Προοπτική, Ιωαννίδης και… καμικάζι!

Προοπτική, Ιωαννίδης και… καμικάζι!

Προοπτική, Ιωαννίδης και… καμικάζι!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις επικείμενες εκλογές της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και τους… προεκλογικούς αγώνες, εκθέτοντας την άποψή του για τους υποψηφίους!

Είναι αλήθεια ότι ο φίλαθλος του ΑΡΗ το τελευταίο χρονικό διάστημα ακούει πολλά. Διαβάζει ακόμα περισσότερα. Άλλος βγάζει τα συμπεράσματά του, άλλος μπερδεύεται ακόμα περισσότερο. Άλλοι έχουν ήδη αποφασίσει ποιον θα στηρίξουν με την ψήφο τους, άλλοι αμφιταλαντεύονται, άλλοι γέρνουν προς τη μία και άλλοι προς την άλλη πλευρά. Κι αποτελεί δικαίωμα των μελών της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ να ακούσουν κι να αποφασίσουν για την επόμενη μέρα στον σύλλογο, για το επόμενο διοικητικό σχήμα που θα έχει τις τύχες της ομάδας στις 23 Μαΐου.

Ήδη βέβαια τα μέλη της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ έβγαλαν τα συμπεράσματά τους στη Γενική Συνέλευση της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ. Κατά τα άλλα πλέον αυτό το οποίο εξελίσσεται είναι μια θεμιτή –για μένα– επικοινωνιακή αναμέτρηση των δύο παρατάξεων που ζητούν την ψήφο του αρειανού λαού και φυσικά ο τρίτος της παρέας που έχει αναλάβει τον ρόλο του εκτοξευτή λάσπης με καθημερινά παραληρήματα άνευ ουσίας, τα οποία καταρρίφθηκαν πάρα πολύ εύκολα στη Λέσχη. Προς τη μία πλευρά. Την άλλη τη στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις και προφανώς και τους… ψηφοφόρους του.

Στη συνέντευξη Τύπου του ΑΡΗΣ –Ενότητα ο κ. Στεφανίδης μίλησε και για μένα και για τον ΑΡΗΣ FM, σημειώνοντας ότι νιώθει πως του γίνεται αντιπολίτευση. Αιτία; Η αναφορά μου στο θέμα του γηπέδου και της εκπροσώπησης του ΑΡΗ στα κέντρα των αποφάσεων.

Η τοποθέτηση ότι το θέμα του γηπέδου δεν πρέπει να αποτελεί… προεκλογικό όπλο, αλλά και το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ ποτέ δεν θα μπει σε μία πολιτική του «πάρε-δώσε» στα κέντρα των αποφάσεων, εκλήφθηκε από τον κ. Στεφανίδη ως αντιπολίτευση προς το ψηφοδέλτιό του παρά το γεγονός ότι η ξεκάθαρη αναφορά είχε να κάνει και με τα δύο ψηφοδέλτια. Προφανώς και δεν θα προσπαθήσω να του αλλάξω άποψη, ωστόσο εξακολουθώ να πιστεύω και τα δύο πράγματα που είπα παραπάνω και αν θέλετε νιώθω και δικαιωμένος γιατί τόσο ο κ. Στεφανίδης όσο και ο κ. Ζαμπέτας μίλησαν για το γήπεδο κι ο καθένας είπε τις προοπτικές σύμφωνα με το πρότζεκτ τους.

Για το… πάρε-δώσε στα κέντρα των αποφάσεων συμφωνήσαμε ότι ΠΟΤΕ ο ΑΡΗΣ δεν πρέπει να εμπλακεί σε τέτοιες καταστάσεις, οπότε προσωπικά θεωρώ ότι θέμα… αντιπολίτευσης δεν τίθεται σε καμία των περιπτώσεων, εκτός κι αν ποτέ υπάρξει όντως θέμα με αλισβερίσια.

Ο κ. Στεφανίδης φιλοξενήθηκε στον μη… δημοκρατικό ΑΡΗΣ FMμίλησε περίπου δύο ώρες (!!!) και είπε όλα όσα ήθελε να πει. Δεν ήξερα ότι για να ικανοποιήσω ορισμένους… δημοσιογραφικά θα έπρεπε και να συμφωνώ μαζί του ή θα πρέπει απαραίτητα για να είμαι… σωστός δημοσιογράφος να διαφωνώ με τον Αθανασιάδη. Είναι προφανές με ποιους συμφωνώ και με ποιους διαφωνώ και φυσικά δεν κρύβομαι όπως αρκετοί… ανώνυμοι υβριστές (κι ανάμεσά τους κι οπαδοί άλλων ομάδων που έχουν βρει πρόσφορο έδαφος και συμμάχους σε λίγους… Εφιάλτες της αρειανής ιδέας) που δεν μπορούν όμως να αντιληφθούν ότι ζουν σε μικρόκοσμο.

Θεωρώ ότι πέρα των πιθανών καλών προθέσεων του κ. Στεφανίδη, στη συνέντευξή του στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΡΗ αποδείχθηκε ότι δεν διαθέτει την εμπειρία να διοικήσει την ΠΑΕ. Οι λόγοι είναι για μένα απλοί. Καταρχήν ακόμα κι αν είναι πρόεδρος ΔΕΝ θα έχει το δικαίωμα υπογραφής λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας. Σημείωση μέχρι τώρα ο δικηγορικός σύλλογος δεν έχει δώσει ΠΟΤΕ άδεια σε μέλος του για δικαίωμα υπογραφής (όπως π.χ. Κούγιας, Σαρρής) σε ΠΑΕ. ΑΡΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ. Όλες τις ευθύνες για τον ΑΡΗ, σύμφωνα με όσα οι ίδιοι είπαν, θα τις έχει ο κ. Φουρλίγκας που έχει σπουδάσει μάρκετινγκ και φυσικά ΠΟΤΕ δεν έχει διοικήσει εταιρία, πόσο μάλλον μια ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ όπως ο ΑΡΗΣ!

Ο κ. Στεφανίδης στη μεταξύ μας συνομιλία δεν γνώριζε ότι ο διευθυντής γραφείων –όπως αναφέρει στο πρόγραμμά του– δεν μπορεί να είναι και υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, εκτός αν βέβαια είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος. Γιατί με βάση την αδειοδότηση της ΕΠΟ θα πρέπει το… γραφείο Τύπου να είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών. Κι φυσικά ένας καλός συνάδελφος θα βρεθεί να καλύψει τη θέση (και από μένα θα εξυπηρετηθεί στα πάντα), αλλά ήδη ο… προγραμματισμός βγαίνει εκτός.

Δεν γνώριζε (κι αυτό προέκυψε από ερώτηση ακροατή) ότι αν κάποιος παίκτης καταθέσει προσφυγή επειδή είναι απλήρωτος μένει ελεύθερος και πλέον δεν υπάρχει ένας μήνας διορία να τον πληρώσεις. Λεπτομέρειες ή ουσία; Ο κόσμος θα κρίνει.

Δεν είπε ποιος θα είναι ο νέος διευθυντής γραφείων, ποιος ο νέος εκτελεστικός διευθυντής, ποιος ο νέος εμπορικός διευθυντής. Μάλιστα στη συνέντευξή του στο Μετρόπολις σημείωσε ότι σήμερα δεν υπάρχει διευθυντής γραφείων στον ΑΡΗ, για να πάρει την απάντηση από τον κ. Ζαμπέτα ότι μπορεί να δει ποιος είναι διευθυντής γραφείων με ένα κλικ στο site της ΠΑΕ.

Σημείωσε ότι τους όρους για το μπάτζετ θα τους θέσει η διοίκηση και εφόσον ο κ. Τσιώλης δεν συμφωνεί με αυτό θα αναζητηθεί εναλλακτική λύση για τη θέση του προπονητή. Σημείωσε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή ο ΑΡΗΣ δεν έχει παίκτες και θα κάνουν μεταγραφές, αλλά την ίδια στιγμή το μεγάλο… προεκλογικό όπλο είναι ότι η τωρινή διοίκηση έκανε πολλές μεταγραφές!

Περί εμπορικών δραστηριοτήτων, είναι απλά τα πράγματα. Όταν έχεις αύξηση χορηγιών ενός εκατ. ευρώ κι ο αντίπαλός σου μιλά για κακό χειρισμό ποιος βγαίνει χαμένος;

Όσο για την… καραμέλα ότι δεν πήραμε στοιχεία (παραδόξως η ενεργοποίηση της δυσφορίας –που ΔΕΝ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ– εκφράστηκε μετά τη δημόσια «παραίνεση» του τρίτου… υποψηφίου). Η απάντηση του κ. Μποτζώρη (αλλά και του κ. Χαμουζά); «Αναλύθηκαν και παρουσιάστηκαν, παρουσία του Υπεύθυνου Οικονομικών της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, του λογιστή της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και του ορκωτού λογιστή που για λογαριασμό της Λέσχης έκανε τον απαραίτητο έλεγχο στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ, την Τρίτη 10 Μαΐου, την ίδια ημέρα δηλαδή που ζητήθηκε οικονομική ενημέρωση από τα δυο υποψήφια διοικητικά σχήματα, τα εξής οικονομικά στοιχεία. Το σύνολο βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων ΠΑΕ ΑΡΗΣ, το σύνολο μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ρυθμίσεις προς εφορία και ΙΚΑ, συνολικό budget ποδοσφαιριστών, πρόβλεψη εσόδων ΠΑΕ ΑΡΗΣ μέχρι 30/6/2011, πρόβλεψη εξόδων ΠΑΕ ΑΡΗΣ μέχρι 30/6/2011 , εξασφαλισμένες χορηγίες για την επόμενη χρονιά, ενώ είχαν και πρόσβαση στο τεύχος της έκθεσης του ορκωτού Λογιστή. Δεν εδόθησαν ισοζύγια τριτοβαθμιων λογαριασμών και αντίγραφα συμβολαίων ποδοσφαιριστών. Από τις 10 Μαΐου μέχρι σήμερα, δεν ζητήθηκε κανένα επιπλέον οικονομικό στοιχείο από κανένα υποψήφιο διοικητικό σχήμα».

Για το γήπεδο όπως και με όλα τα άλλα ζητήματα για ανθρώπους σε καίριες θέσεις δεν αποκάλυψε πρόσωπα, διευθύνσεις και ονόματα. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Ζαμπέτα που επίσης δεν μίλησε με ονόματα, αλλά σημείωσε ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσό 150 εκατ. ευρώ διαθέσιμο, που όμως κολλά στη γραφειοκρατία! Για μένα, το είπα όμως, το γήπεδο δεν πρέπει να αποτελεί… προεκλογικό όπλο μέχρι κάποιος να μιλήσει με αποδείξεις και ονόματα. Και το είπα και για τους δύο…

Το μόνο όνομα που ακούσαμε είναι του κ. Καρακαδά, ο οποίος πραγματοποίησε δηλώσεις υπέρ του κ. Στεφανίδη (με τη σημείωση ότι δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο) και παράλληλα εναντίον της Λέσχης λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν λειτουργεί σωστά και είναι ένα κλειστό κλαμπ. Κι όλα αυτά χωρίς ο κ. Καρακαδάς να είναι μέλος της Λέσχης, τη στιγμή που ορισμένοι τον παρουσίαζαν και ως εμπνευστή της!!!

Και μια που μιλάμε για δηλώσεις, τοποθετήθηκε και ο Γιάννης Ιωαννίδης. Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και πρώην τεχνικός του ΑΡΗ που ορισμένοι για ένα διάστημα θέλησαν να τον παρουσιάσουν ως αντίπαλο δέος για την τωρινή διοίκηση μίλησε στο LIBERO FM και διέψευσε όλες αυτές τις αστήρικτες χαζομάρες με την απλότητα που τον χαρακτηρίζει: «Αν εγώ ήθελα και έκανα κάτι θα το έλεγα μόνος μου», είπε για να συμπληρώσει αναφορικά με τον Ηλία Πόππη που βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του κ. Αθανασιάδη: «Ο Ηλίας είναι καμικάζι του ΑΡΗ και ξέρει τι να κάνει στη διοίκηση της ΠΑΕ έχοντας μεγάλη εμπειρία, όπως το ίδιο ισχύει και για το Ντίμη (Παπαιωάννου). Μάλλον πλέον ο Γ. Ιωαννίδης θα θεωρείται από ορισμένους… Βορειοκορεάτης.

ΥΓ1. Τη Δευτέρα περιμένω τα ονόματα τουλάχιστον του διευθυντή των γραφείων, όπως μου υποσχέθηκε ο κ. Στεφανίδης. Για να πέσουν κι ορισμένες «αγνές αρειανές μάσκες».

ΥΓ2. Θεωρώ ότι απέχει χιλιόμετρα η διάθεση ενός φιλάθλου του ΑΡΗ να βοηθήσει από το να διοικήσει. Και εκεί η εμπειρία ανθρώπων όπως των Παπαϊωάννου, Πόππη απέχει… χιλιόμετρα.

ΥΓ3. Ένα εκατ. ευρώ διατέθηκαν από την τωρινή διοίκηση για την εξυπηρέτηση της ρευστότητας, σύμφωνα με τον κ. Ζαμπέτα. Απλά το καταγράφω για να γίνονται και οι συγκρίσεις και χωρίς τις προσθήκες των νέων μελών.

ΥΓ4. Τη δεύτερη ανακοίνωση των Ιερολοχιτών τη διαβάσατε; Ελπίζω να το κάνατε προσεκτικά όσοι λέγατε για εμφυλίους, εκπομπές και φαντάσματα.

ΥΓ5. Αν εγώ ως… δημοσιογράφος μπορώ να οδηγήσω όπου θέλω τον οποιοδήποτε υποψήφιο μέσα από «ανάρμοστες και στημένες» ερωτήσεις, σκεφτείτε πού μπορούν να τον οδηγήσουν (και μαζί τον ΑΡΗ) τα… κέντρα των αποφάσεων! Εγώ τις επιλογές μου τις έχω κάνει. Είμαι υπεύθυνος των πράξεών μου και υπόλογος των επιλογών μου, αφού κι αυτό απασχολεί ορισμένους. Ελπίζω και τα υπόλοιπα 8.600 (αν και κάθε μέρα ανεβαίνει ο αριθμός) μέλη της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ να πράξουν αναλόγως.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!