«Δυναστεία και... Γκουαρδιόλα!»

«Δυναστεία και... Γκουαρδιόλα!»

«Δυναστεία και... Γκουαρδιόλα!»

bet365

Η ρεπόρτερ της Μπαρτσελόνα στην El Mundo Deportivo, Κορντούλα Ρέινχαρτ μεταφέρει στο gazzetta.gr τα τελευταία νέα από το στρατόπεδο των Καταλανών και αποκαλύπτει την επιθυμία των περισσότερων ποδοσφαιριστών των «μπλαουγκράνα».

Λίγες μέρες πριν από τον 7ο τελικό Champions League στην ιστορία της ομάδας, οι παίκτες της Μπαρτσελόνα δηλώνουν έτοιμοι να κατακτήσουν το 11ο ευρωπαϊκό τρόπαιο του συλλόγου (και το 4ο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση), για να κάνουν το σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της... δυναστείας (έχουν κατακτήσει το Champions League του 2006 και του 2009) και για να κρατήσουν πολλά χρόνια κοντά τους τον Πέπε Γκουαρδιόλα. Η ρεπόρτερ των «μπλαουγκράνα» στην καταλανική El Mundo Deportivo, Κορντούλα Ρέιντχαρτ, μεταδίδει στο gazzetta.gr τα τελευταία νέα από το στρατόπεδο της Μπάρτσα και σχολιάζει το status του 40χρονου προπονητή της.

«Αμπιντάλ ή Μασεράνο»

«Από τη στιγμή που το ταξίδι της ομάδας στο Λονδίνο ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα, ο Πέπε Γκουαρδιόλα είναι απόλυτα ήρεμος και ήδη καταστρώνει τα πλάνα του για τον τελικό. Μέχρι την Πέμπτη (26/05), οπότε και θα πρέπει να μετακομίσουν στο επίσημο ξενοδοχείο που της έχει κλείσει η UEFA, η αποστολή κατέλυσε σε ένα ξενοδοχείο πολύ κοντά στο «Γουέμπλεϊ»και σήμερα προπονήθηκε στο προπονητικό κέντρο της Άρσεναλ. Το μοναδικό πρόβλημα της ομάδας άκουγε στο όνομα του Γκαμπριέλ Μιλίτο, αλλά και αυτός πήρε την έγκριση των γιατρών να προπονηθεί κανονικά. Απ' όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, ο προπονητής της Μπαρτσελόνα δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσει τον Αμπιντάλ, γιατί ίσως να μην έχει ακόμη βρει τον απαραίτητο ρυθμό ή τον Μασεράνο, αλλά όλοι οι υπόλοιποι βρίσκονται στη διάθεσή του...» μας είπε αρχικά η Ισπανίδα συνάδελφος πριν αναφερθεί στο θέμα των οπαδών που θα την ακολουθήσουν στην αγγλική πρωτεύουσα.

«Με 24.000 aficionados στο Γουέμπλεϊ!»

«Η Μπαρτσελόνα εξασφάλισε συνολικά 24.000 εισιτήρια, αλλά πραγματικά δεν ξέρω πόσοι φίλαθλοι της ομάδας θα καταφέρουν να ταξιδέψουν στο Λονδίνο, εξαιτίας των ακυρώσεων που προκάλεσε στις πτήσεις η ηφαιστειακή τέφρα από την Ισλανδία. Νομίζω όμως, ότι σιγά-σιγά τα προβλήματα λύνονται και πιστεύω ότι μέχρι το Σάββατο το πρωί η εναέρια κυκλοφορία προς την Αγγλία θα έχει πλήρως αποκατασταθεί...» σχολίασε η έμπειρη ρεπόρτερ και αναφέρθηκε και στην αγωνιστική κατάσταση της πρωταθλήτριας Ισπανίας.

«Πνευματικά έτοιμη για τον τελικό!»

«Η ομάδα βρίσκεται στην ιδανική κατάσταση που θα μπορούσε να είναι σε αυτή τη χρονική περίοδο, Μάιο μήνα και παραμονές του τελικού του Champions League. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο Γκουαρδιόλα είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει όσους παίκτες έκρινε ότι είχαν επιβαρυνθεί και στις τελευταίες δηλώσεις τους, όλοι οι παίκτες δήλωσαν πνευματικά έτοιμοι γι' αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Αυτό που διέκρινα εγώ προσωπικά, μιλώντας με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές στην προχθεσινή media day στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, «Θιουδάδ Ντεπορτίβα», είναι ότι όλοι τους θέλουν πολύ το τρόπαιο, για να αρχίσουν να δημιουργούν δυναστεία και να κρατήσουν τον Πέπε πολλά χρόνια δίπλα τους», υπερθεμάτισε η Ισπανίδα δημοσιογράφος πριν αναφερθεί περισσότερο στο θέμα που ανέκυψε τελευταία σχετικά με τη δέσμευση του Γκουαρδιόλα με την Μπαρτσελόνα.

«Ο Γκουαρδιόλα είναι εδώ!»

«Επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένα θέμα, αφού το συμβόλαιό του του ανανεώθηκε αυτόματα και για τον επόμενο χρόνο. Μπορεί ο κόσμος και ο Τύπος να επιθυμεί να τον δει να δεσμεύεται με την Μπαρτσελόνα για τα επόμενα δέκα χρόνια, ο Πέπε όμως δεν είναι τέτοιος τύπος και δεν ήταν ποτέ ούτε σαν παίκτης... Και αυτό γιατί θεωρεί ότι δεν είναι δίκαιο... Προτιμά να δουλεύει χρόνο με το χρόνο και όσο οι ποδοσφαιριστές είναι ευτυχισμένοι να δουλεύουν μαζί του, θα βρίσκεται στον πάγκο της Μπάρτσα. Για τα επόμενα δύο χρόνια πιστεύω ότι ο Γκουαρδιόλα θα παραμείνει στην ομάδα. Εν συνεχεία θα ξεκουραστεί λίγο και μετά θα πάει είτε στο Κατάρ είτε στην Ιταλία... Για την ώρα είναι 100% συγκεντρωμένος στο πώς θα κατακτήσει και πάλι το Champions League και πώς θα στήσει τον κορμό της νέας σεζόν, για να είναι και πάλι όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένος», κατέληξε η επί σειρά ετών ρεπόρτερ της Μπαρτσελόνα στην «El Mundo Deportivo»...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα