Ο Λέτο επέστρεψε και δίνει μαθήματα!

Ο Λέτο επέστρεψε και δίνει μαθήματα!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την δίωρη συζήτηση , που είχε με τον Λέτο, ο οποίος παραδίδει μαθήματα ζωής και καριέρας στους νεότερους συμπαίκτες του και είναι έτοιμος να μείνει για πάντα στον Παναθηναϊκό , που τον έχει στην καρδιά του όσο καμία άλλη ομάδα

Eίναι από τις στιγμές, που σου μένουν χαραγμένες στο μυαλό σου για πολλά χρόνια. Μία τέτοια στιγμή ήταν για μένα η συζήτηση με τον Λέτο για δύο ώρες περίπου και για λογαριασμό της εφημερίδας «ΠΡΑΣΙΝΗ». Πήγαμε με τους συναδέλφους και φύγαμε όλοι χορτασμένοι από αυτή την κουβέντα. Επαθα πλάκα πραγματικά, όταν ο «Σεμπα» είπε, ότι ήταν έξι μήνες σε ακινησία μετά το σοβαρό χτύπημα που είχε στο κεφάλι από το ατύχημα με την μπάρα και τα βάρη, που έπεσαν πάνω του. Εξι μήνες πήγαινε από το κρεβάτι στην πολυθρόνα και ήταν σε ακινησία, για να γίνει καλά. Εξι μήνες για έναν απλό άνθρωπο είναι πολύ. Φανταστείτε να μένει έξι μήνες σε ακινησία ένας αθλητής, που έχει μάθει να προπονείται να αθλείται , να είναι η ζωή του, η δουλειά του το γήπεδο .Είναι απίστευτο. Και όμως αυτό ο Λέτο το ξεπέρασε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Πέρυσι τέτοια εποχή ήταν σε ακινησία και φέτος παίζει μπάλα.

Όχι στο επίπεδο που θέλει και μπορεί ο ίδιος, αλλά σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο σε σχέση με αυτά, που πέρασε. Και αυτό, που διαπίστωσα από την κουβέντα μαζί του είναι, ότι αυτή η μεγάλη περιπέτεια που είχε που παραλίγο να του στοιχίσει την ζωή τον άλλαξε σαν άνθρωπο. Το είπε και ο ίδιος. Ότι πλέον είναι πιο ήρεμος , δεν βρίζει, δεν έχει τα νεύρα που είχε. Ο Λέτο ο σημερινός δεν έχει σχέση με τον Λέτο προ τριετίας. Αγωνιστικά δεν έχει την εκρηκτικότητα, που είχε ακόμα, λόγω της ταλαιπωρίας, που πέρασε(αλλά όσο παίζει τόσο θα ανεβαίνει), αλλά πλέον πολύ δύσκολα θα τον βλέπουμε να τσαντίζεται με αντιπάλους και συμπαίκτες. Διαπίστωσε και ο ίδιος ότι η ζωή είναι μικρή και απρόβλεπτη, το βίωσε και αποφάσισε να την ζήσει όσο πιο καλά μπορεί και όσο πιο ήρεμα μπορεί.

Χωρίς φωνές και τσακωμούς. Ο σημερινός Λέτο θέλει να χαίρεται την κάθε του στιγμή, χωρίς να χαραμίζει ούτε δευτερόλεπτο. Επίσης αυτό, που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν ότι είχα απέναντι μου τον Λέτο και με αυτά, που έλεγε νόμιζα, ότι είχα απέναντί μου έναν πιτσιρικά που τώρα ξεκινάει την καριέρα του. Συνέχεια έλεγε, ότι πρέπει να αποδεικνύει και στην προπόνηση και στο παιχνίδι , ότι αξίζει να παίζει, ότι αξίζει να κάνει νέο συμβόλαιο στην ομάδα . Ποιος ; Ο Λέτο. Την ίδια στιγμή, που παίκτες 18, 19, 20 χρονών με δύο καλές εμφανίσεις είτε στις ομάδες τους , είτε στις μικρές Εθνικές απαιτούν να παίζουν και μουτρώνουν όταν ο προπονητής δεν τους βάζει και ….περπατάνε στις προπονήσεις. Και κάτι τελευταίο.

Το δέσιμο του Λέτο με τον Παναθηναϊκό δεν είναι επικοινωνιακό. Είναι πραγματικό. Δεν θα ξεχάσει ποτέ ο «Σέμπα», ότι η απογείωση στην καριέρα του έγινε όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό αν και πριν είχε αγωνιστεί και στον Ολυμπιακό και επίσης δεν θα ξεχάσει ποτέ, ότι τώρα, που ήταν στα κάτω του ο Παναθηναϊκός τον φώναξε, να έρθει και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει κερδίσει και πάλι μόνο τον ποδοσφαιριστή Λέτο. Εχει κερδίσει ένα στέλεχος , ένα ποδοσφαιράνθρωπο με έντονη προσωπικότητα για πολλά χρόνια στην ομάδα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.