Η πιο δύσκολη της Ευρώπης!

Η πιο δύσκολη της Ευρώπης!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ και τι τύχη μπορεί να έχει ο Ολυμπιακός.

Έβλεπα χθες τον Μίτσελ στην τηλεόραση, να λέει ότι δεν θα ήθελε αντίπαλο από το δ΄γκρουπ δυναμικότητας τον ΑΠΟΕΛ και θυμήθηκα ότι το ίδιο πράγμα είχα γράψει χθες σε τούτη την στήλη.

Τέλος πάντων, ήρθε η Μάλμε, ομάδα που έτυχε να την δω στο Σάλτσμπουργκ-Μάλμε 2-1 τις προάλλες. Αμυντικά ήταν πολύ ευάλωτη. Εύκολα θα μπορούσε να φάει πέντε γκολ (ο Ισπανός Σοριάνο είχε τρία δοκάρια). Αλλά μπροστά ήταν επικίνδυνη, πραγματικά απειλητική. Έχει τουλάχιστον τέσσερις καλούς επιθετικογενείς παίκτες. Η ειρωνεία είναι πως έχανε τις ευκαιρίες με τον σκόρερ της, τον έμπειρο Ρόζενμποργκ, που παλιότερα είχε προταθεί…δέκα φορές στον Ολυμπιακό και το χρυσό γκολ το πέτυχε στο 90’ από ένα απίστευτο λάθος του γκολκίπερ της Σάλτσμπουργκ.

Έτσι όπως είχα δει τις δύο ομάδες, αν έπαιζε στοίχημα θα τα έβαζα τα λεφτά σε όβερ και την πρόκριση στη Σάλτσμπουργκ. Τελικά ήρθε όβερ, αλλά με 3-0 για τη Μάλμε, που πέρασε! Έχει γερή έδρα αυτή η ομάδα και στον προηγούμενο γύρο είχε κάνει 2-0 επί της Σπάρτα, ανατρέποντας το 2-4 της Πράγας…

Πρώτος αντίπαλος, όμως, του Ολυμπιακού είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης, η κατά την γνώμη μου πιο δυσκολοκατάβλητη ομάδα σε όλη την Ευρώπη! Δεν λέω η καλύτερη-που κάποιος θα μπορούσε να την πει, καθώς πήρε το πρωτάθλημα στην Ισπανία και έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά είναι ομάδα πάρα πολύ δύσκολη, ίσως η πιο δύσκολη σε ολόκληρητην Ευρώπη. Πολύ απλά γιατί δύσκολα της βάζεις γκολ και δύσκολα θα αποφύγεις να φας έστω ένα γκολ από αυτήν.

Την έβλεπα πριν λίγες ημέρες στο Σούπερ καπ της Ισπανίας με τη Ρεάλ. Όταν αμύνεται, είναι και οι 10 παίκτες στο δικό της μισό γήπεδο, σε απόσταση 30 μέτρων ο στόπερ Μιράντα από το σέντερ φορ Μάντζουκιτς! Κι όταν επιτίθεται καταφέρνει σε χρόνο ρεκόρ και γεμίζει τη δική σου περιοχή, με πέντε παίκτες της! Η μπάλα που παίζει δεν είναι μπάλα που αρέσει, αλλά με την πίεση που σου ασκεί, πρέπει να βρεις…μαγικό τρόπο για να γλιτώσεις.

Ένα καλό; Πριν το Ολυμπιακός-Ατλέτικο, παίζουν Ρεάλ-Ατλέτικο. Ενώ ο Ολυμπιακός με τον ΟΦΗ στο Φάληρο.

Τη Γιουβέντους για να είμαι ειλικρινής δεν την ξέρω το ίδιο καλά, γιατί ποτέ δεν ήμουν φίλος του Καμπιονάτο. Απόρησα πραγματικά γιατί δεν κράτησε τον Κόντε και δεν θεωρώ καλύτερο προπονητή τον Αλέγκρι. Δυστυχώς, όμως, κι αυτή είναι δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Δηλαδή, μπορεί και να την παίξεις καλά και να βγεις στο τέλος χαμένος.

Ο Ολυμπιακός; Το ζητούμενο το πρώτο είναι να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο τη συγκρότηση του ρόστερ του και να δέσει την καινούργια του ομάδα σε χρόνο ρεκόρ. ώστε να συνεχίσει να στέκεται σε τέτοια παιχνίδια όπως στέκεται εδώ και τρία σερί χρόνια, κόντρα σε Μπενφίκα, Ντόρτμουντ, Άρσεναλ, Παρί, Μαρσέϊγ, Σάλκε, αλλά κι ομάδες όπως οι πρωταθλήτριες Γαλλίας (Μονπελιέ) και Βελγίου (Άντερλεχτ).

Και τότε όλα θα είναι ανοιχτά…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.