Αυτός, αυτός, ο άλλος μου ο εαυτός!

Αυτός, αυτός, ο άλλος μου ο εαυτός!

bet365

Βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Κι όμως, το πραγματικό πρόβλημα για τον Μίλος Τεόντοσιτς είναι πως πριν ακόμα δικαστεί, όλοι τον θεωρούν ένοχο! Το gazzetta.gr θυμίζει τους κυριότερους λόγους.

Με την ίδια ευκολία που σκοράρει έξω από τα 6,75 όταν όλο το παιχνίδι κρέμεται από μια κλωστή, μπορεί να δώσει μια… κλοτσιά και να τα τινάξει όλα στον αέρα. Με τον ίδιο τρόπο που μοιράζει ασίστ και να κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες , μπορεί να μοιράζει βρισιές και να αποβάλλεται κρεμώντας την ομάδα του. Προκαλεί και προκαλείται. Κατηγορεί και κατηγορείται, με αποτέλεσμα πριν φτάσει να… δικαστεί, η ετυμηγορία να μοιάζει σίγουρη. Ένοχος! Το gazzetta.gr παρουσιάζει τα κυριότερα επεισόδια που επισκιάζουν το ταλέντο του Σέρβου γκαρντ!

1. Ζέσταμα με… Σάρας!

Μέρα με τη μέρα, ο ρόλος του στον Ολυμπιακό μεγάλωνε. Παιχνίδι το παιχνίδι γινόταν πολυτιμότερος για τους Ερυθρόλευκους και οι προσωπικές του παραστάσεις καταδείκνυαν τον λόγο που οι αδελφοί Αγγελόπουλοι είχαν επενδύσει στο ταλέντο του. Ένα ταλέντο, όμως, που απ’ την αρχή έπεφτε θύμα του χαρακτήρα του Μίλος Τεόντοσιτς. Στις 30 Μαΐου του 2008 θα έρθει το πρώτο κρούσμα, αλλά θα είναι… πταίσμα. Στο φινάλε της πρώτης περιόδου του τρίτου τελικού στο ΟΑΚΑ, Τεόντοσιτς και Γιασικεβίτσιους θα χρεωθούν από μια τεχνική ποινή για διαπληκτισμό και παραδειγματισμό. Κάτι που ουδόλως λειτούργησε, αφού στην εξέλιξη του παιχνιδιού οι μπουνιές του Τομάσεβιτς με τον Γουντς θα σημαδέψουν το ματς.

2. Το… τράβηγμα του αυτιού!

Ανάμεσα στα ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο, τις προσωπικές του μονομαχίες πότε με τον Βασίλη Σπανούλη και πότε με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο Μίλος Τεόντοσιτς είχε χρόνο να ασχοληθεί και με την… ΑΕΚ. Σε ένα ματς που φημολογείται πως ήταν ο λόγος που έχασε τον τελικό του κυπέλλου του 2009, αφού ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποφάσισε να τον τιμωρήσει αφήνοντάς τον εκτός αποστολής για το μεγάλο ματς. Στα Πατήσια το κλίμα ήταν έκρυθμο εξαρχής, οι διακοπές του αγώνα συνεχείς μήπως και σταματήσουν κάποια στιγμή τα αντικείμενα προς τον αγωνιστικό χώρο και τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ απλά έψαχναν αφορμές για να ξεκινήσουν τον… πόλεμο και αγωνιστικές δεν υπήρχαν. Ο Μίλος Τεόντοσιτς θεώρησε σοφό στο συγκεκριμένο κλίμα να γυρίσει προς τον πάγκο της ΑΕΚ και να πει «Γ…ω την Ελλάδα σας», με αποτέλεσμα να δεχτεί τεχνική ποινή, αλλά και την οργή του Χρήστου Τσέκου, ο οποίος συγκρατήθηκε για να μην μπει στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έστειλε κατευθείαν τον παίκτη του στα αποδυτήρια, ενώ μετά το τέλος του ματς ο Κώστας Φλεβαράκης σχολίαζε στη συνέντευξη Τύπου. «Είναι ένας ξένος παίκτης με πολύ καλό συμβόλαιο. Θα πρέπει να σέβεται τη χώρα όπου εργάζεται και να μη βρίζει».

3. Τάκλιν στον Σπανούλη!

Ένα χρόνο μετά, ο Μίλος Τεόντοσιτς θα επιστρέψει στο γήπεδο όπου φαινομενικά σεληνιάζεται. Αυτή τη φορά ήταν ο τέταρτος τελικός, στον οποίο ο Ολυμπιακός έπρεπε να κάνει το break για να μπορέσει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Οι Ερυθρόλευκοι έχασαν με 94-81 την 1η Ιουνίου του 2009 και ο Σέρβος γκαρντ ήταν εκ των αρνητικών πρωταγωνιστών στο τελικό ξέσπασμα των γηπεδούχων.

Ο Σέρβος γκαρντ εκνευρίστηκε από ένα σφύριγμα των διαιτητών (τρίποντο και φάουλ υπέρ του Νίκου Χατζηβρέττα) και λίγο αργότερα έχασε την ψυχραιμία του. Σε μια φάση όπου δεν υπήρχε προφανής λόγος, έκανε κίνηση να βάλει τρικλοποδιά ή να κλοτσήσει τον Βασίλη Σπανούλη (1'41'' στο σχετικό βίντεο), με αποτέλεσμα να χρεωθεί με αντιαθλητικό φάουλ και το σκορ από το 71-62 (με κατοχή του Ολυμπιακού) έγινε 75-62 και ουδέποτε υπήρξε επιστροφή στο ματς.



4. Μπουνιές, φτυσιές…

Πρόκειται για ένα επεισόδιο που συζητήθηκε, αναλύθηκε, προκάλεσε τιμωρίες και έκανε χιλιάδες «views» στο youtube. Στο ξεκίνημα του τέταρτου τελικού, ο Παναθηναϊκός έχει μπει πιο δυνατά στο παιχνίδι και με ένα κλέψιμο του Δημήτρη Διαμαντίδη βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 7-0. Η συνέχεια, όπως αποκαλύφθηκε από το replay της τηλεοπτικής μετάδοσης, είχε γίνει για τα επόμενα 24ωρα το πρώτο και κύριο θέμα των τελικών, επισκιάζοντας το αγωνιστικό κομμάτι.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς, έστω κι αν στην προκειμένη περίπτωση έχει μικρότερη ή έστω μοιρασμένη ευθύνη με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, μπαίνει εκ νέου στο στόχαστρο των οπαδών των Πρασίνων. Αιτία; Το γεγονός ότι φαίνεται στο βίντεο να χτυπάει με πρόθεση τον Διαμαντίδη στην κοιλιά, πηγαίνοντας προς το καλάθι της ομάδας του. Ο Διαμαντίδης αντέδρασε, η κάμερα το «έπιασε» και η συνέχεια δόθηκε στον αθλητικό δικαστή.



5. Εθνική εξέγερση!

Σταγόνα-σταγόνα το ποτήρι είχε αρχίσει να γεμίζει. Καθότι, εκτός από τα κύρια επεισόδια, υπήρχαν κι άλλες μικρές αντιδράσεις του Μίλος Τεόντοσιτς που τον έφερναν στο στόχαστρο. Μια διαμαρτυρία, ένας πανηγυρισμός, ένα σκληρό φάουλ ή λίγο… θέατρο ήταν ικανά να βάλουν φωτιά στην εξέδρα. Είτε ξεσηκώνοντάς την αν επρόκειτο για το ΣΕΦ, είτε εναντίον του αν μιλάμε για το ΟΑΚΑ. Ειδικά στο Μαρούσι, είναι προφανές ότι ο Μίλος Τεόντοσιτς δεν αισθάνεται άνετα.
Το κυριότερο και σοβαρότερο επεισόδιο έγινε τον περασμένο Αύγουστο και αυτή τη φορά δεν υπήρχε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Τουλάχιστον όχι στα χρώματα! Γιατί το γεγονός πως το επεισόδιο ξεκίνησε με τον Μίλος Τεόντοσιτς και τον Αντώνη Φώτση μάλλον δεν ήταν και τόσο τυχαίο. Ακολούθησαν Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής, Σχορτσιανίτης, δηλώσεις, τιμωρίες, αποκλεισμοί και αυτή τη φορά μια συγγνώμη από τον Μίλος Τεόντοσιτς.

«Ειλικρινά έχω μετανιώσει και ζητάω συγγνώμη από τον κόσμο στην Ελλάδα, τη Σερβία και τον υπόλοιπο κόσμο ως ένας από αυτούς που έζησαν από κοντά αυτό το απαίσιο σκηνικό στο γήπεδο. Τα νεύρα και η ένταση είναι πολλές φορές μέρος του παιχνιδιού, πάντα υπάρχουν στο παιχνίδι, όμως δεν πρέπει να ξεπερνάμε τα όρια».

 

Τελευταία Νέα