Θα την ξεχάσουν γρήγορα...

Θα την ξεχάσουν γρήγορα...

Gazzetta team
Θα την ξεχάσουν γρήγορα...

bet365

Η φετινή χρονιά για τον Άρη ολοκληρώθηκε κι επισήμως χθες με το φιλικό απέναντι στον ΠΑΣ. Το gazzetta.gr καταγράφει όλες τις στιγμές της σεζόν που μάλλον αφήνει πικρή γεύση στους οπαδούς του Αρη και αναμένεται να την ξεχάσουν γρήγορα!

Μία ακόμη χρονιά έφτασε στο τέλος της. Και ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα γίνεται το ταμείο. Ένα ταμείο στο οποίο καταγράφονται όλες οι θετικές και οι αρνητικές στιγμές για έναν σύλλογο.

Ο Άρης ολοκλήρωσε χθες στα Ιωάννινα τις υποχρεώσεις του για την τρέχουσα σεζόν με το φιλικό παιχνίδι που έδωσε απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννενα για τον προβιβασμό του πρώτου στην Σούπερ Λίγκα της επόμενης χρονιάς.

Η χρονιά για τον Άρη τελείωσε κι επισήμως και πλέον μετά το πέρας και των εκλογών το νερό θα μπει στο αυλάκι για την νέα χρονιά μιας και θα αρχίσει επισήμως ο προγραμματισμός με τον στόχο να είναι ένας τίτλος για την ομάδα αλλά και η επιστροφή της στις ψηλές θέσεις του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Το gazzetta.gr κάνει τη δική του ανασκόπηση για την φετινή σεζόν των «Κίτρινων» η οποία αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση για τους παίκτες και τους φίλους της ομάδας.

Η αποχώρηση του Κάμπορα

Λίγο πριν από την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας ο Χαβιέ Κάμπορα αποχωρεί από τον Άρη για οικογενειακούς λόγους!

Η είδηση αυτή πέφτει σαν κεραυνός εν αιθρία για τους φίλους της ομάδας σκορπώντας έναν μικρό πανικό μιας και ο παίκτης αποχωρεί αμόλις λίγο πριν τη νανανέωση του συμβολαίου του για δύο ακόμη χρόνια με την ομάδα. Αναμφίβολα, η σημαντικότερη είδηση μετά το πέρας των περσινών πλέι οφ.

Η αρχή του ταξιδιού

Τον Ιούλιο εξελίσσεται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας για τη νέα σεζόν και στο φινάλε του μήνα ξεκινούν και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις απέναντι στην πολωνική και... άγνωστη Γιαγκελόνια, με την ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ να παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Επόμενος αντίπαλος για τους Θεσσαλονικείς η Αούστρια Βιέννης. .

Η νίκη με 1-0 στη Θεσσαλονίκη και η ισοπαλία με 1-1 στην Βιένη δίνουν την πρόκριση για τους ομίλους της διοργάνωσης στους «Κίτρινους» με το επόμενο επίσημο παιχνίδι να είναι η πρεμιέρα για την Σούπερ Λίγκα απέναντι στην Καβάλα. Ο Άρης νικά με 1-0 στην μακεδονική πόλη και κάνει ποδαρικό με το δεξί στη διοργάνωση. Διοργάνωση στην οποία έχει τους ίδιους στόχους με τον κυριότερο να είναι ο τερματισμός σε μία υψηλή θέση.

Τα παράπονα και η Ατλέτικο

Η δεύτερη αγωνιστική βρίσκει τον Άρη να αγωνίζεται απέναντι στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό στην έδρα του και να ηττάται με 1-0 από τους «Πράσινους» με τα παράπονα για τη διαιτησία του Γιώργου Δαλούκα να είναι πολλά για τη φάση με την ανατροπή του Βύντρα από τον Χαβίτο.

Επόμενο ματς η πρεμιέρα με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τη νίκη να έρχεται απέναντι στην κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ, χάρη σε γκολ του Φρανσίσκο Χαβίτο. Η συνέχεια περιλαμβάνει ήττες από Πανιώνιο και Ρόζενμποργκ οι οποίες ωστόσο δεν στοιχίζουν στην ομάδα και δεν την αποκλίνουν από τον στόχο της.

Απόδραση από την Τούμπα

Στις αρχές Οκτωβρίου και δη την τρίτη ημέρα του μήνα ο Άρης δοκιμάζεται στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Το νερό έχει μπει ήδη στο αυλάκι και πλέον η ομάδα καλείται να δείξει ότι μπορεί να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω στην εφετινή περίοδο.

Η νίκη στην Τούμπα απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο ΠΑΟΚ, σκορπά ικανοποίηση μιας και εκτός από πρεστίζ, βαθμούς και γόητρο φέρνει και το... σπάσιμο της 10ετούς αρνητικής παράδοσης στον εν λόγω γήπεδο.

Αποκλεισμός-σοκ από τα Τρίκαλα

Η συνέχεια όμως δεν είναι ανάλογη για την ομάδας μιας και έπονται κακές σε απόδοση εμφανίσεις και ήττες ακολουθούν με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό της ομάδας στα Τρίκαλα απέναντι στην τοπική ομάδα από το πρώτο κιόλα παιχνίδι.

Η κατήφεια και ο προβληματισμός είναι έκδηλος μιας και οι Θεσσαλονικείς χάνουν έναν βασικό στόχο τον οποίο πέρσι διεκδίκησαν μέχρι τέλους με τη συμμετοχή τους στον τελικό της διοργάνωσης στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Μία βραδιά στο Λεβερκούζεν

Ο επόμενος μήνας ξεκινάει με πολύ καλή εμφάνιση επί της Λεβερκούζεν στη Γερμανία η οποία όμως συνοδεύεται από ήττα στις καθυστερήσεις σε ένα από τα πιο άδικα αποτελέσματα όλων των εποχών για την ομάδα βάσει της εικόνας που επέδειξε εντός αγωνιστικού χώρου.

Η συνέχεια σε πρωτάθλημα δεν είναι καλή και η ομάδα μένει πίσω στην βαθμολογία με τις πρώτες μουρμούρες να κάνουν την εμφάνιση τους για την απόδοση των «Κίτρινων».

Το έπος της Μαδρίτης!

Ο τελευταίος μήνας της εκάστοτε χρονιάς και συνάμα γιορτινός ήταν γιορτινός και για τον Άρη. Η εκτός έδρας νίκη επί της Ατλέτικο αποτέλεσε, ίσως την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της ομάδας. Οι «Κίτρινοι» του Έκτορ Ραούλ Κούπερ αποδρούν από την Ισπανία με το διπλό και γράφουν το δικό τους Έπος απέναντι στην κάτοχο της διοργάνωσης.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ο αγώνας φινάλε με την Ρόζενμποργκ στο «Βικελίδης» όπου ο Άρης νικάει με 2-0 και προκρίνεται στους «32» της διοργάνωσης σκορπώντας χαρά στους οπαδούς του. Η κλήρωση φέρνει στον δρόμο των «Κίτρινων» την παντοδύναμη Μάντσεστερ Σίτι.

Η αποχώρηση του Κούπερ

Η νέα χρονιά δεν ξεκινά ιδανικά για την ομάδα μιας και τα αρνητικά αποτελέσματα στην Σούπερ Λίγκα συνεχίζονται. Πολλές ισοπαλίες, αρκετές ήττες και λίγες νίκες αφήνουν την ομάδα πίσω στην βαθμολογία και ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αποχωρεί από την ομάδα με τον Γιάννη Μιχαλήτσο να είναι ο διάδοχος του Αργεντίνου προπονητή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Το τέλος του ταξιδιού και τα πλέι οφ!

Στις 15 Φεβρουαρίου ο Άρης υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι στο σπίτι του. Η ζάμπλουτη ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης και βάσει προγνωστικών ο Άρης δεν έχει και πάρα πολλές πιθανότητες με το μέρος του για την πρόκριση του στους «16» της διοργάνωσης.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι το 0-0 και ο Άρης παίρνει ένα θετικό αποτέλεσμα και κρατάει αναλλοίωτο το κάστρο του το οποίο αποδείχθηκε πως στην Ευρώπη δεν είχε καμία... κερκόπορτα! Η ρεβάνς στο Σίτι οφ Μάντσεστερ δεν κυλάει ιδανικά για την ομάδα μιας και γνωρίζει την βαριά ήττα με 3-0 με τις εντυπώσεις .όμως να είναι άριστες και πολλές. Το μαγικό αυτό ταξίδι και η περιπλάνηση τελειώνει και ασφαλώς το πρόσημο είναι θετικό για την ομάδα.

Η «μάχη» των πλέι οφ

Το πρώτο παιχνίδι για το πρωτάθλημα μετά από αυτό του Μάντσεστερ ήταν απέναντι στην Λάρισα στο νεόδμητο «AEL FC Arena». Ο Άρης δεν αποδράει με το διπλό μιας και ισοφαρίζεται στο τέλος από την θεσσαλική ομάδα η οποία δίνει μάχη για την σωτηρία της και εκεί αρχίζουν να χτυπούν και τα πρώτα καμπανάκια για την συμμετοχή στα πλέι οφ.

Το επόμενο παιχνίδι είναι απέναντι στον συμπολίτη Ηρακλή και η ήττα φέρνει κλυδωνισμούς μιας και πλέον έπειτα από αυτή την εξέλιξη η συμμετοχή στα πλέι οφ διακυβεύεται επικίνδυνα. Η ήττα αυτή σηματοδοτεί και το τέλος της συνεργασίας με τον Γιάννη Μιχαλήτσο.

Τα σενάρια για τον διάδοχο του παλαίμαχου παίκτη της ομάδας είναι πολλά και προέρχονται από το εξωτερικό. Το... χρίσμα για την επόμενη ημέρα της ομάδας και την καθοδήγηση της παίρνει ο τέως τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου Σάκης Τσιώλης ο οποίος παραμένει μέχρι και σήμερα στο τιμόνι της ομάδας και συνάμα θα οδηγήσει αυτήν στη νέα χρονιά.

Στα πέντε παιχνίδια με τον Έλληνα τεχνικό τον πάγκο ο Άρης σημειώνει το απόλυτο και εξασφαλίζει 15 βαθμούς . Το τελευταίο ματς της ομάδας ήταν στην Ξάνθη. Παιχνίδι... αίμα και άμμος μιας και η πρόκριση στα πλέι οφ δεν εξαρτιόταν μόνο από τν Άρη.

Οι «Κίτρινοι» κάνοντας κατάθεση ψυχής παίρνουν τη νίκη με 2-1 ωστόσο τα μαντάτα από τον Βόλο δεν είναι καλά μιας και ο Ολυμπιακός νικά με 3-2 τον Παναθηναϊκό και παίρνει αυτός το εισιτήριο για τα πλέι οφ αφήνοντας τον Άρη έξω από τη διαδικασία. Έπειτα έως και... χθες ακολούθησαν κάποια φιλικά για την ομάδα με το χθεσινό στα Γιάννενα απέναντι στον ΠΑΣ να είναι και το τελευταίο.

Τι κρατάει

Το μαγικό ταξίδι στην ευρωπαϊκή ήπειρο που είναι αναμφίβολα το highlight της σεζόν.

Το Έπος της Μαδρίτης απέναντι στην Ατλέτικο αλλά και την εντός έδρας νίκη του στο «Βικελίδης» απέναντι στον εν λόγω αντίπαλο.

Την μαζική και συνεχή στήριξη του κόσμου της ομάδας στα παιχνίδια των «Κίτρινων» εντός και εκτός έδρας.

Τα... δάκρυα του Σέρχιο Κόκε τα οποία δείχνουν την ταύτιση του τέως αρχηγού της ομάδας με τον σύλλογο.

Τις αναμνήσεις με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον πάγκο.

Τον ερχομό του Σάκη Τσιώλη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, ο οποίος... μεταμόρφωσε τον Άρη και τον έκανε πιο επιθετικό, ελκυστικό και με θετικά αποτελέσματα.

Τη μεταγραφή του Νέρι Καστίγιο οποίος βοήθησε σημαντικά στην επιθετική γραμμή της ομάδας, και την επιθυμία του «Νιντέντο» να μείνει στην ομάδα.

Τα 8 γκολ του Ντάρσι Νέτο με τον Βραζιλιάνο μπακ να δείχνει πως έχει στόφα επιθετικού.

Τι πετάει

Τα αποτελέσματα τα οποία στοίχισαν την είσοδο στα πλέι οφ.

Την απομάκρυνση του Έκτορ Κούπερ, μιας και πολλοί πίστωσαν πως η ομάδα χάνει κάτι από το πρεστίζ της.

Τις μαζεμένες ήττες στα ντέρμπι. Εξαιρείται η νίκη στην Τούμπα.

Την αμυντικογενή ομάδα και νοοτροπία με τον Γιάννη Μιχαλήτσο στον πάγκο.

Τον αποκλεισμό σοκ από τα Τρίκαλα ο οποίος στοίχισε την διεκδίκηση εντός στόχου και ενός τίτλου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα