Αυτή η ομάδα είναι απ’ την Ελλάδα;

Αυτή η ομάδα είναι απ’ την Ελλάδα;

bet365

Σε μια χώρα γεμάτη σκάνδαλα, ρεμούλες, βία, νοθεία και καρακατσουλιό, μια ομάδα κρατάει διαχρονικά ψηλά τη σημαία θυμίζοντας ότι κάπου υπάρχει και υγεία… Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γράφει από τη Βαρκελώνη.

Όταν μπροστά σου έχεις το έκτο αστέρι, η λάμψη και η στιγμή μοιάζει τόσο εκτυφλωτική που θυμίζοντας άλογο με παρωπίδες δεν μπορείς να δεις τίποτα άλλο παρά μόνο μπροστά. Το έκτο τώρα είναι αρκετό για να στείλει ξανά στην οδό τρέλας όλους τους Παναθηναϊκούς. Υπάρχει όμως κάτι άλλο πέρα από το ωραιότατο δέντρο. Είναι το δάσος.

Κι αν το χάσει ο Παναθηναϊκός το έκτο… τι έγινε; Μήπως δεν θα πάρει άλλο; Αν υπάρχει κάτι που υπενθυμίζει η πρόκριση του Tριφυλλιού είναι αυτό ακριβώς που έγραφε ο Φίλαθλος στο πρωτοσέλιδο της Παρασκευής. Όαση είναι ο Παναθηναϊκός. Μέσα σε ένα κράτος με ξεφτιλισμένους πολιτικούς, διεφθαρμένη κοινωνία, λαμόγια παράγοντες, ο Παναθηναϊκός φαίνεται σαν να έχει έρθει από άλλη χώρα.


Εντός, εκτός και… επί του παρκέ πάντως, το παιχνίδι μάς χάρισε κάποιες ωραίες εικόνες. Ας τις μοιραστούμε μαζί, περιμένοντας από εσάς μια ανταλλαγή απόψεων που θα περιχαρακωθεί εντός των «σημειώσεων» και όχι στον στείρο οπαδισμό.


Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ: Του Δημήτρη Ιτούδη. Εκείνος τον είδε στους «Florida Gators» και «μαγεύτηκε» από το ταλέντο του, και ο Ομπράντοβιτς ήρθε να τον κάνει άντρα παραδίδοντάς του μαθήματα μπάσκετ, προσήλωσης και ευρωπαϊκού ορθολογισμού.
Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ: Ο Καλάθης; Ναι, φοβερός. Όλο το πλάνο, όμως, στηρίχτηκε στην εξαφάνιση του Λαβρίνοβιτς που δημιουργεί χώρους και εκτελεί από όλες τις πλευρές. Εκτελέστηκε στον υψηλότερο βαθμό από τον Φώτση. Αυτός έκανε αόρατο τον Λιθουανό, όπως έκανε και με τον Λόρμπεκ κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Σταθερά αθόρυβος, σταθερά σπουδαίος. Δεκατέσσερα ποντάκια, 4 ριμπάουντ, ένα λάθος, αλλοίωσε σουτ, έπαιξε αμυνάρες, έβγαλε μια κρίσιμη μπάλα πάνω από το στεφάνι.
ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ: Εξαιρετικός τεχνικός ο Πιανιτζιάνι, νέος, δημιουργικός, με ιδέες, αλλά το ανακάτεμα που έκανε στον ημιτελικό περισσότερο προβλημάτισε τη δική του ομάδα. Ποτέ με τον Ολυμπιακό δεν έπαιξε με τρία γκαρντ, σχεδόν ποτέ δεν το έκανε μέσα στη σεζόν. Τον υποχρέωσε ο Ομπράντοβιτς να το κάνει και αποσυντονίστηκαν όλοι οι Ιταλοί. Τα πικ εν ρολ του Ζήση πονοκεφάλιασαν την πράσινη άμυνα, αλλά ο καλός Σιμόνε τον έβαλε μόλις 12 λεπτά…
Η ΑΝΙΣΗ ΜΑΧΗ: Στην εξέδρα η διαφορά ήταν όση και στο παρκέ. Διπλάσιοι σε όγκο και… τριπλάσιοι σε φωνή και ρυθμό που έδωσαν στην ομάδα. Εξέπληξαν ακόμα και τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, που περίμεναν 2.500 και είδαν πάνω από 3.500. Στον τελικό με τους κατά 1.500 περισσότερους Ισραηλινούς θα έχουν πολλή δουλειά…
Ο FINISHER: Όπως στην Αθήνα το 2007, έτσι και κόντρα στη Σιένα, ο Μάικ Μπατίστ πήρε πάνω του δύο μεγάλα σουτ στο τελευταίο ιταλικό come back και έστειλε τους Σιενέζους να μαζέψουν την μπάλα από τα δίχτυα. Δεκαέξι πόντους με 5/5 σουτ, 7 ριμπάουντ, πέντε κερδισμένα φάουλ. Σε 22 λεπτά!
Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΣ: Στη… σπάνια φωτογραφία, ο Διαμαντίδης εικονίζεται να πανηγυρίζει με ένταση! Τελευταία και συλλεκτική ήταν μετά το 3-1 επί της Μπαρτσελόνα! Συνήθως νηφάλιος, ήρεμος, τώρα ξέσπασε πέντε δεύτερα πριν από το τέλος. Είχε και τα γενέθλιά του ο άνθρωπος, να μην το γιορτάσει; Οκτώ πόντους, εννιά ασίστ, τέσσερα ριμπάουντ, δύο κλεψίματα, ένα λάθος. Στη… μέτρια μέρα του, ε;
ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΣΤΕΡ: Όλο τον χρόνο με αυτό δεν… ζήσαμε; Αν βρείτε κάποιον να κατηγορεί τον Ομπράντοβιτς που χρησιμοποίησε μόλις εννέα παίκτες και άφησε στην άκρη του πάγκου Καϊμακόγλου (!!), Μάριτς (!), Τέπιτς… φωνάξτε τους τύπους με τις άσπρες ρόμπες που έχουν τα μανίκια ανάποδα, να τον μαζέψουν…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Παπαθεοδώρου
Βασίλης Παπαθεοδώρου