Γνήσια λόγια, από (και για) γνήσιους οπαδούς!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Γνήσια λόγια, από (και για) γνήσιους οπαδούς!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ανακοίνωση της ORIGINAL με την οποία ταυτίζεται απόλυτα και συνιστά να την διαβάσουν ΟΛΟΙ (οπαδοί και μη…).

Έριξα μία φευγαλέα (ξέρετε από αυτές τις βιαστικές) ματιά στην ανακοίνωση της ORIGINAL που αφορούσε την παρουσία οπαδών της ΑΕΚ (και) στο Ιβανώφειο για τον αγώνα μπάσκετ της ομάδας στον οποίο η νίκη ήρθε σχετικά εύκολα και το… πάρτι από τους εκδρομείς φίλους της Ενωσης δεν είχε τελειωμό.

Όμως γρήγορα –και χάρη στην παρότρυνση φίλων– κατάλαβα πως έπρεπε να την διαβάσω ξανά και ξανά για να αποκτήσω ολοκληρωμένη άποψη και να την καταλάβω. Να θυμηθώ και να γράψω τελικά γι’ αυτήν διότι στο κείμενο αυτό υπάρχουν μόνο γνήσια λόγια από (και για) γνήσιους οπαδούς.

Ανεξάρτητα από την ομάδα που υποστηρίζει ο οπαδός, στην προκειμένη περίπτωση είναι η ΑΕΚ, χωρίς καμία εξαίρεση ΟΛΟΙ πρέπει να τη διαβάσουν και αφού καταλάβουν το μήνυμά της να τη στηρίξουν μέχρι εσχάτων διότι ποδόσφαιρο χωρίς τους οπαδούς δεν υπάρχει!

Παραθέτω αναλυτικά την ανακοίνωση και εξηγώ έπειτα γιατί την ασπάζομαι και ταυτόχρονα ταυτίζομαι απόλυτα με το περιεχόμενό της:

«Το Σάββατο που μας πέρασε, η μπασκετική ΑΕΚ αγωνιζόταν στο Ιβανώφειο κόντρα στον Ηρακλή. Η επιθυμία μας να βρεθούμε εκεί και να της συμπαρασταθούμε τεράστια.
Με πρόσφατο όμως το παράδειγμα του αγώνα εναντίον του Αγροτικού Αστέρα, όπου σε 350 από εμάς που ταξιδέψαμε στην Θεσσαλονίκη, η αστυνομία όχι μόνο μας απαγόρευσε να παρακολουθήσουμε το ματς αλλά και μας προσήγαγε στο τμήμα κάτω από άθλιες συνθήκες, το να πάμε στο Ιβανώφειο έμοιαζε όνειρο απατηλό.
Με αυτό το δεδομένο αποφασίσαμε μια διαφορετική κίνηση. Παρακάμψαμε τις διοικήσεις και την αστυνομία και ήρθαμε σε απευθείας συνεννόηση με τους οπαδούς του Ηρακλή για ανταλλαγή εισιτηρίων στις μεταξύ μας αναμετρήσεις.
Σκοπός μας να μην παίξει η ΑΕΚ μόνη της αλλά και να στείλουμε μηνύματα:
Στους ιθύνοντες του αθλητισμού να επανεξετάσουν την γελοία απόφαση της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών.
Στους οπαδούς ανεξαρτήτου χρώματος ότι πρέπει να περάσουμε σε δράσεις που θα μας επιτρέψουν να ακολουθούμε τις ομάδες μας σε ΟΛΑ τα πέταλα της Ελλάδας.
Στις διοικήσεις της ΑΕΚ να συνεχίσουν να ζητάνε εισιτήρια παντού, αλλά και να πολεμήσουν μαζί μας την κατάργηση της απαγόρευσης απαιτώντας την παρουσία μας παντού.
Με αυτόν τον τρόπο η ιστορία συνεχίστηκε και 150 ΑΕΚτζήδες βρεθήκαμε στο Ιβανώφειο.

ΥΓ1. ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΥΡΑ 10 ευχαριστούμε, σας περιμένουμε στο 2ο γύρο.

ΥΓ2. Να πούμε σε όσους τους ξένισε αυτή η κίνηση οτι ούτε φίλοι, ούτε αδέρφια πρόκειται να γίνουμε με άλλους οπαδους, αλλά πρέπει να εξαντλήσουμε τους τρόπους ώστε να δίνουμε το παρών σε όλα τα γήπεδα που παίζει η ΑΕΚ.

ΥΓ3. Στέφανε κουράγιο είσαι πάντα μαζί μας», καταλήγει η ανακοίνωση της ORIGINAL 21.

Επαναλαμβάνω προσωπικά ταυτίζομαι απόλυτα με τα παραπάνω. Διότι αυτός είναι ο ρόλος και ο σκοπός του γνήσιου οπαδού: να βρίσκεται δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα σε όποιο γήπεδο και αν αυτή αγωνίζεται, ανεξαρτήτως αντιπάλου και αγωνίσματος! Κάτι που εύκολα κατάφερε (και φασιστικά αν μη τι άλλο) να απαγορεύσει ένας νόμος αστείος: γι’ αυτό και ΟΛΟΙ πρέπει να δώσουν μάχη για την άρση της απαγόρευσης της μετακίνησης οπαδών.

Ξέρω καλά ότι θα διαβάσω σε λίγο σχόλια τύπου: «Ναι Τσακίρη για να πηγαίνουν οι φίλοι σου να τα σπάνε στο Αιγάλεω και τη Νίκαια», αποβάλλοντας σκόπιμα από την κουβέντα τους και το σχόλιό τους ότι στο υπόλοιπο 98% των εκδρομών που έχουν γίνει δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα σε οποιαδήποτε έδρα. Οπως στην Κρήτη, ή στο Καυτανζόγλειο και τόσα άλλα...

Επειδή δεν… στήνονται παντού επεισόδια με και από μαυροφορεμένους μισθοφόρους μπράβους και επειδή η Αστυνομία και τα γνωρίζει και θα πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα από ότι αυτό που κάνει τώρα, να βολεύεται με όσα συμβαίνουν καλή είναι η καραμέλα σας αλλά επιτέλους έλιωσε!

Προσωπικά έχω βιώσει τη χαρά της παρουσίας σε εκτός έδρας γήπεδο για να παρακολουθήσω ως οπαδός την αγαπημένη μου ΑΕΚ και το συναίσθημα δεν περιγράφεται με κανένα άλλο εντός έδρας ματς. Για μένα όλοι μπορεί να λένε «τι ωραία που είναι στο γήπεδο μας και στο ‘’σπίτι’’ μας», προσωπικά όμως είχα μεγαλύτερη λαχτάρα να βρεθώ σε αντίπαλη έδρα και να φωνάξω το όνομά της και η κραυγή μου να βγαίνει απ’ τα βάθη της ψυχής μου για να υπερκαλύψω τους αντίπαλους. Τραγούδι και χορός 90 λεπτά, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και κούρασης ταξιδιού!

Αυτό είναι το νόημα της διεξαγωγής εντός και εκτός έδρας αγώνων για τους οπαδούς και για τις ομάδες. Γι’ αυτό και σε ολόκληρο τον πλανήτη, σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου και σε όλα τα αγωνίσματα ισχύει η μετακίνηση οπαδών και δεν υπάρχει η φασιστική επιβολή της απαγόρευσης! Παντού όμως. Και μη μου πει κανείς δεν γίνεται τίποτα στο εξωτερικό και όλοι κάθονται μεταξύ τους και δίπλα ο ένας στον άλλον γιατί μία βόλτα στο ίντερνετ θα σας πείσει ότι σε ανάλογα μικρό ποσοστό παντού τα ίδια γίνονται.

Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς τους οπαδούς – φιλάθλους… Είναι τόσο απλό και τόσο ειλικρινές και το γνωρίζουν άπαντες… Πιθανότατα όλοι (τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω) οι οπαδοί των ομάδων –και δη οι οργανωμένοι– να συντάσσονται με την ανακοίνωση της ORIGINAL 21 και να έχουν αναδείξει κι εκείνοι το πρόβλημα και να έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για άρση του τραγικού όσο και φασιστικού αυτού νόμου (το γράφω αυτό για να μην αρχίσουν κάποιοι οπαδοί άλλων ομάδων να λένε και εμείς το έχουμε ζητήσει τόσες φορές), όμως είχα αφορμή να γράψω γι’ αυτό το θέμα τα συγκεκριμένα γνήσια λόγια από (και για) γνήσιους οπαδούς!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...