Οι πιο ευεργετημένοι Ελληνες του Μουντιάλ

Βασίλης Σαμπράκος Βασίλης Σαμπράκος
Οι πιο ευεργετημένοι Ελληνες του Μουντιάλ

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος κάνει το ταμείο της εξαργύρωσης των εμφανίσεων στη Βραζιλία από τους Ελληνες που διακρίθηκαν και διαπιστώνει πόσο ακριβή παραμένει η φανέλα της Εθνικής.

Περίπου 40 ημέρες μετά το Μουντιάλ, λίγο προτού λήξει η θερινή μεταγραφική περίοδος είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε ταμείο και να διαπιστώσουμε ποιοι Ελληνες ποδοσφαιριστές επωφελήθηκαν περισσότερο από τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Ωρα δηλαδή για την πιστοποίηση του αυτονόητου, για να διαπιστώσουμε ότι ο Κώστας Μανωλάς είναι ο πλέον ευεργετημένος, σε μια λίστα της οποίας το top5 συμπληρώνουν οι Ανδρέας Σάμαρης, Παναγιώτης Κονέ, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Γιώργος Σαμαράς. Αυτοί οι 5 έχουν ήδη εξαργυρώσει την άνοδο στην υπεραξία τους με μεταγραφή και νέο συμβόλαιο, ορισμένοι με τιμές ρεκόρ.

Ο Μανωλάς εξαργυρώνει το Μουντιάλ, σε συνέχεια του Champions League, με την άνοδο του αντιτίμου παραχώρησής του σε τιμή ρεκόρ, τάξης μεγέθους 15 εκατ. ευρώ. Στέκεται τυχερός, σε μια εποχή που όλη η Ευρώπη ψάχνει για κεντρικούς αμυντικούς και οι αξιόλογοι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Εκείνος όμως έφτιαξε την τύχη του με τις εμφανίσεις που έκανε στη Βραζιλία.

Ο Σάμαρης είναι ο πιο ευεργετημένος από το Μουντιάλ, αν κανείς σκεφτεί ότι δύο καλοκαίρια πίσω ο Ολυμπιακός τον είχε αγοράσει 500 χιλιάδες ευρώ και μέχρι την άνοιξη του 2013 αγωνιζόταν στον Πανιώνιο. Με μια χρονιά σε υψηλό επίπεδο, ένα Champions League και τις εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο ο διεθνής μέσος έφτασε στην 4η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Μπενφίκα. Αυθεντικό limit up.

Οσα πρόλαβε να κάνει ο Κονέ στη Βραζιλία προτού τραυματιστεί του εξασφάλισαν το καλύτερο και το μεγαλύτερης διάρκειας συμβόλαιο που έχει υπογράψει ποτέ και την μεταγραφή σε έναν πολύ σοβαρό σύλλογο, την Ουντινέζε, η οποία επίσης τον ανέδειξε σε μια από τις ακριβότερες μεταγραφές που έχει κάνει, με τα 5 εκατ. ευρώ που έδωσε στην Μπολόνια.

Ο Χριστοδουλόπουλος γυάλισε με την απόδοσή του στην Ελλάς Βερόνα, η οποία ξόδεψε πολλά, για τα κυβικά της, δηλαδή συνολικά περί τα 3 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της, προσφέροντάς του ένα πολύ καλό συμβόλαιο.

Ο “Σάμι” αφού απέρριψε μια σειρά από πολύ υψηλές προσφορές, αποδέχθηκε την πρόταση της Γουέστ Μπρόμιτς, η οποία του έδωσε περίπου 1.5 εκατ. ευρώ τον χρόνο με 2ετές συμβόλαιο για να επιστρέψει στην Premier League. Αν δεν τον ενδιέφερε να παίξει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, θα είχε υπογράψει αλλού ένα συμβόλαιο με υπερδιπλάσσιες αποδοχές.

Αυτοί οι πέντε εξαργύρωσαν, φυσιολογικά, την εντύπωση που δημιούργησαν στη Βραζιλία. Θα συνέβαινε το ίδιο με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, αν δεν ανήκε στην Ντόρτμουντ, η οποία δεν τον παραχωρεί. Ευεργετημένος θα ήταν και ο Χοσέ Χολέμπας, αν ήταν μικρότερος στην ηλικία, ή αν ο Ολυμπιακός ζητούσε λιγότερα από τα περίπου 5 εκατ. ευρώ που ήταν “η τιμή” του, σύμφωνα με τους ατζέντηδες που ρώτησαν, ή αν ήταν ο ίδιος διατεθειμένος να αλλάξει φανέλα με ίδιο συμβόλαιο με αυτό που έχει σήμερα και δεν ζητούσε περισσότερα. Ο μόνος που μέχρι ώρας δεν έχει εξαργυρώσει τις καλές εμφανίσεις του στη Βραζιλία με μια επίσημη σοβαρή κρούση είναι ο Γιάννης Μανιάτης. Ωστόσο η μεταγραφική περίοδος δεν έχει λήξει ακόμη.

Κοιτάζεις πίσω και διαπιστώνεις ότι οι Ελληνες ποδοσφαιριστές εξαργυρώνουν και με το παραπάνω την επιτυχία της παρουσίας ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου αυτό το καλοκαίρι. Κοιτάζεις πίσω και καταλαβαίνεις πόσο ακριβή έχει γίνει και παραμένει η φανέλα της Εθνικής ομάδας. Και εύχεσαι να γίνει το θαύμα και να μην καταφέρουν οι σημερινοί διαχειριστές της τύχης της να την ελαφρύνουν πολύ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.