«Έχετε εξαιρετική ομάδα!»

«Έχετε εξαιρετική ομάδα!»

Gazzetta team
«Έχετε εξαιρετική ομάδα!»

bet365

Στο gazzetta.gr μίλησε αποκλειστικά ο προπονητής της Εθνικής Μάλτας, Τζον Μπούντγκεκ, λίγες ημέρες πριν από την αναμέτρηση με τη «γαλανόλευκη» και αναφέρθηκε στη δυναμική της Εθνικής μας, στον… Καραγκούνη, αλλά και στις προβλέψεις του για την πρόκριση στο Euro 2012.

Στην τελική ευθεία της αναμέτρησης με τη Μάλτα στο «Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του ομίλου των προκριματικών για το Euro 2012 έχουν μπει οι δύο ομάδες, σε μια αναμέτρηση που για τη «γαλανόλευκη» υπάρχει μόνο η νίκη ως πιθανό αποτέλεσμα μια και οτιδήποτε άλλο θα είναι μεγάλη αποτυχία. Για τον ομοσπονδιακό προπονητή της Μάλτας όμως, τον Τζον Μπούντιγκεκ που μίλησε αποκλειστικά στο gazzetta.gr η ομάδα του δεν έχει τίποτα να χάσει.

Ο 48χρονος Μαλτέζος τεχνικός μίλησε για το πώς ετοιμάζεται η ομάδα του ενόψει Αθήνας, για το γκολ του Τοροσίδη στις καθυστερήσεις που τους στέρησε το «Χ» στη Βαλέτα, τα φαβορί του ομίλου, την κόντρα με τους Κροάτες, αλλά και τα χαρακτηριστικά της Εθνικής μας ομάδας.

- Πώς έχετε αρχίσει να ετοιμάζεστε για τον επικείμενο αγώνα με την Εθνική Ελλάδος στην Αθήνα;

«Ο αγώνας με την Εθνική σας ομάδα είναι το ερχόμενο Σάββατο και φυσικά έχουμε ήδη αρχίσει την προετοιμασία μας για τον αγώνα. Δεν μπορώ να πω πως τον αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά, μπορεί να είναι ένας δύσκολος αγώνας στην Αθήνα, αλλά εμείς προετοιμαζόμαστε όπως συνήθως. Αυτό που αλλάζει είναι ότι μιλάμε για το τέλος της σεζόν, το πρωτάθλημα έχει λήξη και για αυτό είχαμε μερικές ημέρες περισσότερες στη διάθεσή μας. Κατά τα άλλα, μένουμε συγκεντρωμένοι και προετοιμαζόμαστε κανονικά».

- Πριν από δύο μήνες το γκολ του Τοροσίδη στις καθυστερήσεις σάς στέρησε μια σημαντική ισοπαλία με την Εθνική μας ομάδα. Πώς βιώσατε αυτό τον αγώνα;

«Σίγουρα υπάρχει απογοήτευση από αυτό τον αγώνα. Πάντα υπάρχει όταν χάνεις ένα ματς στην τελευταία φάση του αγώνα. Μας στενοχώρησε πολύ αλλά προχωράμε. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό, απλά να μαθαίνουμε από τα λάθη μας…»

- Έχοντας παρακολουθήσει την εθνική ομάδα της Ελλάδας, ποια μειονεκτήματα έχετε παρατηρήσει στον τρόπο παιχνιδιού της και ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα δυνατά της σημεία;

«Η Ελλάδα έχει πάρα πολύ δυνατή ομάδα, με ελάχιστα μειονεκτήματα στο παιχνίδι της. Το έχει δείξει άλλωστε αυτό τα τελευταία χρόνια με μεγάλη συνέπεια. Δεν έχει πολλές αδυναμίες, ενώ αντίθετα έχει πολλά πλεονεκτήματα. Έχει και μεγαλύτερους παίκτες όπως ο Καραγκούνης, που αποτελούν σημαντικό μέρος της ομάδας, αλλά και μια νέα φουρνιά παικτών που συνθέτουν ένα πολύ δυνατό σύνολο. Είναι εξαιρετική ομάδα».

- Με ποιον τρόπο θεωρείτε ότι μπορείτε να «κλέψετε» ένα αποτέλεσμα από την Ελλάδα στην Αθήνα, δεδομένου ότι η Μάλτα δεν έχει πάρει ούτε ισοπαλία εκτός έδρας κόντρα στη «γαλανόλευκη»;

«Όπως είπα, εμείς ετοιμαζόμαστε σαν να ήταν ένα οποιοδήποτε ματς. Σίγουρα θα τα δώσουμε όλα, θα καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια και από εκεί και έπειτα ό,τι έρθει. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε αυτό είναι το μόνο βέβαιο, και αυτό μας βοηθάει. Θα πρέπει πάντως να παρουσιαστούμε πολύ δυνατοί για να… χτυπήσουμε τον αγώνα».

- Ποιους Έλληνες παίκτες ξεχωρίζετε από το υπάρχον ρόστερ της Εθνικής;

«Μίλησα πριν για τον Καραγκούνη. Είναι μεγάλη προσωπικότητα για την ελληνική ομάδα. Είναι ο αρχηγός και ο ηγέτης του συνόλου. Δεν είναι μόνο αυτός όμως, υπάρχουν και άλλοι έμπειροι παίκτες αλλά και κάποιοι νεότεροι όπως ο Τοροσίδης με πλούσιο ταλέντο. Αυτό όμως που κάνει ξεχωριστή την Εθνική σας δεν είναι ο κάθε παίκτης ξεχωριστά αλλά το πολύ δυνατό σύνολο».

- Από εδώ και πέρα και ενώ έχει συμπληρωθεί το μισό… παζλ του ομίλου, ποια ομάδα είναι κατά τη γνώμη σας το φαβορί για την πρωτιά;

«Είναι προφανές πως Κροατία και Ελλάδα είναι τα δύο μεγάλα φαβορί για την κατάληψη των δύο πρώτων θέσεων. Από εκεί και έπειτα, Ισραήλ και Γεωργία έχουν επίσης καλές ομάδες και προσπαθούν να μπουν… σφήνα στις δύο πρώτες. Πιθανότατα στο ματς της Αθήνας μεταξύ Ελλάδας και Κροατίας να κριθεί και η πρωτιά που δίνει την απευθείας πρόκριση. Το πρώτο ματς μεταξύ τους είχε βγει 0-0 και αυτό αποδεικνύει πως όλα είναι πιθανά».

- Έχοντας παίξει τόσο με την Εθνική της Ελλάδας όσο και με εκείνη της Κροατίας ποια θεωρείτε πιο δυνατή και ποιες διαφορές εντοπίσατε;

«Πολύ δυνατές και οι δύο ομάδες. Είναι πάνω-κάτω ισάξιες και η πρωτιά θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Αν μιλήσουμε για τις μικρές τους διαφορές θα έλεγα πως η Κροατία είναι μια πιο τεχνική ομάδα, ενώ η Ελλάδα βασίζεται στην εξυπνάδα και στο μυαλό στο παιχνίδι της. Γενικά πάντως είναι δύο αξιόλογες ομάδες με περίπου τα ίδια στοιχεία».

- Το 2007 η Εθνική σας είχε φέρει 2-2 με την Τουρκία στα προκριματικά του Euro 2008 και εκείνο το αποτέλεσμα είχε βοηθήσει την Εθνική Ελλάδος να πάρει την πρόκριση. Φέτος, τον Σεπτέμβρη θα υποδεχτείτε την Κροατία, μπορείτε να κάνετε ένα ακόμη… δωράκι στην Ελλάδα;

«Ναι, το ξέρω (γέλια). Τότε σας είχε βοηθήσει αυτό το αποτέλεσμα, αλλά πλέον δεν νομίζω πως… περιμένετε από εμάς βοήθεια για να προκριθείτε στο Euro 2012. Η Ελλάδα έχει όπως είπα ομάδα άξια πρόκρισης και μπορεί να τα καταφέρει από τα δικά της αποτελέσματα. Όσον αφορά το ματς με την Κροατία στη Βαλέτα θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και θα δούμε ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα».

- Όσον αφορά τις δικές σας βλέψεις από εδώ και πέρα, μια και ακόμη δεν έχετε πάρει κάποιον βαθμό στον όμιλο;

Δεν έχουμε καταφέρει έως τώρα να αποσπάσουμε ούτε ένα βαθμό στον όμιλο και αυτό θέλουμε να αλλάξει. Κυνηγάμε την πρώτη ισοπαλία, γιατί όχι την πρώτη νίκη και προσπαθούμε να τα δίνουμε όλα μέσα στο γήπεδο. Από εκεί κι έπειτα γνωρίζουμε τη δυσκολία που υπάρχει και ελπίζουμε σε ό,τι καλύτερο…»

 

Τελευταία Νέα