Στο χορό των VR Headsets θα μπει η Apple

Στο χορό των VR Headsets θα μπει η Apple

 Στο χορό των VR Headsets θα μπει η Apple

Με την τεράστια αύξηση χρήσης των φορητών συσκευών, έχουν αυξηθεί και οι ανάγκες πολλών χρηστών για ευκολότερη πληκτρολόγηση. Μπορεί τα on-screen πληκτρολόγια στα κινητά και τα tablet να προσφέρουν ένα πρώτο επίπεδο εισαγωγής δεδομένων, όμως η εκτενής χρήσης τους είναι και κουραστική και αρκετά πιο αργή σε σχέση με ένα πραγματικό keyboard.

Η Microsoft έχει παρουσιάσει πλήθος από φορητά πληκτρολόγια που λειτουργούν μέσω Bluetooth, ωστόσο το παρόν είναι με διαφορά το μικρότερο και ευκολότερο στη μεταφορά. Ουσιαστικά έχουμε ένα εξαιρετικά λεπτό keyboard που «διπλώνει» στη μέση με αποτέλεσμα το μέγεθός του κατά τη μεταφορά να μην είναι μεγαλύτερο από ένα φάκελο που περιέχει CD. Όταν είναι διπλωμένο, οι δυο πλευρές ασφαλίζουν μαγνητικά ενώ ταυτόχρονα κλείνει και η όποια σύνδεση Bluetooth, εξοικονομώντας αυτονομία. Το πληκτρολόγιο είναι κατασκευασμένο από πλαστικό με μια ελαφρώς άγρια υφή, ούτως ώστε να μην γλιστρούν ούτε τα δάχτυλά μας ούτε το ίδιο όταν το τοποθετούμε σε μια επιφάνεια. Ξεδιπλώνοντάς το, πρακτικά ενεργοποιείται και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε άμεσα με τη συσκευή που το έχουμε κάνει pair.

Στην πάνω δεξιά γωνία του έχει τρία εικονίδια (Windows, Android, iPad/iPhone) τα οποία φωτίζουν ανάλογα, πατώντας το πλήκτρο επιλογής λειτουργικού συστήματος ακριβώς από κάτω, ενεργοποιόντας το ανίστοιχο προφίλ χρήσης. Το Universal Fordable Keyboard μπορεί να κάνει pair με δυο διαφορετικές συσκευές, ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος, αλλά ανάλογα με το λειτουργικό, κάποια από τα ειδικά πλήκτρα έχουν διαφορετική χρήση, με το χρήστη να τη καθορίζει πατώντας ένα από τα τρια αυτά πλήκτρα. Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι συναντήσαμε κάποια προβλήματα στο pair, καθώς μπορεί να συνδέθηκε απροβλημάτιστα με το Surface και το iPad, αλλά όχι με τη Samsung Smart TV μας. Ακριβώς δεξιά τους, υπάρχει και η θύρα microUSB για τη φόρτιση της συσκευής, χωρίς να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σύνδεση με υπολογιστή και αξιοποίηση του πληκτρολογίου. Από πλευράς πλήκτρων, διαθέτει όλα τα απαραίτητα, χωρίς όμως τα Function και το αριθμητικό.

Το γεγονός βέβαια πως το πληκτρολόγιο «σπάει» στη μέση, δημιουργεί ένα κενό στη νοητή κάθετη γραμμή κάτω από το «6», με το ίδιο το space να αποτελείται από δύο κομμάτια, θυμίζοντας τα παλιά Natural Keyboard της εταιρείας. Το πληκτρολόγιο δεν προσφέρει κάποιο τρόπο να ανασηκώνεται, ούτε προσφέρει κάποια μορφή στήριξης ενός smartphone με αποτέλεσμα ο χρήστης από τη μια να νοιώθει ότι πληκτρολογεί πάνω στο γραφείο και από την άλλη να πρέπει να βρεί μόνος του ένα τρόπο να στηρίξει όρθιο το κινητό/tablet του. Όσον αφορά στη χρήση του, τα πλήκτρα έχουν σχετικά ικανοποιητικό βύθισμα, αν αναλογιστούμε το μικρό του πάχος, ωστόσο η διάταξη, ακριβώς λόγω του χωρίσματος απαιτεί μπόλικο χρόνο να τη συνηθίσει κάποιος. Σε γενικές γραμμές, το Universal Fordable Keyboard απαιτεί χρόνο και σίγουρα δεν θα πετύχει χρόνους πληκτρολόγησης εφάμιλλους με αυτούς ενός κανονικού πληκτρολογίου. Όμως το εξαιρετικά μικρό μέγεθος όταν διπλώνεται το καθιστά πάντα διαθέσιμο και σίγουρα καλύτερη επιλογή από τα on-screen πληκτρολόγια των tablet και κυρίως των smartphones.

Πηγή: enternity.gr

Best of internet