Με φανέλα… πανοπλία!

Με φανέλα… πανοπλία!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το «διπλό» στο κλειστό της Πυλαίας και τη φανέλα-πανοπλία του Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ, ΑΡΗ!

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω σημειώσει ότι ο ΑΡΗΣ αποτελεί τον μεγαλύτερο σύλλογο της Μακεδονίας για πολλούς και διάφορους λόγους. Η έννοια του… συλλόγου για όσους έχουν και τη… νόηση αλλά και την παιδεία να το αντιληφθούν, δεν μπορεί από κανέναν να περιοριστεί στη στενή έννοια μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, του τμήματος μπάσκετ ή των ατομικών αθλημάτων.

Ο ΑΡΗΣ χωρίς καμία αμφιβολία έχτισε και γιγάντωσε αυτή την ξεκάθαρη συνολικά ανωτερότητά του με την κατάκτηση τίτλων στο μπάσκετ. Ο ΑΡΗΣ του σήμερα σε καμία των περιπτώσεων δεν θυμίζει ούτε στο ελάχιστο τον τεράστιο ΑΡΗ με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φιλίππου και τα άλλα παιδιά.

Ώρες ώρες όμως, είναι επίσης ξεκάθαρο ότι η ομάδα μπάσκετ του ΑΡΗ κουβαλά αυτή την αύρα μαζί της ακόμα και σήμερα. Την είχε στο κλειστό της Πυλαίας παρά τα αντικείμενα, τις κροτίδες και τα λέιζερ. Ο ΑΡΗΣ σήμερα, για μια ακόμα φορά έκλεισε το στόμα με εμφατικό τρόπο σε όσους τόλμησαν να ποντάρουν στη δική του αγωνιστική πτώση των τελευταίων ετών. Για την ακρίβεια, βούλωσε στόματα που ψέλλισαν μετά το πρώτο παιχνίδι κουβέντες αμφισβήτησης για το ποιος είναι ο κυρίαρχος στη Θεσσαλονίκη (όσα έτη φωτός κι αν έχουν ξεφύγει οι…. εκατομμυριούχοι του Νότου). Έδωσαν μια εμφατική σφαλιάρα στους ασεβείς απέναντι στον Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ και πλέον περιμένουν τον μόνιμο πελάτη τους στο Αλεξάνδρειο την Κυριακή, για να κάνουν το 3-1 και να πάρουν το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα.

Ο ΑΡΗΣ ανεξάρτητα από τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει σε κάθε παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο, απλά και μόνο κοιτώντας το ταβάνι με τα τρόπαια σε Ελλάδα και Ευρώπη να απεικονίζονται σε κάθε μία από τις φανέλες, μπορεί κι αντλεί δύναμη ώστε και με τη συνδρομή του κόσμου του να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εκτός έδρας όμως, ουκ ολίγες φορές και παρά τις αγωνιστικές αδυναμίες που παρουσιάζει έχει πάντα έναν σύμμαχο. Τη φανέλα-πανοπλία που κουβαλάει και αποτελεί φόβητρο για ομάδες σαν τον σημερινό του αντίπαλο, του οποίου οι παίκτες προφανώς κι αντί για τα (υβριστικά) συνθήματα των οπαδών τους, δεν σταμάτησαν λεπτό να ακούνε στα αυτιά τους να ηχεί το… ΠΟΤΕ; ΠΟΤΕ! Η συνέχεια την Κυριακή στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης…

ΥΓ1. Για το θέμα Μπουγαΐδη απλά θα παραπέμψω στις δηλώσεις του Σάκη Τσιώλη, ο οποίος παρεμπιπτόντως τη νέα χρονιά θα έχει στην ομάδα στόπερ από την Κ20, τον διεθνή Μιχάλη Γιαννίτση που από προχθές είναι επαγγελματίας. Πιστεύω ότι έχει τουλάχιστον αυτός το δικαίωμα της επιλογής κι ας του το επιτρέψουν και οι… προπονητές της κερκίδας και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι για το… καλό του ΑΡΗ

ΥΓ2. Τα διαρκείας φεύγουν με γοργό ρυθμό, αλλά έχω την αίσθηση ότι από… Δευτέρα θα εκτοξευτούν. Αίσθηση απλά…

ΥΓ3. Η ζωή κάνει κύκλους και τιμωρεί όσους στο παρελθόν «έπαιξαν» με τον πόνο των άλλων. Το εύκολο είναι να βγει στην οθόνη σου το GAME OVER. Το δύσκολο είναι να βρεις το… κέρμα για να ξαναπατήσεις το START.

ΥΓ4. Επικοινωνιακά στέφθηκε με απόλυτη… αποτυχία το θέμα Καστίγιο, αφού ο Μεξικανός με τις δηλώσεις του στον ΑΡΗΣ FM εξέθεσε όσους προσπάθησαν να κάνουν… παιχνίδι προεκλογικά. Ανάλογη και η… προσπάθεια με τον Κούπερ, ο οποίος μόνο σε μία ομάδα στη Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να είναι προπονητής. Το κατάλαβαν καλά αυτοί που τον πήραν τηλέφωνο και βέβαια με αυτά που τους είπε δεν χρειάστηκε να μιλήσουν και πολλή ώρα μαζί του. Μην μπαίνουν και σε έξοδα μέρες που είναι…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!