Δεν θέλει τεχνολογία ο Πλατινί

Gazzetta team
Δεν θέλει τεχνολογία ο Πλατινί

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Κατά της χρήσης τεχνολογικών συστημάτων για βοήθεια στις διαιτητικές αποφάσεις, ειδικά για τα γκολ που έχουν περάσει ή όχι τη γραμμή, τάχθηκε ο Μισέλ Πλατινί.

«Γιατί θα έπρεπε να βάλουμε τεχνολογία; Μήπως έτσι νομίζετε ότι θα εξαλειφθούν οι αμφιβολίες κατά πόσον η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή; Για αυτό το λόγο έβαλα τους επιπλέον διαιτητές σε Champions League και Europa League», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της UEFA και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην περίπτωση που η τεχνολογία «εισβάλει» σε μεγάλο βαθμό στο άθλημα.

«Τη μέρα που θα βάλουμε την τεχνολογία για τα γκολ γραμμής, πέντε λεπτά αργότερα θα ζητήσουν κάποιοι συστήματα για το οφσάιντ. Ύστερα από χρόνια, θα ζητήσουν για τα πέναλτι. Κάτι τέτοιο δεν το θέλω στο ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο παίζεται από ανθρώπους, οργανώνεται από ανθρώπους και είναι το πιο διάσημο σπορ στον κόσμο γιατί είναι ανθρώπινο», δήλωσε ο Γάλλος.

Ο Πλατινί συνέχισε την επιχειρηματολογία του κατά της χρήσης τεχνολογίας για τα γκολ γραμμής: «Η τεχνολογία θα ήταν περισσότερο χρήσιμη για τα οφσάιντ παρά για τα αμφισβητούμενα γκολ γραμμής. Δέκα φορές σε κάθε παιχνίδι ενδεχομένως να υπάρχει διαφωνία για το οφσάιντ, μία φορά κάθε 40 χρόνια για τα γκολ που πέρασαν ή όχι τη γραμμή. Ποτέ στην καριέρα μου δεν μέτρησε ένα γκολ που δεν είχε περάσει και το αντίστροφο. Και σεις θέλετε να βάλουμε συστήματα για κάτι τέτοιο στα γήπεδα όλου του κόσμου; Δεν το καταλαβαίνω αυτό», κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος της UEFA.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα