Το ΝΒΑ... βλέπει Καλάθη!

Gazzetta team
Το ΝΒΑ... βλέπει Καλάθη!

bet365

Ο γενικός διευθυντής των Μάβερικς, Ντόνι Νέλσον μιλώντας στο gazzetta.gr αποκαλύπτει πως βλέπει τον Νικ Καλάθη να ετοιμάζει βαλίτσες για ΝΒΑ! Διαβάσε την αποκάλυψη του Κρις Σέρινταν...

Το ΝΒΑ θα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για τον Καλάθη του χρόνου, μας είπε ο γενικός διευθυντής των Ντάλας Μάβερικς.

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για τον Νικ Καλάθη να παίξει για τους Ντάλας Μάβερικς την επόμενη χρονιά κι ακόμη μεγαλύτερη να γυρίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες τη σεζόν 2012-13».

Αυτή ήταν η κουβέντα που ξεστόμισε ο Ντόνι Νέλσον, γενικός γραμματέας των Ντάλας Μάβερικς, μία ημέρα μετά την εκπληκτική εμφάνισή του με τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό με τη Σιένα.

Ο Νέλσον μπορεί να μην έχει δει ακόμα την κασέτα με τον Καλάθη να σκοράρει 19 πόντους (6/7δίπ.) στο παιχνίδι της Παρασκευής, αλλά έχει καλή δικαιολογία γι' αυτό. Ο Νέλσον αυτό τον καιρό ήταν συγκεντρωμένος στη σειρά της δικής του ομάδας, που «σκούπισε» με 4-0 τους Λέικερς, εκθρονίζοντας τους πρωταθλητές ΝΒΑ των δύο τελευταίων ετών.

Ο Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης στον τρίτο και τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του Καλάθη, έτσι η απόφαση δεν θα είναι τον Μάβερικς. Πάντως οι Ντάλας θα μπορούσαν να δώσουν στον Παναθηναϊκό 500.000 δολάρια για να αφήσει τον Καλάθη ελεύθερο.

Παρακάτω ακολουθεί συνέντευξη του Νέλσον στην οποία εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο Καλάθης μπορεί να παίξει στους Ντάλας την ερχόμενη σεζόν, σενάριο που φέρνει αντικαταστάτη του Τζέισον Κιντ τον Νικ Καλάθη!

Πρώτα όμως ας δούμε τη μικρή ιστορία του Νικ Καλάθη:

Του είχα τηλεφωνήσει για μια συνέντευξη το περασμένο καλοκαίρι, όταν βρισκόμουν στην Αθήνα για να καλύψω το φιλικό παιχνίδι των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα και θύμωσα μαζί του.

Γιατί;

Με αποκαλούσε «Κύριο».

Ξέρετε πώς αισθάνεται κάποιος που διανύει την τέταρτη δεκαετία της ζωής του... όταν κάποιος τον αποκαλεί «κύριο»;

Στο μυαλό μου εγώ είμαι αυτός που θα φωνάζει τους μεγαλύτερους «κύριο», είμαι ακόμα νέος άνθρωπος. Το εξήγησα αυτό στον Καλάθη και του ζήτησα να το... κόψει.

«Συγγνώμη, κύριε», απάντησε ο Καλάθης.

Ο Καλάθης επιλέχθηκε στο Νο45 των ντραφτ του ΝΒΑ το 2009, αφού έπαιξε για το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα στην «ηλιόλουστη Πολιτεία», όπου μεγάλωσε (πήρε αθλητική υποτροφία όταν ήταν μόλις 15 ετών). Τη νύχτα των ντραφτ του 2009, οι Μάβερικς έμειναν έκπληκτοι όταν τον είδαν να περνάει στον πρώτο γύρο και γρήγορα άρχισαν τις διαπραγματεύσεις με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, ώστε να τον επιλέξουν αντί γι' αυτούς ως ανταλλαγή για μελλοντική επιλογή δεύτερου γύρου και για μερικά χιλιάδες δολάρια.

«Μας άρεσε. Όταν τον είδαμε να πέφτει θέσεις στα ντραφτ, σίγουρα τον θέλαμε. Σοκαριστήκαμε όταν τον είδαμε να είναι ακόμα εκεί, και τραβήξαμε αμέσως τη σκανδάλη!» είπε ο Νέλσον.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ντόνι Νέλσον για τον Νικ Καλάθη...

Τι έχεις ακούσει για τον τρόπο που παίζει ο Καλάθης;

«Απλά έχω τα τελευταία νέα από το σκάουντινγκ και παίζει καλά. Δεν εκπλήσσομαι. Όταν τον πήραμε στα ντραφτ, πιστέψαμε ότι θα έχει καλή εξέλιξη. Ήμασταν τυχεροί που τον πήραμε και όλοι γνωρίζουν πως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αρκετά δύσκολο, οπότε δεν περιμέναμε να έχει εύκολο δρόμο όταν πήγε στην Ελλάδα, αλλά τα κατάφερε καλά και νομίζω πως η Παρασκευή ήταν ένα σημάδι πως θα έρθει».

Τι πτυχές του παιχνιδιού του έχουν βελτιωθεί περισσότερο κατά τη διάρκεια του χρόνου του με τον Παναθηναϊκό;

«Λοιπόν, είναι ένας combo γκαρντ, έτσι πιστεύω ότι το μεγαλύτερο πράγμα είναι η εμπειρία. Είχε επιτυχία στο κολέγιο, αλλά εκεί το παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό όταν αντιμετωπίζεις μεγάλους σε σταθερή βάση. Η επαγγελματική λίγκα τον έχει κάνει πιο ολοκληρωμένο».

Ποιον παίκτη του ΝΒΑ σού θυμίζει;

«Δεν ξέρω... τον Ντάνι Έιντζ; Έχει τις ιδιότητες του πόιντ γκαρντ, αλλά επίσης και του combo, πράγμα που του επιτρέπει να κάνει λίγο κι από τα δύο, μπορεί να πάρει γρήγορες αποφάσεις, ενώ είναι πραγματικός εργάτης. Ο Ντάνι ήταν εξαιρετικός παίκτης, είχε μια χιλιοτραγουδισμένη καριέρα, είχε κερδίσει πρωταθλήματα, αλλά με τον Νικ ελπίζουμε ότι θα δούμε μερικά από αυτά τα κατορθώματα».

Τι ξέρετε για τον κόουτς Ομπράντοβιτς; Έχει εξελίξει το παιχνίδι του Καλάθη;

«Το καταπληκτικό είναι ότι από μόνος του είναι μεγάλος πόιντ γκαρντ, κι όταν έχεις προπονητή κάποιον που έπαιζε στην ίδια θέση με σένα και έχει δει τα προτερήματα και τα μειονεκτήματά της, τότε σίγουρα βοηθάει από την οπτική γωνία του παίκτη. Υπάρχει ένα κοινό σημείο όσον αφορά την εξατομικευμένη διδασκαλία, αλλά όσον αφορά τις προσαρμογές μέσα στο παιχνίδι, έχω τον μέγιστο σεβασμό για τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς».

Το σχεδιάζουν οι Μάβερικς για τον Νικ;

«Εξαρτάται. Θα είμαστε σε επικοινωνία με τον ατζέντη του, Νταν Φέγκαν και θα δούμε πού θα βρίσκεται αυτό το καλοκαίρι. Τον επιλέξαμε στα ντραφτ με την προοπτική πως θα του δώσουμε την ευκαιρία να εξελιχθεί για μερικά χρόνια, στη συνέχεια όμως αναθεωρήσαμε. Οπότε θα ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση το καλοκαίρι».

Τι πιθανότητες έχει να παίξει στο ΝΒΑ την ερχόμενη σεζόν και που θα βρίσκεται σε δύο χρονιές από τώρα;

«... Θα έλεγα καλές... και πολύ καλές. Νομίζω ότι αρχίζει να ετοιμάζει την επιστροφή στα πάτρια εδάφη και σίγουρα αυτές οι πιθανότητες αρχίζουν να γεννιούνται. Όλα εξαρτώνται από το πώς θα χτιστεί η ομάδα μας και το τι ευκαιρίες υπάρχουν γι' αυτόν στην Ελλάδα. Αυτή η κουβέντα σίγουρα θα πραγματοποιηθεί».

Πότε μίλησες μαζί του, τι σου έκανε εντύπωση γι' αυτόν;

«Προέρχεται από μία σπουδαία οικογένεια και ο αδελφός του είναι ένας παίκτης που παρακολουθούμε σοβαρά. Σίγουρα έχουμε τις καλύτερες εντυπώσεις γι' αυτόν σαν άτομο. Τον συμπαθούμε. Πιστεύουμε ότι είναι καλός με σπουδαία προοπτική».

 

Τελευταία Νέα