«Με Βαρδινογιάννη ο ΠΑΟ δεν θα χαθεί»!

«Με Βαρδινογιάννη ο ΠΑΟ δεν θα χαθεί»!

«Με Βαρδινογιάννη ο ΠΑΟ δεν θα χαθεί»!

bet365

Η κακή προετοιμασία, το λάθος ταξίδι στις ΗΠΑ, οι γυμναστές, οι ευθύνες των ποδοσφαιριστών και η εγγύηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Ο Κώστας Κατσουράνης στο gazzetta για όλα!

Ένας εκ των τριών σκόρερ στο 3-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου, ο Κώστας Κατσουράνης μιλάει στο gazzetta.gr για τα κακώς κείμενα της «πράσινης» χρονιάς και αισιοδοξεί για το μέλλον...

Το γκολ που πέτυχε στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης του Ολυμπιακού Σταδίου «σφράγισε» την πρώτη εφετινή νίκη (3-0) του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού Βόλου και συνέβαλε τα μέγιστα στο να παραμείνουν ζωντανές οι ελπίδες του «τριφυλλιού» για το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Μετά το τέλος του αγώνα, ο 31χρονος διεθνής αμυντικός μέσος μίλησε στο gazzetta.gr για την εμφάνιση των «πρασίνων», έριξε φως στις αιτίες της άσχημης αγωνιστικής εικόνας της ομάδας και δήλωσε πεπεισμένος ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν θα επιτρέψει τον «αφανισμό» του συλλόγου...

-Πώς καταφέρατε να παρουσιαστείτε τόσο μεταμορφωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και πετύχετε την πρώτη σας νίκη στα πλέι οφ;

«Σε γενικές γραμμές είμαστε λίγο καλύτεροι από τα προηγούμενα παιχνίδια γι‘ αυτό και κερδίσαμε... Κατά την άποψή μου, δεν κάναμε κάποια σπουδαία εμφάνιση Απλά η ομάδα...»

- Είναι μήπως επηρεασμένη από τα διοικητικά προβλήματα;

«Όχι, καμία σχέση... Δεν το πιστεύω καθόλου αυτό! Θεωρώ ότι έχουν γίνει πολλά λάθη στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάστηκε η προετοιμασία, ο προγραμματισμός των φιλικών αγώνων, στις αλλαγές που έγιναν με τους γυμναστές και πιστεύω ότι όλα αυτά έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην πορεία μας... Με λίγα λόγια, όλα ξεκίνησαν από την κακή προετοιμασία του καλοκαιριού. Μας πήρε η κάτω βόλτα και πλέον η ομάδα δεν έχει φρεσκάδα και της λείπουν πολλά στοιχεία».

- Διάθεση υπάρχει;

«Διάθεση υπάρχει, αλλά κι αυτή με τα προβλήματα και τα άσχημα αποτελέσματα χάνεται! Το μοναδικό χρονικό σημείο που η ομάδα βρισκόταν σε καλή κατάσταση ήταν στη διάρκεια του μηνός που δώσαμε τα τρία ντέρμπι και κερδίσαμε τα 5 από τα 6 παιχνίδια που δώσαμε! Τότε είχαμε καλή απόδοση, τα σωστά τρεξίματα μέσα στο γήπεδο και την κατάλληλη φρεσκάδα».

- Από δω και στο εξής, η νίκη σας επί του Ολυμπιακού Βόλου μπορούμε να πούμε ότι σας δίνει την απαραίτητη ώθηση για την τελική αντεπίθεση στα δύο τελευταία ματς των πλέι οφ; Γιατί, ειδικότερα μετά το αποτέλεσμα του αγώνα της Τούμπας, πλέον κρατάτε την τύχη στα χέρια σας...

«Γι’ αυτό, δεν υπάρχει αμφιβολία... Έχουμε μπροστά μας δύο ματς και αν τα κερδίσουμε, θα βγούμε σίγουρα στα προκριματικά του Champions League... Έτσι όπως είμαστε, όμως, δεν είναι εύκολο τα κερδίσουμε. Πρέπει να το παλέψουμε όμως. Θα δούμε...»

- Σήμερα (σ.σ. χθες) κερδίσατε τον Ολυμπιακό Βόλου για πρώτη φορά στην εφετινή σεζόν ύστερα από τρεις σερί ήττες... Τόσο δύσκολη ομάδα είναι για τον Παναθηναϊκό;

«Στην ουσία δύο φορές δικαιούνταν να μας κερδίσει... Στον αγώνα του Ολυμπιακού Σταδίου, η νίκη του ήταν λίγο πολύ τυχαία... Αν θυμάστε ο προπονητής τότε είχε πρωτοέρθει, δεν ήξερε καλά την ομάδα, παραταχθήκαμε με κάποιους παίκτες σε λάθος θέσεις... Παρ’ όλα αυτά, για όποιον ξέρει ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός ήταν καλός σε εκείνο το παιχνίδι... Είχαμε κλείσει τον αντίπαλό μας μέσα στην περιοχή του και πήρε τη νίκη χάρη σε μία αντεπίθεση... Σε εκείνο το παιχνίδι, θεωρώ ότι ο Βόλος έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του... Στους δύο αγώνες του Πανθεσσαλικού χάσαμε δίκαια γιατί είμαστε άθλιοι...»

- Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) εικόνα αντικατοπτρίζει την πραγματική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες;

«Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι καλή ομάδα και το έχει αποδείξει με την πορεία του στο εφετινό πρωτάθλημα... Ο Παναθηναϊκός όμως είναι καλύτερος... Άσχετα αν χάσαμε τρεις φορές και κερδίσαμε μία... Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο».

-Σήμερα (σ.σ. χθες) πού κρίθηκε το ματς; Τι κάνατε καλύτερα;

«Γενικά είμαστε πιο σταθεροί στην απόδοσή μας και καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί στις μονομαχίες, στοιχείο που είναι πολύ σημαντικό σε τέτοια παιχνίδια... Αυτό μας έδωσε ώθηση και αυτοπεποίθηση, γιατί με το να είσαι καλύτερος στις μονομαχίες, αποκτάς σημαντικό πλεονέκτημα».

-Στην αποβολή σου τι έγινε;

«Τίποτε, έπρεπε να γίνει γιατί τώρα θα χάσω μόνο ένα ματς... Αν έπαιρνα κίτρινη, θα έφτανα τις επτά και θα έχανα δύο αγώνες... Τώρα, δεν θα παίξω στο επόμενο με τον ΠΑΟΚ και θα είμαι διαθέσιμος για το τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ».

-Είσαι αισιόδοξος για τα δύο τελευταία παιχνίδια;

«Αισιοδοξία πάντα υπάρχει... Ήταν κακή χρονιά για την ομάδα, όχι τόσο λόγω του ότι διεκδικούμε τη 2η θέση του πρωταθλήματος, όσο κυρίως λόγω της άσχημης αγωνιστικής εικόνας που παρουσιάσαμε γενικά. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι φταίνε οι ποδοσφαιριστές γι‘ αυτό... Για μένα έχουν τη μικρότερη ευθύνη».

-Δεν σας αναλογεί μερίδιο στην όποια αποτυχία;

«Κατά τη δική μου άποψη, ένα μικρό ποσοστό... Η μεγαλύτερη ευθύνη που μας αναλογεί έχει να κάνει με την απαράδεκτη αγωνιστική παρουσία που είχαμε δύο εβδομάδες μετά το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη... Με τόσους έμπειρους παίκτες που διαθέτουμε, έπρεπε να ξεπεράσουμε τα όσα έγιναν σε εκείνο το παιχνίδι και να συνεχίσουμε. Έπρεπε... Μπορεί να θέλαμε κιόλας, αλλά να μην μπορούσαμε...»

-Τι έφταιξε γι’ αυτό;

«Δεν άρμοζε αυτή η εικόνα στην ομάδα του Παναθηναϊκού με τόσους έμπειρους και καταξιωμένους παίκτες... Το ερώτημα είναι γιατί φτάσαμε έως εδώ; Γιατί εδώ στην Ελλάδα, πολλοί λένε ότι οι μεγάλες ομάδες όπως η Μάντσεστερ και η Μπαρτσελόνα πηγαίνουν περιοδείες στην Αμερική και στην Ασία... Δεν κοιτάει κανείς, όμως, πόσο ξεκουράστηκαν αυτοί οι παίκτες και τι διακοπές έκαναν και ποιοι παίκτες έπαιξαν... Γιατί και η Ίντερ ήρθε στην Αμερική, αλλά οι βασικοί της ποδοσφαιριστές έμπαιναν στο 80’ βάσει ειδικής σύμβασης που είχε υπογραφεί για να παίξουν μόνο δέκα λεπτά, την ίδια ώρα που εμείς παίζαμε όλο το 90λεπτο... Εγώ θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι στο Παναθηναϊκός-Ίντερ, οι έξι παίκτες που έπαιξαν στο Μουντιάλ, μπήκαν στο γήπεδο στο 77’... Αυτό γιατί δεν μπορούσαμε να το κάνουμε κι εμείς;»

- Κλείνοντας, θα θέλαμε να σε ρωτήσουμε ποια είναι η εικόνα που σας δημιουργεί το τοπίο και η ένδεια που υπάρχει γύρω από τα διοικητικά της ομάδας;

«Αυτή η αβεβαιότητα γύρω από το μέλλον της ομάδας, μόνο καλό δεν κάνει, αλλά νομίζω ότι πίσω από τον Παναθηναϊκό υπάρχει μία μεγάλη οικογένεια που τον στηρίζει τόσα χρόνια και πιστεύω ότι δεν θα αφήσει τον σύλλογο να χαθεί...»

- Αναφέρεσαι στην οικογένεια Βαρδινογιάννη;

«Ακριβώς... Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη ιστορία και αυτές δεν χάνονται. Σίγουρα όλοι θα μπούμε σε μια νέα και πιο δύσκολη εποχή, όχι μόνο η Ελλάδα αλλά όλη η Ευρώπη...»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα