Eθνική χωρίς... διεθνείς!

Eθνική χωρίς... διεθνείς!

Gazzetta team
Eθνική χωρίς... διεθνείς!

bet365

Ο Γιάννης Μπουρούσης αποφάσισε να... διευρύνει την λίστα των παικτών που αποχωρούν... πρόωρα από την εθνική Ελλάδος τα τελευταία χρόνια. Το gazzetta.gr θυμίζει πως έχει... αδειάσει η Εθνική ομάδα!

Ο τεχνικός της «επίσημης αγαπημένης», Ηλίας Ζούρος, «πονοκεφαλιάζει» πλέον για την στελέχωση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος εν όψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας (31/8-18/9), καθώς μετά το οριστικό «αντίο» του Δημήτρη Διαμαντίδη και την αβέβαιη επιστροφή του Θοδωρή Παπαλουκά και ο Γιάννης Μπουρούσης έθεσε εαυτόν εκτός εθνικής ομάδας...

Θοδωρής Παπαλουκάς

Το καλοκαίρι του 2009 ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Θοδωρής Παπαλουκάς, γνωστοποίησε ότι δεν θα αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, ύστερα από 8 χρόνια συνεχούς παρουσίας με τα «γαλανόλευκα», επικαλούμενος την κούραση αλλά και το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε στον αστράγαλο.

Ο 34χρονος γκαρντ των «ερυθρόλευκων», ο οποίος έχει λάβει μέρος σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες (2004, 2008) και τέσσερα Ευρωμπάσκετ (2001,2003,2005,2007), είχε φροντίσει, ωστόσο, να ξεκαθαρίσει πως δεν αποχωρεί οριστικά από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, τονίζοντας -μεταξύ άλλων- στην σχετική του ανακοίνωση: «... η απόφασή μου είναι πολύ δύσκολη γιατί όλοι ξέρουν τι σημαίνει η Εθνική για εμένα. Ελπίζω και εύχομαι η επόμενη χρονιά να με βρει υγιή και το προσεχές καλοκαίρι και εφόσον η Εθνική με χρειάζεται, να δώσω και πάλι το παρών».

Ωστόσο, το επόμενο καλοκαίρι δεν έγινε... πράξη η επιστροφή του έμπειρου πλέι μέικερ των Πειραιωτών στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της εθνικής Ελλάδος (σ.σ Μουντομπάσκετ της Τουρκίας), καθώς ενημέρωσε τον Γιόνας Καζλάουσκας ότι είναι κουρασμένος και κατά συνέπεια έμεινε εκτός αποστολής.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξει στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας...

Δημήτρης Διαμαντίδης

Το περασμένο Σεπτέμβριο ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ήταν το επόμενο βασικό στέλεχος της εθνική Ελλάδος που ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την «επίσημη αγαπημένη».

Συγκεκριμένα μετά το τελευταίο παιχνίδι της «γαλανόλευκης» στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, αποκάλυψε ότι ο αγώνας με την Ισπανία ήταν και ο τελευταίος του με το εθνόσημο στο στήθος.

Μάλιστα, σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη έβαλε τέλος στην φημολογία περί ενδεχόμενης ανάκλησης της απόφασής του, ξεκαθαρίζοντας: «...Ήταν συνειδητοποιημένη απόφαση, δεν ήταν κάτι που αποφάσισα εν θερμώ.

Το πρόγραμμα της εθνικής και του Παναθηναϊκού είναι πολύ επίπονο. Είμαι 31 πλέον και δεν μπορώ να ανταπεξέλθω και στα δυο, οπότε άφησα την εθνική.

Είναι σίγουρο ότι δεν θα πάω στη Λιθουανία. Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να στελεχώσουν την εθνική. Είμαστε σε υψηλό επίπεδο».

Υπενθυμίζεται ότι ο «3D» είχε απουσιάσει από το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, λόγω της επέμβασης στους κοιλιακούς.

Το παλμαρέ του Δημήτρη Διαμαντίδη

Μεσογειακοί αγώνες 2001 Ασημένιο μετάλλιο
MVP Τουρνούα Ακρόπολις 2005-2006
Χρυσό μετάλλιο Ευρωμπάσκετ 2005, πρώτος στις ασίστ και μέλος της καλύτερης πεντάδας
Ασημένιο μετάλλιο Μουντομπάσκετ 2006

Γιάννης Μπουρούσης

Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι πλέον η τελευταία μεγάλη... απώλεια της εθνική Ελλάδος, καθώς ο 28χρονος σέντερ του Ολυμπιακού αμέσως μετά τη λήξη του δεύτερου τελικού με τον Παναθηναϊκό, γνωστοποίησε την απόφασή του να βάλει τέλος στην πενταετή θητεία του την εθνική ομάδα, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Θα μείνω εκτός Εθνικής... Οι άνθρωποι που διοικούν το Ελληνικό μπάσκετ δεν με σέβονται ως άθλητη. Εγώ τιμώ την ομάδα μου αλλά αυτοί δεν με σέβονται εδώ και πέντε χρόνια...».

Το παλμαρέ του Γιάννη Μπουρούση

Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005, στο Βελιγράδι
Τέταρτη θέση στο Ευρωμπάσκετ 2007, στην Ισπανία
Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2009, στην Πολωνία

 

Τελευταία Νέα