Το «θέλω» του Χιμένεθ και η αδικία!

bet365

Είναι δεδομένο πως ο Μανόλο Χιμένεθ επιθυμεί να επιστρέψει στην πατρίδα του. Πρόκειται για κάτι που γνωρίζουν και οι… πέτρες στα Σπάτα, μια και ο Ανδαλουσιανός τεχνικός το έχει καταστήσει σαφές με κάθε τρόπο.

Προσωπικά δεν περίμενα να διαβάσω τις δηλώσεις του Άνχελ Τόρες για να βεβαιωθώ ότι προτεραιότητα του 47χρονου κόουτς της ΑΕΚ είναι να βρει έναν πάγκο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ωστόσο, για την Ένωση κάτι τέτοιο δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο μαντάτο.

Διότι δικαιολογημένα οι διοικούντες της ομάδας έχουν επενδύσει πάνω στον Χιμένεθ και ελπίζουν τα πολλά χρήματα που του δίνουν να αποφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σίγουρα αν υπήρχε ένας λόγος για τον οποίο θα… βόλευε τον Σταύρο Αδαμίδη και τους συνεργάτες του η αποχώρηση του Ανδαλουσιανού τεχνικού είναι οι ετήσιες απολαβές του.

Ωστόσο γνωρίζουν κι οι ίδιοι πως θα έχουν κάνει βήματα προς τα πίσω σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Εννοείται πως ουδείς αναντικατάστατος. Όμως το ρίσκο σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη αντικατάσταση του Χιμένεθ θα είναι μεγάλο. Ο νυν προπονητής της ΑΕΚ (είτε κάποιος είναι ένθερμος υποστηρικτής του είτε όχι) έχει πλέον συνειδητοποιήσει πού δουλεύει, τη νοοτροπία και τη φιλοσοφία του ελληνικού πρωταθλήματος και ως εκ τούτου των ποδοσφαιριστών με τους οποίους θα συνεργάζεται…

Γι’ αυτό όπως έχω ξαναγράψει –και το κάνω πάλι– τάσσομαι απόλυτα υπέρ της παραμονής του Χιμένεθ στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. Μακάρι για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα να γινόταν ο τεχνικός της ΑΕΚ να δεχόταν «ψαλίδι» στις αποδοχές του. Κάτι τέτοιο όμως δεν στάθηκε εφικτό.

Από κει και πέρα όμως θα πρέπει κάποιος να εξηγήσει στον κ. Χιμένεθ πως θα πρέπει να μαζέψει τον ατζέντη του και όσα λέει δεξιά κι αριστερά με προέδρους ισπανικών κλαμπ. Αντιλαμβάνομαι ότι για να γίνει δελεαστική η περίπτωση του Χιμένεθ στους προέδρους των ισπανικών συλλόγων στους οποίους χτυπάει την πόρτα ο Άλβαρο Τόρες πρέπει να λέει πως ο πελάτης τους μπορεί να μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ (αλήθεια, ισχύει αυτό; Γιατί αν ισχύει θα συνιστά τραγικό λάθος της διοίκησης της Ένωσης, ενώ πληρώνει αδρά τον Χιμένεθ να μην εξασφαλίσει πως σε περίπτωση επαναπατρισμού του θα κερδίσουν κι εκείνοι χρήματα) αλλά οφείλει να καταλαβαίνει πως κάτι τέτοιο θα γίνει γνωστό.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε (και δεν γίνεται) να βγάλουμε ετσιθελικά τρελούς τους προέδρους των ισπανικών ομάδων που δηλώνουν ότι ο ατζέντης του προπονητή της ΑΕΚ τούς μεταφέρει την επιθυμία του πελάτη του να αποχωρήσει από την ομάδα και την Ελλάδα για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Είναι δεδομένη και λογική σε ένα βαθμό η επιθυμία του Χιμένεθ να γυρίσει σε πάγκο της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Πρόκειται για νέο τεχνικό με φιλοδοξίες και στόχους. Και αναμφισβήτητα το ισπανικό πρωτάθλημα είναι το κορυφαίο (μαζί με την Πρέμιερ Λιγκ κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη) για οποιονδήποτε προπονητή ή ποδοσφαιριστή.

Ωστόσο θα πρέπει κι εκείνος να μην επιτρέπει στον ατζέντη του να «φωνάζει» με τέτοιο τρόπο την επιθυμία του να φύγει από την ΑΕΚ, τη στιγμή που λίγες μόλις μέρες πριν η διοίκηση που τον πληρώνει δήλωνε επίσημα ότι θα συνεχίσουν μαζί με τον Χιμένεθ, μια και αυτή είναι η επιθυμία και των δυο πλευρών. Δεν είσαι σωστό για τον κόσμο της Ένωσης. Το θέμα Χιμένεθ θα μας απασχολήσει (και) στο μέλλον.

Αυτό είναι το μόνο δεδομένο. Εγώ θέλω να σταθώ και σε ένα άλλο ζήτημα που εμένα με ενόχλησε. Η ΠΑΕ ΑΕΚ πολύ σωστά πράττοντας, αναγνωρίζοντας τον ποδοσφαιριστή (και άνθρωπο) Ζιλμπέρτο Σίλβα τον αποχαιρέτισε με μια ανθοδέσμη και ένα όμορφο μήνυμα.

Επαναλαμβάνω, για να μην μπερδευτούμε: Πολύ σωστά το έκανε για τον Βραζιλιάνο άσο του Παναθηναϊκού. Ωστόσο έχω μία ένσταση, αν μου επιτρέπεται: Δεν μπορούσε να γίνει το ίδιο για τον Ίσμαελ Μπλάνκο; Να του δώσουν δυο λουλούδια, μια πλακέτα με την οποία θα τον ευχαριστούν για την προσφορά του στην ομάδα και να τον αποχαιρετίσουν αναγνωρίζοντας όσα έκανε (λίγα ή πολλά) για την ΑΕΚ; Ούτε αυτό το άξιζε ο «Ζορό»;

Έστω γι’ αυτές τις 72 φορές που μας σήκωσε από την καρέκλα για να φωνάξουμε: Γκοοοοοοοοοοολ! Κρίμα, άδικο και για μένα απαράδεκτο. Ειδικά όταν την ίδια μέρα το κάνεις (και μπράβο τους) για αντίπαλο ποδοσφαιριστή…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...