Γαλλία-Ρουμανία

Αντώνης Σαούλης
Γαλλία-Ρουμανία

bet365

Η Γαλλία θα αντιμετωπίσει την Ρουμανία στην πρεμιέρα του τουρνουά (22:00) και το gazzetta.gr σας μεταφέρει το κλίμα στους δρόμους του Παρισιού. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ

Η L' Equipe κυκλοφόρησε την Πέμπτη με μια ομαδική φωτογραφία της Εθνικής Γαλλίας, τον Πολ Πογκμπά σε πρώτο πλάνο και με τίτλο «Favoris»! Ξεκάθαρα. Μονολεκτικά. Μπορεί η πίεση ν' αυξάνεται για τους 23 εκλεκτούς του Ντεσάν αλλά όλο το γαλλικό έθνος περιμένει στις 10 Ιουλίου την επιβεβαίωση του τίτλου της L' Equipe.

Την Παρασκευή το βράδυ (22:00) αρχίζει το Euro 2016 με τους Γάλλους ν' αντιμετωπίζουν την Ρουμανία του Ανχελ Ιορντανέσκου η οποία προκρίθηκε από τον όμιλο της Εθνικής μας (με μόλις δύο γκολ παθητικό) και η πίεση θ' αρχίσει από το πρώτο λεπτό. Αλλωστε δύο διοργανώσεις έγιναν στην Γαλλία και τις δύο τις κατέκτησαν οι «μπλε». Το Ευρωπαϊκό του '84 και το Μουντιάλ του '98. Είναι η μοναδική που το έχει καταφέρει από το 1980 και μετά. Καμία διοργανώτρια (είτε μιλάμε για Euro είτε για Μουντιάλ) δεν έχει φτάσει μέχρι τέλους!

Κι αυτό είναι κάτι που προφανώς αγχώνει περισσότερο τον Ντεσάν και τους παίκτες του. Μια πιθανή αποτυχία θ' απογοητεύσει ακόμα περισσότερο (τον ήδη απογοητευμένο) γαλλικό λαό. Ταυτόχρονα όμως μιλάμε για μια νεανική ομάδα. Οι εμπειρότεροι της αποστολής είναι ο Εβρά, ο Γιορίς και ο Μπακαρί Σανιά (τρίτος σε συμμετοχές με την Εθνική)!

Ο κόσμος κυκλοφορεί με φανέλες της Εθνικής, τα συνθήματα είναι το δεύτερο πιο συχνό πράγμα που ακούς στους δρόμους του Παρισίου (οι σειρήνες των περιπολικών είναι το νούμερο 1) και η ανυπομονησία για την επιτυχία της Εθνικής τους αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Εξω από την συναυλία του David Guetta έδιναν το δικό τους show με συνθήματα για την Γαλλία.

Ωστόσο υπάρχουν και οι ψίθυροι της αποτυχίας. Η «Le Parisien» ξεκινάει το κείμενο για το παιχνίδι της Παρασκευής με την αποτυχία της Βραζιλίας στο προηγούμενο Μουντιάλ και την ήττα με 7-1 από την Γερμανία!

Κι αυτό είναι κάτι που θέλουν να εκμεταλλευτούν οι Ρουμάνοι. Ενα πολύ μεγάλο underdog αλλά και μ' ένα ρόστερ με αρκετές παραστάσεις θα παραταχθούν στο Stade de France για την απόλυτη έκπληξη... Αλλωστε όλοι θα ήθελαν να ζήσουν το παραμύθι της δικής μας Εθνικής στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Οταν είχε ξεκινήσει με νίκη κόντρα στους οικοδεσπότες...

 

Τελευταία Νέα