«Ηγέτης ο Ιβάν Σαββίδης»

«Ηγέτης ο Ιβάν Σαββίδης»

bet365

Η πρόεδρος της Ελληνικής Νεολαίας της Ρωσίας, Ευγενία Ποπόβα, μιλάει για το ρόλο και την προσφορά του Ιβάν Σαββίδη προς τους Έλληνες της Ρωσίας.

Η 28 χρονών, Ευγενία Πόποβα, απόφοιτος της Οικονομικής Σχολής του Νότιου Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου και από το 2015 εκλεγμένη πρόεδρος της Νεολαίας της Ομοσπονδιακής Εθνικο –πολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «bsgreeks.blogspot.gr», αναφέρεται στο ρόλο του Ιβάν Σαββίδη στην ανάπτυξη του ελληνικού κινήματος στη Ρωσία, αλλά και σ ολόκληρο τον κόσμο.

«Αδιαμφισβήτητα ηγέτης. Το ελληνικό κίνημα της Ρωσίας θα ήταν αδύνατο χωρίς τον ηγέτη μας Ιβαν Σαββίδη, ο οποίος αποτελεί για όλους εμάς, πέρα από σοφός μέντορας και δάσκαλος, παράδειγμα αληθινού πατριωτισμού. Ειδικότερα χάρις στον Ιβάν Σαββίδη το ελληνικό κίνημα της Ρωσίας ανέβηκε σε ένα νέο επίπεδο ανάπτυξης, θα έλεγα ότι «εμφύσησε σε αυτό ζωή». Ο Ιβάν Σαββίδης, δεν είναι απλά ηγέτης των Ελλήνων της Ρωσίας, είναι η ψυχή και η καρδιά του Παγκόσμιου Ελληνισμού. Είμαστε περήφανοι γιατί ένας τέτοιος άνθρωπος, είναι επικεφαλής του κινήματός μας.

Πολύ δε περισσότερο, αντιδρούμε με οξύτητα στις επιθέσεις, που κάποιοι στην Ελλάδα επιτρέπουν στους εαυτούς τους, σε σχέση με αυτόν, επειδή απλά αυτές οδηγούν στον κατακερματισμό του ελληνικού κινήματος στον κόσμο. Γιατί; Ποιος χρειάζεται κάτι τέτοιο; Η απάντηση είναι απλή – σίγουρα όχι ο ελληνικός λαός και η ίδια η Ελλάδα.

Στη Βίβλο γράφει: «κρίνετε από τις πράξεις αυτών». Και αν ακολουθήσουμε αυτά τα μεγάλα, αλλά απλά λόγια, τότε θα δούμε όλα αυτά που ο Ιβάν Σαββίδης έχει κάνει για τον ελληνικό, αλλά και το ρωσικό λαό. Προσωπικά πιστεύω, ότι η ιστορία θα εκτιμήσει δίκαια την συνεισφορά αυτού του μεγάλου ανθρώπου στην υπόθεση της αναγέννησης του Ελληνισμού».

 

Τελευταία Νέα