασμένος από το πανό των φιλάθλων του Ολυμπιακού, ενώ αναφέρθηκε και στα τωρινά γεγονότα.

«Ο φίλος μου ο Αντωνιάδης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, θυμόμαστε τα παλιά όπως ήμασταν. Τότε παίζαμε για τη φανέλα, ήμασταν όλοι Παναθηναϊκοί. Συγκινήθηκα ιδιαίτερα με την επιγραφή που είδα "οι φίλοι του Ολυμπιακού μαζί σας”. Αυτά είναι που θέλουμε να σκεφτούμε να γίνονται στο μέλλον, να έχουμε συνεργασία με τον κύριο Μαρινάκη και να μπορέσουμε γρήγορα να ξαναέχουμε μια τέτοια ατμόσφαιρα.

Ας είναι ένα μήνυμα να ενωθούν αυτοί που βρίσκονται στον ΠΑΟ. Δεν μπορώ να πω τι θα έκανε ο καθένας. Έχω πει δημόσια και ξεχωριστά στον καθένα πως πρέπει να αφήσουμε τις διαφορές μας έξω από τον Παναθηναϊκό και πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί.

Βεβαίως το θέμα είναι άλλα τα χρόνια τότε και άλλα τα χρόνια τώρα. Άρα πρέπει να συμμορφωθούμε, να κάνουμε τη δουλειά μας και να μην ασχολούμαστε με τα οικονομικά. Να λύσουμε το οικονομικό, να κατεβάσουμε το μπάτζετ και να ασχοληθούμε επιτέλους με την ομάδα, γιατί από τότε που άρχισα να ασχολούμαι, ασχολούμαι με οικονομικά αντί για την ομάδα.

Για τον Βρύζα και το θέμα του τεχνικού διευθυντή: «Θα βγει επίσημη ανακοίνωση όταν αποφασιστεί αυτό το πράγμα. Απλώς εγώ προσωπικά μπορώ να σας πω πως πρέπει να ναι Έλληνας και όχι αλλοδαπός. Από εκεί και πέρα το ποιος είναι καταλληλότερος είναι θέμα εκτός της δικιάς μου αρμοδιότητας».

Σε πηγαδάκι που στήθηκε, φίλος του Παναθηναικού είπε στον Πολέμη πως «πτωχεύσαμε», με τον Πολέμη να απαντά: «Ποτέ δεν πτωχεύσαμε. Ο Παναθηναικός δεν θα πτωχεύσει ποτέ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα