Εξηγήσεις μόνο στον κόσμο της!

Εξηγήσεις μόνο στον κόσμο της!

Gazzetta team
Εξηγήσεις μόνο στον κόσμο της!

bet365

Ο ρεπόρτερ της ΑΕΚ στο gazzetta.gr, Παναγιώτης Παλλαντζάς, γράφει για το κλίμα στην Ένωση μετά την οριστικοποίηση της απώλειας του εισιτηρίου για το Champions League.

Αν ρωτούσαμε πριν από έναν μήνα οποιονδήποτε οπαδό της ΑΕΚ για το τι βλέπει στα πλέι οφ, θα απαντούσε ότι προβλέπει ακόμη μία αγωνιστική τραγωδία... Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίχθηκαν έτσι. Έχοντας πολύ καλύτερη ψυχολογία με την κατάκτηση του κυπέλλου και λιγότερη πίεση, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ κατάφερε να μπει σε αυτή τη διαδικασία φορτσάτη, να προβάλει ως το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές και να ικανοποιήσει τον κόσμο της.

Μία εβδομάδα μετά, όμως, οι ελπίδες για ιδανικό φινάλε στη φετινή σεζόν χάθηκαν. Πρώτα λόγω του Σιδηρόπουλου στην Τούμπα, μετά λόγω της αφέλειας των Κιτρινόμαυρων στον Βόλο, καθώς κατάφεραν να χάσουν κάμποσες ευκαιρίες για να νικήσουν άνετα. Και τώρα;

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε ρόλο ρυθμιστή για το ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League - κι αυτό επειδή ζούμε στην Ελλάδα και όχι οπουδήποτε αλλού, είναι ό,τι χειρότερο. Ό,τι κι αν γίνει την Τετάρτη κόντρα στον Παναθηναϊκό, όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα, δεδομένα θα βρεθούν αρκετοί βλάκες που θα πουν τα δικά τους...

Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ έχει προβλήματα για αυτό το ματς και το κυριότερο είναι το γεγονός ότι οι παίκτες πλέον άδειασαν. Έτσι όπως είναι το σύστημα, οι Κιτρινόμαυροι ξέρουν ότι δεν έχουν καμία ελπίδα για έξοδο στο Champions League, πολύ απλά γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου πάει στην Τούμπα για να χάσει. Δεν είναι κακό πλέον. Οποιαδήποτε μικρή ομάδα που ξέρει ότι έχει την ευκαιρία με... ήττα να εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη και μάλιστα ως νεοφώτιστη, θα έχανε. Γιατί στην προκειμένη περίπτωση, έτσι όπως είναι τα πράγματα, θα είναι δαχτυλοδεικτούμενοι οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου αν πάρουν αποτέλεσμα στην Τούμπα.

Χώρια που ο Κατσαβάκης έχει πει κάμποσες φορές τις τελευταίες δύο εβδομάδες ότι «δεν θέλουμε με τίποτα την ΑΕΚ πρώτη στα πλέι οφ». Προετοίμασε τώρα την ομάδα για να χάσεις... Θα έχει την πλάκα του κι αυτό. Να δούμε πώς συμπεριφέρεται, δηλαδή, στο γήπεδο μια ομάδα που έχει έννομο συμφέρον –άρα κανείς δεν μπορεί να την κατηγορήσει– να χάσει!

Η ΑΕΚ, λοιπόν, θα παίξει την Τετάρτη με σοβαρά μειονεκτήματα.

* Ξέρει πώς ακόμη κι αν κερδίσει, δεν θα καταφέρει τον στόχο της.

* Θα αγωνιστεί ξανά μπροστά σε άδειες εξέδρες λόγω της τιμωρίας.

* Θα απουσιάσει ο Δέλλας μετά την κάρτα που του έδειξε ο Κωνσταντινέας στον Βόλο και ξέρουμε όλοι πόσο μεγάλη είναι αυτή η απουσία για την Ένωση.

* Μία μέρα πριν από το ματς, την Τρίτη, οι Supporters θα παρουσιάσουν το πλάνο τους και η ομάδα θα προετοιμαστεί για το ματς με τον Παναθηναϊκό μέσα σε κλίμα έντονης αβεβαιότητας για το αύριο.

Όλα αυτά, βέβαια, δεν είναι ούτε προαναγγελία για ήττα ούτε δικαιολογίες για το ενδεχόμενο αρνητικού αποτελέσματος. Είναι γεγονότα, δεδομένα και απλά τα παραθέτουμε. Όπως δεδομένοι είναι και οι λόγοι για τους οποίους η ΑΕΚ πρέπει, είτε εύκολα είτε δύσκολα, να κερδίσει τον Παναθηναϊκό.

* Τα παιχνίδια αυτά είναι πάντα ντέρμπι και ο κόσμος θέλει πάντα τη νίκη.

* Η ΑΕΚ δεν έπαιξε ποτέ... παιχνίδια με τα αποτελέσματά της για να βοηθήσει ή να αδικήσει κάποιον –σε αντίθεση με άλλες μεγάλες ομάδες της Ελλάδας– και το ίδιο πρέπει να κάνει και τώρα.

* Ανταγωνιστής της ΑΕΚ διαχρονικά ήταν, είναι και θα είναι ο Παναθηναϊκός –όπως και ο Ολυμπιακός– και όχι ο ΠΑΟΚ. Άρα, στην οικονομική κατάσταση που είναι η Ένωση, τη συμφέρει ο ένας εκ των δύο παραδοσιακών αντιπάλων της να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα έσοδα.

* Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έχει δείξει καλύτερη αγωνιστική εικόνα στις πέντε αγωνιστικές που έχουν γίνει και θα είναι ό,τι καλύτερο για όλους στην Ένωση να κλείσουν τη φετινή σεζόν, που είχε και την κατάκτηση του κυπέλλου, με ακόμη μία νίκη σε ντέρμπι.

Όπως και να έχει, ο Χιμένεθ και οι παίκτες του πρέπει να βρουν τον τρόπο να κατέβουν την Τετάρτη στο γήπεδο με τη λογική ότι με νίκη πετυχαίνουν τον στόχο τους, γνωρίζοντας πως αυτό δεν θα συμβεί. Αν το καταφέρουν ή όχι, θα φανεί. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι η ΑΕΚ δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν για τίποτα παρά μόνο στον κόσμο της.

Και σε καμία περίπτωση σε όσους περνούσαν τον καιρό τους λέγοντας διάφορες ηλιθιότητες για «κούλες», «ρούλες», «τούλες» ή σε όσους προσπαθούν παρασκηνιακά –κι αυτό το ξέρουν καλά στη διοίκηση της ΠΑΕ– να της δημιουργούν προβλήματα με την παραμικρή ευκαιρία, έχοντας φυσικά βοήθεια από πρόσωπα που στο παρελθόν κατέστρεψαν το ελληνικό ποδόσφαιρο, πιστεύοντας ότι έτσι θα γίνουν πιο μεγάλοι από αυτήν... Τόσο λίγοι και μικροί είναι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα