«Κονταίνει» χωρίς Δέλλα!

«Κονταίνει» χωρίς Δέλλα!

bet365

Λείπει ο Τραϊανός Δέλλας από το κέντρο της άμυνας; Ο Παναθηναϊκός κάνει… πάρτι, ειδικά από στημένες φάσεις! Το gazzetta.gr αναλύει ενόψει του αυριανού αγώνα των δύο ομάδων, στην αυλαία των πλέι οφ .

Η απουσία του τιμωρημένου «Τράι» από τον αγώνα της Τετάρτης ΑΕΚ- Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, που θα κρίνει και ποιος θα πάρει το εισιτήριο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κάποιος. Δεν είναι η απουσία απλώς ενός ποδοσφαιριστή, αλλά ενός απαραίτητου εργαλείου στο κέντρο της άμυνας, ο οποίος βοηθάει και στις στημένες φάσεις στην επίθεση. Βρίσκει μάλιστα δίχτυα, όπως συνέβη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ όπου άνοιξε το σκορ, ενώ έδωσε και ασίστ.

Το σημαντικότερο όμως, ειδικά όταν έχεις απέναντί σου ένα σέντερ φορ υψηλού επιπέδου όπως ο Τζιμπρίλ Σισέ, είναι να διατηρήσεις ανέπαφη την εστία σου. Και ειδικά στο ψηλό παιχνίδι, ο Δέλλας είναι σχεδόν ανίκητος και έχει αποδείξει ότι κάνει δύσκολη τη ζωή του Γάλλου επιθετικού.

Με τον 35χρονο (κλεισμένο από τον Γενάρη) Δέλλα βασικό η ΑΕΚ φέτος νίκησε με 1-0 στα ντέρμπι του ΟΑΚΑ ως γηπεδούχος στο πρωτάθλημα τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Και με την απουσία του Δέλλα από το κέντρο της άμυνας κινδύνευσε να αποκλειστεί στο Κύπελλο από τους Πράσινους στη ρεβάνς της νίκης της ΑΕΚ με 2-0! Ηττήθηκε με 2-3 και η πρόκριση ήρθε σχεδόν από θαύμα, από λάθος του Καρνέζη και αφού είχε κρατηθεί ένα λεπτό περισσότερο από αυτό που είχε υποδειχτεί, στις καθυστερήσεις.

Στην ουσία δηλαδή, ο Δέλλας απουσίαζε και η ΑΕΚ έπεσε από την Ακρόπολη και όχι μόνο σώθηκε, αλλά βρήκε και πορτοφόλι, φτάνοντας δίκαια στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έκανε… πάρτι από τις στημένες φάσεις. Πέτυχε με αυτό τον τρόπο το 1-1 με τον Σισέ και στη συνέχεια το 1-3 με τον Βύντρα! Για να μη θυμηθώ πόσες ακόμη φάσεις είχαν γίνει στην «κιτρινόμαυρη» εστία ενώ ο Σισέ αλώνιζε…

Και επειδή θα βιαστείτε να συμπεράνετε ότι με τον «κολοσσό» παρόντα ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα επικράτησε με 3-1 της Ένωσης στο ΟΑΚΑ (γηπεδούχος ο ΠΑΟ) θα θυμίσουμε το εξής:

- Σε εκείνο το παιχνίδι πρωταθλήματος ο Δέλλας ήταν παρών, όμως φάνηκε ότι δεν ήταν σε καλή βραδιά. Ακόμη κι έτσι όμως, για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός χρειάστηκε να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα στο 37’, κάτι που τον έκανε περισσότερο ευάλωτο. Λίγο αργότερα άνοιξε το σκορ ο Κώστας Κατσουράνης σκοράροντας εναντίον της πρώην του ομάδας.

- Κανένα τέρμα δεν επήλθε από στημένη φάση. Ακόμη και στην κακή του μέρα ο πανύψηλος κεντρικός αμυντικός ξέρει τον τρόπο να καθαρίζει τις φάσεις και να αποτελεί τον βράχο μπροστά από την εστία του Σάχα ή του Αραμπατζή.

Ας θυμηθούμε τι έγινε στα υπόλοιπα φετινά ματς ΑΕΚ- ΠΑΟ με τον Δέλλα:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

7η Αγωνιστική

ΑΕΚ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σκορ: 1-0

Πόσο έπαιξε: 90+5

*Διατηρήθηκε το μηδέν στην άμυνα και είχε τις περισσότερες επεμβάσεις από όλους τους συμπαίκτες του: 5.

22η Αγωνιστική

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΑΕΚ

Σκορ: 3-1

Πόσο έπαιξε: 90’+4’

* Σε κακή βραδιά δεν άντεξε στο σφυροκόπημα. Παρ' όλα αυτά κρατούσε με καλό τον Μανωλά (10 επεμβάσεις) το μηδέν μέχρι το σημείο που δέχτηκε κίτρινη κάρτα και έγινε ευάλωτος. Στο 37’ η κάρτα και στο 44’ ήρθε το γκολ του Κατσουράνη. Το δεύτερο και τρίτο γκολ ήρθαν στην ουσία με αντεπιθέσεις (κούρσες). Όχι δηλαδή από στημένες φάσεις.

ΚΥΠΕΛΛΟ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΑΕΚ

Σκορ: 0-2

Πόσο έπαιξε: 90΄+3

*Όχι μόνο δεν επηρεάστηκε από τον παράγοντα έδρα, αλλά ήταν ογκόλιθος πίσω και έδωσε μεγαλύτερη αξία στα γκολ του Λυμπερόπουλου.

ΚΥΠΕΛΛΟ

ΑΕΚ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σκορ: 2-3

Πόσο έπαιξε: - (τραυματίας)

*Η ΑΕΚ ήταν ευάλωτη στις σέντρες, στις στημένες φάσεις και δέχτηκε δύο γκολ με αυτό τον τρόπο. Το πρώτο με τον Σισέ (από κόρνερ) και το τρίτο, που είχε εκτελεστή τον Βύντρα. Μπιλιάρδο στον… αέρα! Γενικά, ο Μανωλάς με τον Νασούτι δεν τα πήγαν καλά.

ΠΛΕΪ ΟΦ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΑΕΚ

Σκορ: 1-1

Πόσο έπαιξε: 90’+5’

* Η ομάδα του δέχτηκε ένα γκολ. Τι να κάνει να κόψει και τον… Μπλάνκο (αυτογκόλ); Είχε ξανά τις περισσότερες επεμβάσεις: 7.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα