Αυτές οι λεπτομέρειες…

Αυτές οι λεπτομέρειες…

bet365

Κούρασε, κασέτα έγινε από τους παίκτες των δύο ομάδων, αλλά… αυτές οι λεπτομέρειες που επικαλούνται διαρκώς έχουν κρίνει έξι φορές φέτος τον νικητή.

Ο Παναθηναϊκός στο καλύτερο φετινό του παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό, σε ένα ματς όπου τακτικά πέρασε ό,τι ήθελε στο παρκέ… έχασε και δεν έχασε από την (άλλη) καραμέλα των βολών. Ο Ολυμπιακός σούταρε 24 και ο Παναθηναϊκός 9. Ε, και; Όση αξία είχαν οι φωνές των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι προφανώς προετοίμαζαν το επόμενο παιχνίδι καθότι η διαιτησία δεν επηρέασε στο ελάχιστο το αποτέλεσμα, άλλη τόση θα έχουν οι φωνές αν ακουστούν απόψε.

Ο Ολυμπιακός πήγε μέχρι το καλάθι αφού δεν έβρισκε λύση απ’ έξω και ο Παναθηναϊκός δεν πάτησε καθόλου την μπάλα στο λόου ποστ αφού οι γηπεδούχοι απαγόρευσαν κάθε τέτοια πάσα. Απλά είναι τα πράγματα στο μπάσκετ, όχι… επιστημονικά, αλλά δυστυχώς το άθλημα έχει κατακλυστεί από άσχετους κάφρους που παίρνουν την μπάλα και την βράζουν στην κατσαρόλα για να πάρουν μυρωδιά.

Όταν λοιπόν, ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος και χάνει δίκαια, ποιος μπορεί να απαγορεύσει στον Ολυμπιακό να πιστεύει βάσιμα στην ανατροπή; Ούτως ή άλλως, όλη η σεζόν φέτος είναι γεμάτη ανατροπές κι αν ο Παναθηναϊκός πιστέψει ότι «έχει» τον Ολυμπιακό όπως έκανε στο πρώτο ημίχρονο του δεύτερου τελικού, απλά θα προσγειωθεί ανώμαλα.

Είναι οφθαλμοφανές εξάλλου ότι ο τίτλος θα κριθεί οριστικά και αμετάκλητα στο ΟΑΚΑ. Όποιος κερδίσει, το πήρε.

Κι όταν οι ατομικές διαφορές δεν είναι αυτές των προηγούμενων ετών, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο.

Εξάλλου, την πίεση τώρα θα την έχει ο Παναθηναϊκός, όπως την είχε στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός, ο οποίος πνιγμένος από το άγχος του, βρήκε σωσίβιο από την έδρα για να φτάσει στην ανατροπή με τα δύο τρίποντα του Πρίντεζη και άλλα δύο του Πελεκάνου να κάνουν τη διαφορά.

Οι πρώτοι τελικοί έδειξαν ότι καμία ομάδα δεν μπορεί να ελπίζει σε ένα καλό ημίχρονο. Επίσης, ανέδειξαν το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται επιθετικά και για τις δύο ομάδες όταν τα πρώτα βιολιά τους κουράζονται, χάνουν τη συγκέντρωσή τους και θολώνουν.

Ο Διαμαντίδης ήταν τραγικός, πήρε όλες τις λανθασμένες αποφάσεις (6 λάθη), ήταν άστοχος (3/11 σουτ), ο Τεόντοσιτς εκνευρισμένος και επιδιώκοντας ξανά να γίνει ήρωας (1/5 και 3 λάθη), ο Νίκολας μετά το πρώτο ημίχρονο που ήταν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού έγινε ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού χάνοντας τρεις φορές την μπάλα πάνω σε ντρίμπλα, κι ο Σπανούλης έσωσε τα προσχήματα από άλλη μια κακή εμφάνιση χάρη σε δυο-τρεις καλές ενέργειες του τελευταίου τριλέπτου.

Ίσως αυτό κιόλας δείχνει πως τα δύο συγκεκριμένα δίδυμα δεν αρκούν και απαιτείται βοήθεια από τους υπόλοιπους για να φτάσουν στη νίκη τίτλου.

Το… ταμείο λέει ότι ο Παναθηναϊκός προηγούμενος 61-66 στο 36’35’’ έχασε χρυσή ευκαιρία να τελειώσει τον Ολυμπιακό (όταν η ανεκδιήγητη ΕΡΤ έκανε το μαγικό να χάσει λόγω διαφημίσεων το λεπτό που έκρινε το παιχνίδι νομίζοντας ότι είχε τάιμ άουτ) όπως και ο Ολυμπιακός είχε χάσει ίσως τη μεγάλη του ευκαιρία στο πρώτο μέρος του ΟΑΚΑ. Μία σου και μία μου, που λένε. Στην… τρίτη κάποιος θα καεί.

 

Τελευταία Νέα