Δεν τον… σώζει ούτε το CAS!

Δεν τον… σώζει ούτε το CAS!

Gazzetta team
Δεν τον… σώζει ούτε το CAS!

bet365

Η αρχική σκέψη για προσφυγή στο CAS φαίνεται να απορρίπτεται από τον Ηρακλή, καθώς οι άνθρωποι της ομάδας γνωρίζουν ότι δεν έχουν και πολλές ελπίδες δικαίωσης! Το γιατί διαβάστε το παρακάτω!

Πέρυσι το καλοκαίρι ο Ηρακλής είχε πάει ξανά στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο της Λοζάνης. Τότε είχε πάρει την αδειοδότηση, όμως είχε κληθεί από την ΕΠΟ να πληρώσει πρόστιμο 150.000 ευρώ.

Παράλληλα προσέφυγε στο CAS και ο ΟΦΗ, ο οποίος έκανε και ασφαλιστικά μέτρα για να μην ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα. Η κρητική ομάδα ήταν άμεσα ενδιαφερόμενη, αφού αν έπεφτε ο Ηρακλής, τότε θα έπαιζε αυτή στην superleague. Η έφεση του ΟΦΗ έκανε λόγο για «παράνομη όσο και παράτυπη απόφαση που πήρε η επιτροπή εφέσεων αδειοδότησης για τον Ηρακλή».

Το CAS δεν πήρε γρήγορα απόφαση για την ουσία της υπόθεσης. Το πρώτο που έκανε ήταν απορρίψει, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου 2010, τα ασφαλιστικά μέτρα του ΟΦΗ. Μέχρι εδώ είναι πάνω – κάτω γνωστά όλα αυτά.


Αυτό που πέρασε στο ντούκου ήταν η γνωμοδότηση του CAS για την ουσία της υπόθεσης. Κάτι που έγινε στο τέλος του 2010 κι ενώ, βέβαια, τα πρωταθλήματα διεξάγονταν κανονικά. Τότε δεν έδωσε κανείς σημασία για το τι απέγινε εκείνη η ιστορία, όμως τώρα σίγουρα ενδιαφέρει.


Το CAS, λοιπόν, επιχειρηματολόγησε σε 20 ολόκληρες σελίδες για να δηλώσει «αναρμόδιο» να πάρει απόφαση για τις εφέσεις Ηρακλή (για το πρόστιμο της ΕΠΟ), αλλά και ΟΦΗ (για την αδειοδότηση του Ηρακλή). Ουσιαστικά, δηλαδή, απέρριψε και τις δυο εφέσεις. Και, μάλιστα, η χασούρα ήταν διπλή για τις ελληνικές ομάδες, αφού κλήθηκαν να πληρώσουν κι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τα έξοδα του δικαστηρίου.

Ο Ηρακλής, λοιπόν, για ποιο λόγο να ξαναπάει τώρα στο CAS; Για να πούνε πάλι από την Λοζάνη ότι «Είμαστε αναρμόδιοι;». Για να φάει και πάλι πόρτα, δηλαδή;

Και, βέβαια, ο γηραιός θα χρειαστεί να μπει στα έξοδα κιόλας, αφού η όλη διαδικασία μπορεί να του κοστίσει χοντρικά, μαζί με τους δικηγόρους, ακόμα και 30.000 ευρώ! Ποσό που, προφανώς, δεν το έχει για ξόδεμα η ούτως ή άλλως προβληματική οικονομικά ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης.

Γι’ αυτό λέμε ότι υπάρχει μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Από την μια η απόφαση της επιτροπής εφέσεων θεωρείται τελεσίδικη, κι από την άλλη το CASέχει ήδη δηλώσει για ανάλογο θέμα «αναρμόδιο» να αποφασίσει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα