«Εγώ να απειλήσω τον Ηλία;»

«Εγώ να απειλήσω τον Ηλία;»

bet365

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Νίκος Μαχλάς, ξεσπαθώνει κατά του συντάκτη της ανακοίνωσης του ΠΑΣ, εξηγεί στο gazzetta.gr τι συνέβη με τον Κώτσιο και δηλώνει σίγουρος για την επιστροφή στη Superleague.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κατήγγειλε τη φιλοξενία της κρητικής ΠΑΕ στο Ηράκλειο και απηύθυνε ευθείες βολές σε βάρος του προέδρου του ΟΦΗ, Νίκου Μαχλά, κατηγορώντας τον ότι ζήτησε από τη γιαννιώτικη ομάδα να μην κατέβει να παίξει στην Κρήτη για λόγους ασφαλείας, καθώς και ότι απαίτησε από τον πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας και νυν των Ιωαννίνων, Ηλία Κώτσιο, να μην αγωνιστεί στο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων. Η απάντηση του πρώην διεθνούς ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ, της Φίτεσε, του Άγιαξ, της Σεβίλλης, του Ηρακλή και του ΑΠΟΕΛ και νυν διοικητικού ηγέτη της κρητικής ομάδας, ήταν άμεση και ήρθε μέσω του gazzetta.gr...

- Νίκο καλησπέρα, σε παίρνουμε γιατί δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ένας πρώην ποδοσφαιριστής του δικού σου βεληνεκούς και της λαμπρής διεθνούς καριέρας, θα μπορούσε να απειλήσει έναν συνάδελφό του... Γιατί ο ΠΑΣ έβγαλε αυτή την ανακοίνωση;

«Εμένα με πήρε το ίδιο το παιδί και μου διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει πει το παραμικρό για μένα! “Είναι ντροπή να γράφονται και να λέγονται τέτοια πράγματα”, μου είπε... Με τον Ηλία είμαστε στενοί οικογενειακοί φίλοι και όποτε έρχεται στο Ηράκλειο είμαστε συνεχώς μαζί... Είναι δυνατόν να τον απειλήσω; Απ‘ ό,τι έμαθα, ούτε ο πρόεδρος των Ιωαννίνων ήταν ενήμερος γι’ αυτή την ανακοίνωση... Είναι ντροπή ένας μισθωτός δικηγόρος να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες που ξεφτιλίζουν ένα ιστορικό σωματείο σαν τον ΠΑΣ».

- Δεν συνέβη το παραμικρό μεμπτό περιστατικό;

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι ότι χθες το απόγευμα, μετά το παιχνίδι μιλήσαμε και όλα ήταν εντάξει... Αισθανόμουν διπλά χαρούμενος, όχι μόνο για το αποτέλεσμα και τη νίκη μας, αλλά γιατί ο αγώνας με τον ΠΑΣ ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα και η αποστολή της ομάδας των Ιωαννίνων αναχώρησε από το γήπεδο χωρίς κανένα παράπονο! Ίσα-ίσα που οι άνθρωποι, ειδικότερα μετά την κακή παράδοση που είχε δημιουργηθεί στους μεταξύ μας αγώνες, μας ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία και για την προσπάθεια που κάναμε για να τους προστατεύσουμε από ενδεχόμενες ακραίες συμπεριφορές κάποιων φιλάθλων... Φεύγοντας, μάλιστα, ο αρχηγός της αποστολής του ΠΑΣ μού είπε ότι η διοίκηση της ομάδας θα βγάλει ευχαριστήρια ανακοίνωση και τελικά βρεθήκαμε κατηγορούμενοι κι από πάνω!»

- Με τον Ηλία τον Κώτσιο μίλησες;

«Από το πρωί, με τον Ηλία έχουμε μιλήσει 15 φορές! Με διαβεβαίωσε ότι κανένας δεν τον ενημέρωσε για όσα γράφτηκαν στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΑΣ! Όταν διάβασε το περιεχόμενό της, έπεσε από τα σύννεφα, όπως κι εγώ άλλωστε! Έχει σιχαθεί που είναι ποδοσφαιριστής! Είπαμε να κάνουμε από κοινού μία προσπάθεια να σταματήσει αυτή η πόλωση που χαρακτηρίζει τους αγώνες ανάμεσα στον ΟΦΗ και τα Γιάννενα, αλλά τέτοιες κινήσεις δεν οδηγούν προς τη σωστή κατεύθυνση... Εγώ ο ίδιος, μετά το πρώτο παιχνίδι όπου έγιναν απίστευτα πράγματα, που μπήκαν οι φίλαθλοι μέσα στο γήπεδο και πολλά άλλα, βγήκα και ευχαρίστησα τη διοίκηση των Ιωαννίνων σε μια προσπάθεια να χαμηλώσω τους τόνους και να μη ρίξω άλλο λάδι στη φωτιά και παρ‘ ολίγον να βρω τον μπελά μου. Στο Ηράκλειο κόντεψαν να με... φάνε επειδή τόλμησα να πω καλή κουβέντα για τα Γιάννενα».

- Πώς σκέφτεσαι να αντιδράσεις;

«Ο Ηλίας μου υποσχέθηκε ότι θα βγάλει επίσημη διάψευση ότι δέχτηκε απειλές από μένα και το περιβάλλον μου. Αυτήν περιμένω για να καταθέσω μήνυση εναντίον αυτού του κυρίου που είχε την έμπνευση να εκδώσει αυτή την ανακοίνωση εναντίον μου».

- Πριν από το παιχνίδι μιλήσατε καθόλου;

«Το μόνο περιστατικό που έγινε είναι το εξής... Δύο ημέρες πριν από το παιχνίδι τού τηλεφώνησα φιλικά και όπως μιλάμε ο ένας με τον άλλον, του εξέφρασα την άποψή μου... Επί λέξει του είπα: “Απόφυγέ το αυτό το ματς, γιατί θα στενοχωρηθείς αν σε βρίσουν και δεν υπάρχει λόγος να συμβεί αυτό σε ένα εντελώς αδιάφορο παιχνίδι!”... Το σπίτι του Ηλία είναι εδώ στο Ηράκλειο... Ως φίλος προς φίλο, του είπα απλά ότι δεν θα ήθελα να στενοχωρηθεί χωρίς λόγο... Μου απάντησε ότι θα μιλήσει με τον προπονητή του και θα αποφασίσει... Ο προπονητής αποφάσισε να τον χρησιμοποιήσει και αυτό ήταν όλο...»

- Για να περάσουμε και σε καθαρά αγωνιστικό μέρος, πώς αντιμετωπίζετε τη διαδικασία των play-out;

«Έχω ξαναπεί ότι επειδή την αδειοδότηση για τη συμμετοχή στη Superleague θα την πάρουμε γιατί την αξίζουμε και πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις της, η ομάδα θα αντικαταστήσει τον Ηρακλή, αν τελικά πράγματι ο υποβιβασμός του ισχύσει οριστικά! Ό,τι και να γίνει, του χρόνου θα παίζουμε στη Superleague... Ακόμη και να μην πάρουμε τη θέση του Ηρακλή, θα κερδίσουμε την άνοδό μας με το σπαθί μας... Έχουμε ήδη πάρει μεγάλη διαφορά και πιστεύω ότι με την ομάδα που έχουμε δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε... Όλα είναι στο χέρι μας για να επανέλθουμε εκεί που ανήκουμε».

 

Τελευταία Νέα