Προβάδισμα «Δικεφάλων»

Gazzetta team
Προβάδισμα «Δικεφάλων»

bet365

Για μια ακόμα σεζόν επαληθεύεται ότι η ομάδα που παίρνει τη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια, αδυνατεί να διατηρήσει το προβάδισμα στα πλέι οφ. Το gazzetta.gr παρουσιάζει την κατάσταση ως τώρα, αλλά και την συνέχεια στα πλέι οφ.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή δείχνει να έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με την αρχική βαθμολογία και ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ έχουν αποκτήσει το πλεονέκτημα απέναντι σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό Βόλου για την πρώτη θέση στα πλέι οφ που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής ο ΠΑΟΚ πήρε κεφάλι στη βαθμολογία και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο «δικέφαλος» του Βορρά πέρασε και από τον Βόλο και την επόμενη αγωνιστική θα επιδιώξει να διατηρήσει το αήττητο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου στη συνέχεια θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στην Τούμπα και θα επιστρέψει και πάλι στο ΟΑΚΑ για το ματς με τον Παναθηναϊκό, ενώ την τελευταία αγωνιστική που πιθανότατα θα κρίνονται πολλά, θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό Βόλου, σε μια αναμέτρηση στην οποία τυπικά θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, καθώς μέχρι τότε η θεσσαλική ομάδα μπορεί να είναι αδιάφορη.

Η ΑΕΚ κατάφερε να περάσει χωρίς να χάσει από το ΟΑΚΑ με τυπικά γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό και απέκτησε το προβάδισμα έναντι των «πρασίνων». Όχι μόνο από βαθμολογικής πλευράς, αλλά και από ψυχολογικής μιας και την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί το «τριφύλλι» παρόλο που δεν θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της, μιας και είναι τιμωρημένη.

Ενδιάμεσα η «Ένωση» θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, πρώτα στο ΟΑΚΑ και αμέσως μετά στην Τούμπα με στόχο να αποκτήσει το προβάδισμα και απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Την 5η αγωνιστική η ομάδα του Χιμένεθ θα δοκιμαστεί στο Βόλο με τον Ολυμπιακό, ο οποίος λογικά θα είναι αδιάφορος.

Δυσκολότερα πλέον έχουν γίνει τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχασε το προβάδισμα που είχε αποκτήσει στην κανονική διάρκεια. Οι «πράσινοι» μετά από δύο αγωνιστικές αγνοούν τη νίκη, ενώ καλούνται τώρα να ξεπεράσουν το εμπόδιο στο Βόλο τον Ολυμπιακό, με την θεσσαλική ομάδα να δίνει το ματς της χρόνιας.

Το «τριφύλλι» την 4η και την 5η αγωνιστική έχει δύο ματς σερί μέσα στο ΟΑΚΑ με Ολυμπιακό Βόλου και ΠΑΟΚ και εκεί ουσιαστικά θα ξεκαθαρίσει αν μπορεί να ανακτήσει και πάλι τα ηνία, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΑΕΚ η οποία θα είναι τυπικά γηπεδούχος.

Τέλος ο Ολυμπιακός Βόλου έχει χάσει πολύτιμο έδαφος για την δεύτερη θέση, αλλά θα τα παίξει όλα για όλα την επόμενη αγωνιστική στην έδρα του απέναντι στον Παναθηναϊκό. Με νίκη κόντρα στο «τριφύλλι», η θεσσαλική ομάδα θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την έξοδο στην Ευρώπη.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση την 4η αγωνιστική στο ΟΑΚΑ με τους «πράσινους», στη συνέχεια να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα με αντίπαλο την ΑΕΚ και την τελευταία αγωνιστική να τα παίξει όλα για όλα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.


Το πρόγραμμα

3η Αγωνιστική
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός

4η Αγωνιστική
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

5η Αγωνιστική
Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΚ
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

6η Αγωνιστική
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Η βαθμολογία

ΟΜΑΔΑ

ΒΑΘΜΟΙ

ΓΚΟΛ

1

ΠΑΟΚ

6

4-2

2

ΑΕΚ

5

2-1

3

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

4

2-3

4

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

0

1-3

*Κριτήρια ισοβαθμιών

1) Οι βαθμοί των ομάδων στα μεταξύ τους παιχνίδια

2) Η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια στα πλέι οφ

3) Η υψηλότερη θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα