Η τύχη είναι με τους δυνατούς!

Η τύχη είναι με τους δυνατούς!

bet365

«Αν έχεις τύχη διάβαινε», λένε κι έχουν δίκιο.

Πάρτε για παράδειγμα τον ΠΑΟΚ που είχε αρκετή δόση τύχης το απόγευμα της Πέμπτης στο Στάδιο του Βόλου και κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό με 1-2, αυξάνοντας τους βαθμούς στο ενεργητικό του σε έξι.

Η εμφάνιση του Δικεφάλου δεν είχε καμία σχέση με όσα είδαμε πριν από λίγες μέρες στον αγώνα της Τούμπας κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ υποτίμησαν τον αντίπαλό τους και πρέπει να μακαρίζουν την τύχη τους που κατάφεραν να φύγουν νικητές από τη Θεσσαλία. Οι εποχές που οι φανέλες κέρδιζαν από μόνες τους τους αντιπάλους, πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Από το ξεκίνημα του αγώνα ήταν φανερό ότι ο ΠΑΟΚ δεν πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο. Το σχήμα που επέλεξε ο Χάβος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν τον αγώνα με ενθουσιασμό και εκμεταλλευόμενοι τη σύγχυση που επικρατούσε στον Δικέφαλο δημιούργησαν ευκαιρίες που όμως δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν.

Ο Χάβος επιχείρησε πολλές αλλαγές στο σχήμα και όταν –μετά κόπων και βασάνων– έδωσε εντολές για 4-2-3-1, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε, πήρε τον έλεγχο στο χώρο της μεσαίας γραμμής και δημιούργησε υποψίες απειλής μπροστά στην εστία του Βόλου.

Το πρώτο γκολ για τον Δικέφαλο ήταν δώρο του Γιακούποβιτς. Η κακή επιλογή του γκολκίπερ έπειτα από σέντρα του Ελ Ζαρ έδωσε το δικαίωμα στον Βιεϊρίνια να πλασάρει και να ανοίξει το σκορ.

Ο ΠΑΟΚ έφυγε στα αποδυτήρια με τον αέρα του ενός γκολ από τον Πορτογάλο και με πολύ καλύτερη ψυχολογία απ΄ αυτήν που ξεκίνησε το παιχνίδι. Η είσοδος του Φωτάκη στη θέση του Ελ Ζαρ είχε στόχο να παραμείνει ο Δικέφαλος κυρίαρχος στη μεσαία γραμμή. Ο στόχος επιτεύχθηκε και ο Σαλπιγγίδης με διπλή προσπάθεια πέτυχε το 0-2.

Κάπου εκεί –κακώς, πολύ κακώς– οι παίκτες του ΠΑΟΚ αλλά και η τεχνική ηγεσία πίστεψαν ότι το παιχνίδι τελείωσε. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση ήταν οι παίκτες του Ολυμπιακού και ο Μάκης Κατσαβάκης.

Οι γηπεδούχοι χωρίς να έχουν τίποτε να χάσουν, πίεσαν τους αντιπάλους τους στο μισό γήπεδο για να εκμεταλλευτούν την αστάθεια που χαρακτήριζε χθες την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ. Πολύ νωρίς μείωσαν σε 1-2 και το άγχος μεταφέρθηκε στους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι δεινοπάθησαν μέχρι να τελειώσει ο αγώνας.

Ο Βόλος δημιούργησε και έχασε τουλάχιστον τρεις ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν εντελώς ακίνδυνος. Ακόμα και μετά την είσοδο του ξεκούραστου Μουσλίμοβιτς στη θέση του Αθανασιάδη δεν υπήρξε καμία σοβαρή και ουσιαστική επιθετική ενέργεια. Ο Βόσνιος, αποκομμένος από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, εξουδετερώθηκε εύκολα από τους αντιπάλους του.

Το παιχνίδι τελείωσε με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει μια νίκη με αρκετή δόση τύχης. Η ομάδα του Μάκη Χάβου πέρασε αναίμακτα από τη Θεσσαλία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί με ανάλογη εμφάνιση να αξιώνει αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ την Κυριακή κόντρα στην ΑΕΚ.

Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να λέγεται. Όλοι αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, αλλά η τύχη δεν θα είναι πάντα στο πλευρό του ΠΑΟΚ. Ενόψει του αγώνα της Κυριακής, λοιπόν, απαιτούνται αλλαγές στο αγωνιστικό πλάνο και στη νοοτροπία.

Η νίκη σίγουρα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογία στον Δικέφαλο, ο οποίος για να πετύχει τον στόχο της κατάκτησης της πρώτης θέσης χρειάζεται οι εμφανίσεις που θα ακολουθήσουν να είναι εφάμιλλες –κατ΄ ελάχιστον– της εμφάνισης που πραγματοποίησε στην Τούμπα πριν από λίγες ημέρες.

ΥΓ1. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να μειώσω την αξία της νίκης στον Βόλο. Έχω εκφράσει άλλωστε την άποψή μου για τον τοπικό Ολυμπιακό, γράφοντας πολλές φορές ότι έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο στη φετινή περίοδο. Σαφώς πιο ποιοτικό απο τις περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Ναι, ήταν πολύ μεγάλη η νίκη, αλλά δεν μπορώ να βλέπω τον ΠΑΟΚ να αγκομαχά από το 75' μέχρι το 94΄ για να διατηρήσει το υπέρ του 2-1.

ΥΓ2. Πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι Σαλπιγγίδης (εκτός από το γκολ, είχε πολύ καλή απόδοση ακόμα και σε αμυντικά καθήκοντα) και Βιεϊρίνια σκόραραν ύστερα από πολύ-πολύ καιρό. Τα γκολ που πέτυχαν θα τους προσφέρουν ψυχολογία για τους υπόλοιπους τέσσερις αγώνες των πλει οφ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αλέξανδρος Λυμπέρης
Αλέξανδρος Λυμπέρης

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 1969, παρά το γεγονός ότι η καταγωγή έχει σχέση με τον ωραιότερο χειμερινό προορισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα Γρεβενά. Στην διάρκεια των μαθητικών του χρόνων έμαθε να εκτιμά δυο χρώματα. Το άσπρο της ελπίδας, που φωλιάζει στην ψυχή κάθε Έλληνα ως κρυφή ελπίδα κόντρα στο μαύρο του πένθους για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Μαζί με τον μικρότερο αδελφό του μεγάλωσαν κρατώντας ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του δωματίου τους τα Κυριακάτικα μεσημέρια περιμένοντας να ακούσουν τις ιαχές των οπαδών του ΠΑΟΚ απο την Τούμπα που σκέπαζαν την Θεσσαλονίκη σαν μαγικό πέπλο, σε κάθε γκολ.

Από το δημοτικό προτιμούσε κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο να ρίχνει κλεφτές ματιές στα ΣΠΟΡ του Βορρά ( γεγονός που απέφερε ατέλειωτες τιμωρίες ) χωρίς να ξέρει ότι η ιστορικότερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας θα σημάδευε αργότερα την ζωή του. Μαθητής στην 1η τάξη του λυκείου το 1985 είχε την πρώτη του εμπειρία με την έντυπη δημοσιογραφία. Που αλλού; Στα ΣΠΟΡ του Βορρά. Το φλερτ που ξεκίνησε ένα απόγευμα Δευτέρας ( λίγο πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του ) εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα και γάμο.

Το 2002 εγκατέλειψε το επαγγελματικό του «σπίτι» ( και το φέρει βαρέως ) για την εφημερίδα METROSPORT για να επιστρέψει το Νοέμβριο του 2008 αναλαμβάνοντας την διεύθυνση της εφημερίδας που θεωρεί οικογένεια του. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε και την διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού SPORT 103 FM ενώ τηλεοπτικά στεγάζεται από το 1990 στην Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100.

Στα χρόνια που κύλησαν από το 1985 εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά και με τη βοήθεια του Θεού ( όπως λέει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία ) κατάφερε να επιβιώσει στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία - ζούγκλα που χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που έχουν αναγάγει την απάτη σε επιστήμη. Αντέχει ακόμα.