Και ο Κρέσιτς… σέντερ φορ!

bet365

«Το παιχνίδι τελείωσε με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει μια νίκη με αρκετή δόση τύχης. Η ομάδα του Μάκη Χάβου πέρασε αναίμακτα από τη Θεσσαλία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί με ανάλογη εμφάνιση να αξιώνει αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ την Κυριακή κόντρα στην ΑΕΚ.

Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να λέγεται. Όλοι αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, αλλά η τύχη δεν θα είναι πάντα στο πλευρό του ΠΑΟΚ. Ενόψει του αγώνα της Κυριακής, λοιπόν, απαιτούνται αλλαγές στο αγωνιστικό πλάνο και στη νοοτροπία».

Επέλεξα ως πρόλογο της σημερινής μας επικοινωνίας ένα απόσπασμα όσων έγραφα το βράδυ της Πέμπτης, λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα Ολυμπιακού Βόλου-ΠΑΟΚ.

Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιώ τις δύο παραγράφους για να συμπληρώσω ότι δικαιώθηκα μετά τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής στο ΟΑΚΑ.

Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα του ΠΑΟΚ στο Βόλο ήταν 100% βέβαιοι ότι ο Δικέφαλος δεν είχε καμία τύχη κόντρα στην ΑΕΚ με τα συμπτώματα που εμφάνισε στη Θεσσαλία.

Όλοι; Όχι όλοι. Για παράδειγμα ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Δεν το πήρε το μήνυμα. Ο Χάβος αντιμετώπισε ως πεδίο πειραματισμού τον αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο δείχνοντας μια ακόμα φορά άγνοια κινδύνου, η οποία απέβη μοιραία για την ομάδα του.

Με τον Σαλπιγγίδη στην αριστερή πλευρά (ούτε σε ηλικία 20 ετών δεν τον δοκίμαζαν οι προπονητές αριστερά), τρία στόπερ στην άμυνα (νοσταλγήσαμε τη δεκαετία του 1980), τον Έτο σε θέση χάφ (ενώ υπήρχαν στον πάγκο Κουτσιανικούλης και Ελ Ζαρ) και πολλές ακόμα αδικαιολόγητες επιλογές, προσπάθησε να «εξουδετερώσει» την ΑΕΚ.

Τελικά κατάφερε να καταστρέψει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ και άνοιξε διάπλατα τον δρόμο στην «Ένωση» για άνετη νίκη. Το δυστύχημα είναι ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στον αγώνα πρωταθλήματος η ομάδα του Χιμένεθ πέτυχε τέσσερα γκολ.

Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά των δυο ομάδων. Στον έναν πάγκο κάνει κουμάντο ένας πετυχημένος Ισπανός και στον άλλο πάγκο ένας Έλληνας με ελάχιστες εμπειρίες και ανύπαρκτες παραστάσεις. Ο Χάβος βέβαια είναι ο τελευταίος που έχει ευθύνη για το γεγονός ότι επιλέχθηκε για να κοουτσάρει τον ΠΑΟΚ επί τόσους μήνες.

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αθωώσω κανέναν ποδοσφαιριστή. Ήταν όλοι τους… χάλια. Μαύρα χάλια, για να είμαι ακριβοδίκαιος.

Από τον Χαλκιά για παράδειγμα, υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις. Ανεπίτρεπτο να δέχεται τα δύο πρώτα γκολ –όπως και το γκολ από τον Σισέ στον αγώνα με τον Παναθηναικό– σαν άπειρος γκολκίπερ που έκανε ντεμπούτο στη Σούπερ Λίγκα.

Δεν στέκομαι μόνο στον Χαλκιά. Στο ίδιο επίπεδο Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες. Εξαίρεση ο Γκαρσία που προσπάθησε και κατόρθωσε –κατά την εκτίμησή μου– να σωθεί από το ναυάγιο όπως επίσης και ο Τσουκαλάς –και πάλι κατά την εκτίμησή μου– που στο α΄ ημίχρονο είχε σωστές επιλογές και μεταβιβάσεις.

ΥΓ1. Ντιοπ και Δέλλας πέτυχαν εις βάρος του ΠΑΟΚ φέτος ΕΞΙ γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Η τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου ψάχνει ακόμα τρόπο να τους περιορίσει.

ΥΓ2, Για τον αγώνα της Τετάρτης με την ΑΕΚ στην Τούμπα δεν θα αναφέρω τίποτε σήμερα. Θα τα πούμε την Τρίτη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αλέξανδρος Λυμπέρης
Αλέξανδρος Λυμπέρης

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 1969, παρά το γεγονός ότι η καταγωγή έχει σχέση με τον ωραιότερο χειμερινό προορισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα Γρεβενά. Στην διάρκεια των μαθητικών του χρόνων έμαθε να εκτιμά δυο χρώματα. Το άσπρο της ελπίδας, που φωλιάζει στην ψυχή κάθε Έλληνα ως κρυφή ελπίδα κόντρα στο μαύρο του πένθους για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Μαζί με τον μικρότερο αδελφό του μεγάλωσαν κρατώντας ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του δωματίου τους τα Κυριακάτικα μεσημέρια περιμένοντας να ακούσουν τις ιαχές των οπαδών του ΠΑΟΚ απο την Τούμπα που σκέπαζαν την Θεσσαλονίκη σαν μαγικό πέπλο, σε κάθε γκολ.

Από το δημοτικό προτιμούσε κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο να ρίχνει κλεφτές ματιές στα ΣΠΟΡ του Βορρά ( γεγονός που απέφερε ατέλειωτες τιμωρίες ) χωρίς να ξέρει ότι η ιστορικότερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας θα σημάδευε αργότερα την ζωή του. Μαθητής στην 1η τάξη του λυκείου το 1985 είχε την πρώτη του εμπειρία με την έντυπη δημοσιογραφία. Που αλλού; Στα ΣΠΟΡ του Βορρά. Το φλερτ που ξεκίνησε ένα απόγευμα Δευτέρας ( λίγο πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του ) εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα και γάμο.

Το 2002 εγκατέλειψε το επαγγελματικό του «σπίτι» ( και το φέρει βαρέως ) για την εφημερίδα METROSPORT για να επιστρέψει το Νοέμβριο του 2008 αναλαμβάνοντας την διεύθυνση της εφημερίδας που θεωρεί οικογένεια του. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε και την διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού SPORT 103 FM ενώ τηλεοπτικά στεγάζεται από το 1990 στην Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100.

Στα χρόνια που κύλησαν από το 1985 εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά και με τη βοήθεια του Θεού ( όπως λέει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία ) κατάφερε να επιβιώσει στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία - ζούγκλα που χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που έχουν αναγάγει την απάτη σε επιστήμη. Αντέχει ακόμα.