Μπάχα(λο) χωρίς Μπλάνκο

Μπάχα(λο) χωρίς Μπλάνκο

Μπάχα(λο) χωρίς Μπλάνκο

bet365

Η απόφαση να χωρίσουν οι δρόμοι τους έχει παρθεί τόσο από την ΑΕΚ, όσο και από τον Μπλάνκο. Βρίσκεις όμως τόσο εύκολα έναν mister… 72 γκολ; Η σύγκριση του Αργεντινού με τον Μπάχα. Το gazzetta.gr αναλύει.

Ο εκπρόσωπος του Ισμαέλ Μπλάνκο προανήγγειλε το αντίο, ωστόσο το μεγάλο ερωτηματικό για τον κόσμο της ΑΕΚ, βλέποντας τον Ράφικ Τζιμπούρ από τον Ιανουάριο στον Ολυμπιακό και τον Αργεντινό να κουνάει το μαντίλι τυπικά από τέλος Ιουνίου, είναι: τα γκολ ποιος θα τα βάζει; Και είναι τόσο εύκολο να περάσεις στην επόμενη μέρα αντικατάστασης ενός Τζιμπούρ ή Μπλάνκο ειδικά όταν κάνεις περικοπές; Ο Μπάχα, στον οποίο επιμένει τώρα ο Χιμένεθ, έχει πετύχει ένα γκολ (το 2-0 στον τελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο) σε 801’ συμμετοχής με τη φανέλα της ΑΕΚ. Αντίθετα, ο Μπλάνκο ο οποίος μάλιστα σε πολλά παιχνίδια δεν έπαιξε στη φυσική του θέση, φουνταριστός, αλλά ως περιφερειακός επιθετικός, έχει σκοράρει 72 φορές από τότε που ήρθε στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Η σύγκριση πραγματικά είναι να σε βάζει σε… σκέψεις.

Ασφαλώς, θα πει κανείς ότι δεν είναι και λίγα τα 630.000 ευρώ τα οποία πρόσφερε η διοίκηση της ΑΕΚ στον 28χρονο επιθετικό και μάλιστα για δύο χρόνια, τα οποία δεν αποδέχτηκε. Τα οποία μάλιστα ενίσχυσε με 150.000 ευρώ ως πριμ πρωταθλήματος και χαρτζιλίκι 20.000 ευρώ για Κύπελλο και Γιουρόπα.

ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ

Σίγουρα όμως, κανείς δεν μπορεί να πει κουβέντα και για τη σταθερή σχέση του Μπλάνκο με τα δίχτυα. Το γκολ το έχει στο… αίμα του, καθώς μπορεί να μην είναι εντυπωσιακός, όμως ξέρει πού θα κινηθεί και διαβάζει τις φάσεις. Είναι την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο και μην ξεχνάμε ότι ποδοσφαιριστές παλαιότεροι και νεότεροι έχουν γράψει Ιστορία, χωρίς μάλιστα τις δυνατότητες του Μπλάνκο, μόνο και μόνο επειδή είχαν το ένστικτο του εκτελεστή!

Ακόμη και φέτος που η σχέση του με την ΑΕΚ λόγω του συμβολαίου δεν ήταν η ιδανική, ο Μπλάνκο στα 1578’ που αγωνίστηκε στην κανονική διάρκεια της Σούπερ Λίγκας πέτυχε 9 γκολ (συνολικά 15). Ο Χιμένεθ τον ξεκίνησε στον τελικό Κυπέλλου, αφήνοντας στον πάγκο τον Μπαχά και τον αντικατέστησε κάπου στο 70’ όταν το σκορ ήταν 1-0, για να δικαιωθεί με την είσοδο του Καφέ (ασίστ σε Μπαχά και σκόρερ στη συνέχεια).

ΜΕ ΠΑΟ;

Στο πρώτο ματς των πλέι οφ ο προπονητής της ΑΕΚ ξανάδειξε τη συμπάθειά του στον Μπαχά και έδειξε ότι δεν υπολογίζει για βασικό τον Μπλάνκο, ο οποίος την επόμενη μέρα δεν υπολογίζεται στην Ενωση. Μαζί με τις καθυστερήσεις ο Αργεντινός έπαιξε οκτώ λεπτά εναντίον του Ολυμπιακού Βόλου στο ΟΑΚΑ. Θα τον εμπιστευτεί άραγε στο ΟΑΚΑ εναντίον του Παναθηναϊκού λόγω ανάγκης; Ή θα προσπαθήσει να πλήξει τους γηπεδούχους με τον Μπαχά, που σκοράρει στη χάση και στη φέξη;

Υπάρχει μάλιστα και το προηγούμενο της συζήτησης του ατζέντη του Μπλάνκο με τον Γόντικα, που δίνει ένα κλικ παραπάνω σε αυτή την επιλογή Χιμένεθ. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει κάτι, αφού με τις παρούσες συνθήκες στον Παναθηναϊκό και τις περικοπές, τα χρήματα που ζητάει ο Μπλάνκο θα τα έδιναν μόνο αν έφευγε με μεταγραφή ο Σισέ!

Πού υπερτερεί όμως ο Ισμαέλ Μπλάνκο έναντι του Ναμπίλ Μπάχα;

+Ένστικτο εκτελεστή

+Καλύτερα τελειώματα

+Εμπειρία από ελληνικό πρωτάθλημα

Πού υστερεί;

+Ο Μπάχα καλύτερος με την μπάλα στα πόδια

+Είναι πιο περιφερειακός επιθετικός

Ας δούμε κάποια συγκριτικά στοιχεία των δύο παικτών στη Σούπερ Λίγκα (κανον. διάρκεια).

ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Μπλάνκο: 1578’

Μπάχα: 567’

ΓΚΟΛ

Μπλάνκο 9

Μπάχα 0

ΑΣΙΣΤ

Μπλάνκο 2

Μπάχα 0

ΛΑΘΗ

Μπλάνκο: 70

Μπάχα: 35

ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ

Μπλάνκο: 12

Μπάχα: 1

ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

Μπλάνκο: 4 επιτυχ./24

Μπάχα 1/6

ΣΟΥΤ

Μπλάνκο: 44

Μπάχα: 10

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα