Αρνητικοί στον... νέο Βοτανικό!

Αρνητικοί στον... νέο Βοτανικό!

Αρνητικοί στον... νέο Βοτανικό!

bet365

Χωρίς να περιλαμβάνει γήπεδο μπάσκετ και με μείωση του συντελεστή δόμησης κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη Διπλή Ανάπλαση στον Βοτανικό! Αρνητικοί στο «πράσινο στρατόπεδο».

Το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό και η Διπλή Ανάπλαση είχαν παγώσει για τα καλά. Εδώ και αρκετούς μήνες υπήρχε αναμονή, ώστε να φτάσει στη Βουλή η τροπολογία με τις αλλαγές που έγιναν στο αρχικό πλάνο. Την Πέμπτη τελικά, έφτασε επιτέλους στο Κοινοβούλιο η νέα ρύθμιση, η οποία περιλαμβάνει τα εξής:

- Μειώνονται οι εμπορικές χρήσεις του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου. Η μείωση αυτή αντιστοιχεί στη δόμηση που θα καταλάμβανε το κτίριο καλαθοσφαίρισης.

- Ενσωματώνεται στο κτίριο του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου οι εμπορικές χρήσεις αυτού, οι οποίες είχαν σχεδιαστεί εκτός του κέλυφους του γηπέδου.

- Αυξάνονται σε ποσοστό 50% περίπου οι αθλητικές χρήσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με ταυτόχρονο περιορισμό κατά το ήμισυ περίπου της κάλυψης της εγκατάστασης.

- Μειώνονται οι θέσεις στάθμευσης των εγκαταστάσεων. Οι θέσεις στάθμευσης που προορίζονται αμιγώς για τις ανάγκες των αθλητικών εγκαταστάσεων περιορίζονται, κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων για τον προβλεπόμενο αριθμό θέσεων στάθμευσης αθλητικών εγκαταστάσεων, σε 450 περίπου θέσεις, εκ των οποίων οι 300 τοποθετούνται κάτω από το γήπεδο ποδοσφαίρου.

- Μειώνεται δραστικά ο συντελεστής δόμησης 1,6 από Ο.Τ. 45α της περιοχής ανάπλασης Π. με τον προσδιορισμό νέου συντελεστή δόμησης 1,2.

Με τον παραπάνω σχεδιασμό, σύμφωνα πάντα με την τροπολογία επιτυγχάνονται τα εξής:

- Μειώνεται η συνολική δόμηση του προγράμματος στην περιοχή του Βοτανικού κατά 66.000 τ.μ. περίπου., δηλαδή μειώνεται η προβλεφθείσα κατά ποσοστό 60%.

- Η νέα επιτρεπόμενη δόμηση θα είναι σαφώς μικρότερη από την αρχική.

- Αυξάνονται στην περιοχή οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου κατά 30.000 τ.μ. περίπου, πέραν αυτών που είχαν προβλεφθεί αρχικά. Με την αύξηση αυτοί οι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου στις δύο περιοχές της αναπλσης ανέρχονται πλέον σε 100.000 τ.μ. περίπου.

  • - Καταργείται πλήρως το δημοτικό πολυλειτουργικό κτίριο του Δήμου.
  • - Καταργείται πλήρως το γήπεδο μπάσκετ

«Πράσινη» δυσφορία

Τώρα και όσον αφορά την ουσία των πραγμάτων, αυτό που έγινε στη Βουλή έπρεπε να είχε γίνει από τον περασμένο Αύγουστο! Στον Παναθηναϊκό, πάντως, δεν βλέπουν θετικά αυτή την εξέλιξη και μετά τη μελέτη των νομικών είναι αντίθετοι, καθώς αρκετά πράγματα έχουν παραλειφθεί.

Από κει και πέρα, το… μπαλάκι εξακολουθεί να βρίσκεται στην πλευρά του δήμου, ο οποίος θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες και να έρθει σε συμφωνίες με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές (ΠΑΕ, Ερασιτέχνη, Βωβό), ώστε η τροπολογία μαζί με τις συμφωνίες να γίνουν προεδρικό διάταγμα και να ψηφιστούν από τη Βουλή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα