Στα τελικά του Euro η Εθνική Νέων!

Στα τελικά του Euro η Εθνική Νέων!

Gazzetta team
Στα τελικά του Euro η Εθνική Νέων!

bet365

Μεγάλη νίκη-ανατροπή με 2-1 πέτυχε η Εθνική ομάδα Νέων κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία και προκρίθηκε ταυτόχρονα στα τελικά του Euro U-19 2011! Βέλλιος και Ρουγκάλας τα γκολ της Εθνικής, η οποία στοχεύει πλέον στην επανάληψη της επιτυχίας της ομάδας του 2007.

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση η Εθνική ομάδα κάτω των 19 κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 0-1 που έκανε ο Ταϊντέρ για τους «τρικολόρ» στο 21’ και με σκόρερ τον Απόστολο Βέλλιο της Έβερτον (25’) και τον Κωνσταντίνο Ρουγκάλα του Ολυμπιακού στο 49ο λεπτό, η «γαλανόλευκη» πέτυχε τη σπουδαία νίκη διπλασιάζοντας τις επιτυχίες της στον προκριματικό όμιλο της Σλοβακίας και «σφραγίζοντας» παράλληλα το εισιτήρια για τα τελικά της διοργάνωσης στη Ρουμανία το προσεχές καλοκαίρι.

Πλέον, μετά τη νίκη επί των πρωταθλητών Ευρώπης στη συγκεκριμένη ηλικία Γάλλων, η Εθνική μας βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου της ενδιάμεσης προκριματικής φάσης που διεξάγεται στη Σλοβακία, με τη συμμετοχή της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Σλοβακίας και της Λευκορωσίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νικώντας Σλοβάκους και Γάλλους με το ίδιο σκορ (2-1) «καθάρισε» την πρωτιά του ομίλου (μόνο η πρώτη θέση οδηγεί στα τελικά) μια και οι δύο ομάδες που έχουν από τρεις βαθμούς (νίκησαν τη Λευκορωσία) θα παίξουν μεταξύ τους.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Σλοβακία συνέτριψε με 5-0 τους Λευκορώσους, αλλά η ήττα της από την Εθνική μας ομάδα στην πρεμιέρα των αγώνων την θέτει… νοκ άουτ. Από την πλευρά της η Εθνική μας θα αγωνιστεί την Τετάρτη με τη Λευκορωσία δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς το… μυαλό είναι ήδη στην τελική φάση του Euro που θα διοργανωθεί στη Ρουμανία. Αξίζει πάντως να τονίσουμε για την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου πως πήρε παλικαρίσια πρόκριση, μια και η μεν Σλοβακία είχε το αβαντάζ της διοργανώτριας ενώ και η Γαλλία ήταν το μεγάλο και αδιαφιλονίκητο φαβορί ως πρωταθλήτρια Ευρώπης.

ΓΑΛΛΙΑ (Φιλίπ Μπερζερού): Μπουσέρ, Απιά, Λαντρ, Σιτού, Μεντί, Ταϊντέρ (81΄ Ζανό), Μπελφοντίλ, Κεμπάνο, Πουντζέ, Κεϊτά (73΄ Λαμπόρ), Ντερουάρ (55΄ Σανόγκο)

ΕΛΛΑΔΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Καπίνο, Σταφυλίδης, Λαγός, Ποτουρίδης, Μαυρίας (74΄ Μπούζας), Βέλλιος (70΄ Σταμόγιαννος), Φορτούνης, Καρέλης (52΄ Κολοβός), Μαρινάκης, Ρουγκάλας, Κατίδης.

Βαθμολογία (Βαθμοί - γκολ)

1.Ελλάδα64-2
2.Σλοβακία36-3
3.Γαλλία32-3
4.Λευκορωσία00-7

Επόμενη αγωνιστική

Τετάρτη 25/05

12:00 Ελλάδα – Λευκορωσία
12:00 Γαλλία- Σλοβακία

 

Τελευταία Νέα