Με το μυαλό στην Ευρώπη

Με το μυαλό στην Ευρώπη

bet365

Ο Ολυμπιακός της επόμενης σεζόν θα είναι διαφορετικός. Στόχος είναι να γίνει πιο δυνατός, πιο ελκυστικός και να κάνει αισθητή την παρουσία του στην Ευρώπη.

Όπως συνέβη τις δύο τελευταίες φορές που βρέθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Και στις δύο προκρίθηκε στους «16» και μάλιστα στην πρώτη συγκέντρωσε 11 βαθμούς και στη δεύτερη 10 ποντάκια…

Πέρυσι υπήρχε το σοκ του αποκλεισμού, αλλά φέτος δεν υπάρχουν προκριματικοί γύροι. Ο Ολυμπιακός είναι στους ομίλους και φυσικά μπορεί να προκριθεί και πάλι. Να θέσει τη βάση για σταθερή παρουσία στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και από εκεί και πέρα να γίνονται τα επόμενα βήματα.

Αυτό το σκεπτικό έχει η διοίκηση του Ολυμπιακού και οι κουβέντες του προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη στους οργανωμένους, αν μη τι άλλο δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες.

«Να μην ανησυχείτε. Να είστε σίγουροι πως θα δυναμώσει κι άλλο ο Θρύλος μας και θα ακολουθήσουν κι άλλες επιτυχίες στην Ελλάδα, ενώ θέλουμε να πάμε καλά και στην Ευρώπη», ήταν τα λόγια του προέδρου και όλοι πλέον περιμένουν τις κινήσεις.

Ο Ολυμπιακός έχει τσεκάρει ουκ ολίγους παίκτες, από καλά πρωταθλήματα, και σύντομα θα παρθούν οι αποφάσεις. Οι Πειραιώτες έχουν λίστες με αρκετούς παίκτες που τους έχουν προταθεί και τους εξετάζουν έναν έναν. Γιατί θέλουν οι επιλογές τους να είναι οι καλύτερες δυνατές, προκειμένου να ανέβει επίπεδο η ομάδα.

Και αυτό θα συμβεί με δύο ποιοτικά χαφ, έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα και από εκεί και πέρα, ανάλογα με τις αποχωρήσεις να γίνουν και οι υπόλοιπες κινήσεις. Αλλά το βάρος στο Λιμάνι το έχουν ρίξει αρχικά στις τρεις αυτές θέσεις (εξάρι, οκτάρι και πορτιέρο).

ΥΓ1. Από την ελληνική αγορά ο Ολυμπιακός έχει έτοιμες τις περιπτώσεις που τον ενδιαφέρουν. Ένα «οκ» από τον Βαλβέρδε απομένει.

ΥΓ2. Για τα φιλικά της Κύπρου θα τα πούμε στο επόμενο blog. Να υπάρχει και ολοκληρωμένη εικόνα και ο Βαλβέρδε να βγάλει προς τα έξω τα συμπεράσματά του. Ο Σουμπίνιο, πάντως, του έκανε κλικ…

ΥΓ3. Ο Πάρντο στο αυριανό ραντεβού με τον Μαθία ξεκινά από δύσκολη θέση. Πολύ δύσκολη. Στο χέρι του είναι να ανατρέψει τις πιθανότητες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ηρακλής Αντύπας
Ηρακλής Αντύπας

Ο Ηρακλής Αντύπας γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1975. Από μικρός λάτρευε το ποδόσφαιρο και το φαγητό. Στα πόδια μια μπάλα και στα χέρια ένα σάντουιτς! Τα χρόνια πέρασαν. Η μπάλα από τα πόδια πέρασε στην εξέδρα. Δεν έκρυψε ποτέ ότι άνηκε στη μία και μοναδική γενιά, των «επιστημόνων» που είχε πει και ο Σαλιαρέλης. Αποφοίτησε από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ακολούθως (το 1993) ξεκίνησε την δημοσιογραφία στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ. Είχε την τιμή να μάθει τα μυστικά της πέννας από τον Θόδωρο Νικολαΐδη και τον Γιώργο Δασκαλόπουλο. Στην πορεία βρέθηκε για 1,5 χρόνο στο SPORTIME και ξεκίνησε ρεπορτάζ Ολυμπιακού, σε καθημερινή βάση, από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της SPORTDAY. Το… μενού περιλάμβανε και ραδιόφωνο, στον NOVAΣΠΟΡ FM. Για δύο χρόνια κάθε Δευτέρα βράδυ συνομιλούσε με τους ακροατές, κυρίως τους φιλικά προσκείμενους στον Ολυμπιακό. Επίσης, έκανε και τις μεταδόσεις των ευρωπαϊκών αγώνων των «ερυθρόλευκων», στα εκτός έδρας ματς. Πάντα σε πρώτο πληθυντικό…

Τον Ιούνιο αποφάσισε να κάνει ένα… Kit Κat και να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο από μια άλλη οπτική γωνιά. Μέχρι πότε; Θα δείξει…