Σάτο, μαχητής και νικητής (vid)

Σάτο, μαχητής και νικητής (vid)

Σάτο, μαχητής και νικητής (vid)

bet365

Το euroleague.net συνεχίζει το οπτικοακουστικό αφιέρωμά του στους πρωταθλητές Ευρώπης του Παναθηναϊκού, με τον Ρομέιν Σάτο, παίκτη ήσυχο εκτός παρκέ αλλά μαχητή εντός, όπως τον χαρακτηρίζει, να παίρνει σειρά.

Ο Κεντροαφρικανός φόργουορντ στη δεύτερη παρουσία του σε Final Four και πρώτη στην παρθενική χρονιά του στο «τριφύλλι» κατάφερε ό,τι δεν είχε πετύχει με τη Σιένα στο παρελθόν. Στον τελικό με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ έκανε το κομμάτι του με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τo ευρωπαϊκό ταξίδι του. Η ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας τον χαρακτηρίζει το κρυφό όπλο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που αλλάζει προσωπείο μόλις τα πόδια του πατήσουν στο παρκέ.

«Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από έναν ευρωπαϊκό τίτλο στην πρώτη χρονιά σε νέα ομάδα. Ο Ρομέιν Σάτο κατέκτησε τον παρθενικό τίτλο της Ευρωλίγκας στη Βαρκελώνη στη rookie χρονιά του με τον Παναθηναϊκό, όπου μετακόμισε έπειτα από πολλά χρόνια στη Μοντεπάσι Σιένα. Ένας all around παίκτης, που άρχισε ως σκόρερ κι εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους αμυντικούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Σάτο αγωνίστηκε στη σεζόν ως κρυφό όπλο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που κατάφερε να κάνει τη διαφορά χάρη στις ικανότητές του, αλλά και με τον χαρακτήρα του και τη διάθεση να θυσιαστεί για τις ανάγκες της ομάδος. Έγινε πρώτος παίκτης από τη Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής που κέρδισε την Ευρωλίγκα. Ο Σάτο έκανε τη διαφορά όταν οι «πράσινοι» τον χρειάστηκαν περισσότερο, για παράδειγμα στη δεύτερη αναμέτρηση των playoffs με την Μπαρτσελόνα ή στον τελικό με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ όπου σκόραρε 13 πόντους με 3/5 τρίποντα, ενώ είχε και 7 ριμπάουντ. Αξιόλογη προσφορά στο παρκέ. Ο Σάτο είναι ο τύπος παίκτη που θέλει κάθε προπονητής. Ήσυχος εκτός παρκέ, μαχητής στη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Είναι αυτό που είναι ευρέως γνωστό στο άθλημα: νικητής» είναι το κείμενο που συνοδεύει το video που μπορείτε να δείτε εδώ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα