Στήριξη, συμμετοχή και ένσταση!

Στήριξη, συμμετοχή και ένσταση!

Στήριξη, συμμετοχή και ένσταση!

bet365

O Γιώργος Τσακίρης γράφει στο προσωπικό του blog στο gazzetta.gr για το πλάνο των Supporters, ενώ εκφράζει και την αντίθεσή του στην ένσταση που κατέθεσε η ΑΕΚ.

Είναι απλά τα δεδομένα στην υπόθεση που αφορά το μέλλον της ΠΑΕ ΑΕΚ, είτε κάποιος τη βλέπει σαν εταιρία είτε σαν μια ομάδα που έτυχε (ή διάλεξε) να αγαπάει. Οι… δρόμοι που μπορεί να επιλέξει κανείς για το «αύριο» της Ενωσης είναι οι εξής δύο: Να στηρίξει την ΑΕΚ μέσω των Supporter ή να επιλέξει να στηρίξει την ΑΕΚ μέσω των Supporter.

Ειλικρινά το λέω, όλοι οι Ενωσίτες θα πρέπει να αγκαλιάσουν αυτήν την προσπάθεια και να την απογειώσουν αν γίνεται, με σκοπό η ομάδα να περάσει στα χέρια του κόσμου. Άλλωστε, η ΑΕΚ πάντα στο λαό της βασιζόταν. Τα ερωτήματα του στιλ «πώς να τους εμπιστευτεί κανείς;», «ποιος θα διοικεί;», «γιατί να δώσω τα λεφτά μου σε δαύτους;» και «να βάλουν 5 μύρια και μετά να ζητάνε», προσωπικά τα προσπερνώ και τα χαρακτηρίζω ανούσια στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ.

Στην τελική, αν υπάρχει κάποιος που έχει να μας προτείνει άλλη λύση, κάποιον μεγαλομέτοχο που να θέλει να… σπρώξει «μαρούλι» στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, τότε ας το κάνει και ας μη στηρίξει τους Supporter και το εγχείρημά τους.

Πολλοί ήταν εκείνοι που από το πρωί μέχρι τη στιγμή που έγραφα αυτό το κείμενο με ρωτούσαν αν βλέπω κάτι λάθος και αν θα υπήρχε κάτι που έπρεπε να γίνει διαφορετικά. Λάθη υπάρχουν πολλά, αλλά πρέπει να τα προσπερνάμε. Να τα διορθώνουμε αν είναι εφικτό και να τα προσπερνάμε γιατί δεν βοηθούν, απλά μας πάνε πίσω - μόνο πίσω.

Σε όλους εσάς που με ρωτάτε αν το βλέπω εφικτό ως σχέδιο για να υλοποιηθεί και ικανό να συσπειρώσει τον κόσμο δίπλα στην ΑΕΚ, ξανά σας απαντώ τούτο: Θεωρώ δύσκολο να γίνει πραγματικότητα 50.000 Ενωσίτες να δώσουν 365 ή 200 έστω ευρώ, για να κάνουν support στο πλάνο των Supporter. Ίσως να φαίνεται και να είναι ανέφικτο. Και λοιπόν;

Δεν είναι να υπερηφανευόμαστε για κάτι τέτοιο. Για την αδυναμία δηλαδή των ΑΕΚτσήδων να στηρίξουν, για την αδυναμία της συμμετοχής. Η αγαπημένη τους ομάδα χρειάζεται στήριξη και συμμετοχή. Κι επειδή πολλούς ακούω να λένε «κουράστηκε ο οπαδός να δίνει», να απαντήσω κι εγώ πως το καταλαβαίνω απόλυτα.

Ας σταματήσει να δίνει και επιπρόσθετα να έχει και απαιτήσεις, από τη στιγμή που γνωρίζει πολύ καλά πλέον ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και δεν μπορεί να γίνει τίποτα για να αλλάξουν τα δεδομένα!

Εύχομαι πραγματικά να έχουν δύναμη και υπομονή τα μέλη των supporters και το εγχείρημά τους να στεφθεί με πρωτοφανή επιτυχία. Ειλικρινά το γράφω και μέσα απ’ την καρδιά μου το εύχομαι… Καλέ μου ΑΕΚτσή, χρειάζεται στήριξη και συμμετοχή.

Έχω όμως ένα μικρό παράπονο να αναφέρω για τους supporters (το εγχείρημα των οποίων θεωρώ πληγώθηκε –ελπίζω όχι θανάσιμα– από εκείνη τη συνέντευξη Τύπου του Αδαμίδη):

Πώς γίνεται ενώ έχετε τόσο καλή σχέση με τον Σταύρο Αδαμίδη και τους συνεργάτες του, να μη τους δώσατε να καταλάβουν πως η ένσταση (ΚΑΙ ΤΑ… ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ) που είχαν στο μυαλό τους έπρεπε να κατατεθεί μία μέρα πριν (τουλάχιστον) τη συνέντευξη-παρουσίαση που αφορούσε το σχέδιο σωτηρίας σας για την Ένωση; Είναι δυνατόν να περάσει χωρίς να δοθεί έκταση από τα ΜΜΕ πως η διοίκηση Αδαμίδη επέλεξε να διεκδικήσει κερδίζοντας στα χαρτιά (στις δικαστικές αίθουσες) τους τρεις βαθμούς του ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Νομίζω πως ακόμη και ένα παιδάκι… δέκα ετών αντιλαμβάνεται πως η πλειονότητα του κόσμου θα ασχοληθεί όσο τίποτα άλλο με την απόφαση της διοίκησης να καταθέσει ένσταση και όχι με το εγχείρημα των Supporters, το οποίο αφορά το μέλλον της ΑΕΚ, τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ και της ομάδας.

Και σαν να μην έφτανε η ένσταση (με την οποία ασχολούνται ήδη τα ΜΜΕ σε πρώτο πλάνο) ήρθε και η ανακοίνωση της «κιτρινόμαυρης» διοίκησης με αφορμή την ένσταση να… εκτοπίσει όλη την υπόλοιπη επικαιρότητα της ΑΕΚ και ειδικά τη συνέντευξη Τύπου που αφορά την προσπάθεια των supporters. Μέσα σ’ όλα αυτά προσθέστε και το γεγονός πως η Ένωση παίζει με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ το τελευταίο ματς των πλέι οφ, στο οποίο (λόγω της ένστασης) υπάρχει πάλι τεράστιο ενδιαφέρον και μπορείτε να καταλάβετε πόσο επιτυχημένο είναι το timing…

Τουλάχιστον την ημέρα της παρουσίασης του συγκεκριμένου εγχειρήματος θα έπρεπε όλοι να υποχρεωθούν από την ίδια την ΠΑΕ ΑΕΚ να ασχολούνται μόνο με αυτό, προκειμένου να διαφημιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο για να προσελκύσει αρκετό κόσμο. Προσωπικά για την ένσταση θα γράψω μόνο τούτο σχετικά με την άποψή μου: η απόφαση της διοίκησης μου προκαλεί ντροπή και αναγούλα. Με βρίσκει απόλυτα αντίθετο, γιατί η ΑΕΚ δεν μπορεί να ασχολείται (και ως εκ τούτου να συγκρίνεται) με τον Μπέο και με τον κάθε Μπέο…

Είναι πολύ μεγάλο το μέγεθος της Ενωσης και όσο για το μότο «μόνη της εναντίον όλων», προφανώς η ΑΕΚ δεν ιδρύθηκε το 2011 και όλοι όσοι την αγαπάνε επί σειράαααααα ετών γνωρίζουν τι γινόταν τη δεκαετία του ’80, του ’90 και του 2000! Πάντα η Ένωση ήταν απέναντι… Πάντα όμως. Δεν με στεναχωρεί η απόφαση της διοίκησης.

Αναμενόμενη ήταν για μένα, δεν περίμενα τίποτα παραπάνω. Λυπάμαι όμως διαβάζοντας τις απόψεις ορισμένων ΑΕΚτσήδων που τάσσονται υπέρ της κίνησης αυτής. Ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια μετάλλαξη στον οπαδό της ΑΕΚ. Πραγματικά λυπάμαι…

ΥΓ. Νίκη και μόνο νίκη στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Αυτό έλεγα πριν της ένστασης, αυτό εννοείται πως θέλω και τώρα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...