22 κορυφαίοι... έγραψαν για τα παιδιά! (vid+pics)

Gazzetta team
22 κορυφαίοι... έγραψαν για τα παιδιά! (vid+pics)

bet365

Ένα βιβλίο με ανέκδοτες ιστορίες από την... αφρόκρεμα της αθλητικής δημοσιογραφίας και ένας σύλλογος που επιτελεί μια ιερή υποχρέωση! Την σωτηρία των παιδιών!

Ένα όμορφο... πάντρεμα, με στόχο να στηριχθεί το έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Το πρωί της Τετάρτης στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza στο Σύνταγμα ο εκδοτικός οίκος MVPUBLICATIONS παρουσίασε όχι ένα ακόμη βιβλίο της, αλλά ένα... έργο ζωής! Για την ακρίβεια κάτι που συμβαίνει... «Μια φορά στη ζωή μας», όπως είναι και ο τίτλος της έκδοσης!

Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά 22 κορυφαίοι δημοσιογράφοι δεν έγραψαν για μια μεταγραφή ή για έναν ποδοσφαιρικό ή μπασκετικό αγώνα! Έγραψαν για έναν... αγώνα ζωής και φρόντισαν να στείλουν ένα μήνυμα ζωής γεμάτο ΕΛΠΙΔΑ. Παρούσα στην εκδήλωση η Πρόεδρος του Συλλόγου, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη που στην σύντομη ομιλία της ευχαρίστησε όλους τους... συγγραφείς του βιβλίου αλλά και τους εκδότες, Βασίλη Παπαθεοδώρου και Θανάση Ασπρούλια!

«Μια γροθιά και δύναμη ψυχής»

«Όταν πήρα στα χέρια μου το βιβλίο «Μια φορά στη Ζωή μας», είπε μεταξύ άλλων η κυρία Βαρδινογιάννη, από το εξώφυλλο και μόνο, αισθάνθηκα συγκίνηση βλέποντας μεγάλες μορφές του αθλητισμού να προβάλλονται και να υποδηλώνουν ότι το περιεχόμενο του βιβλίου θα είναι εξίσου συναρπαστικό, όσο και η πορεία προς τη δημιουργία του. Και πράγματι, μέσα από τις ανέκδοτες ιστορίες των συντακτών, περνούν από μπροστά μας οι μεγαλύτεροι ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, οι θρύλοι του μπάσκετ και πολλές άλλες σημαντικές φυσιογνωμίες του αθλητισμού.

Θα ήθελα όμως να σταθώ στις αφηγήσεις που με άγγιξαν βαθιά στην καρδιά μου, στις προσωπικές μαρτυρίες από αγώνες τελείως διαφορετικούς, από μάχες ενάντια στον ίδιο τον καρκίνο, που μου έφεραν δάκρυα στα μάτια. Και αισθάνομαι συγκινημένη από τη γενναιότητα των συντακτών που θέλησαν να μοιραστούν την εμπειρία τους μαζί μας, αλλά και από τη μεγάλη στήριξη που βρήκαν από τους συναδέλφους τους.

Όλοι σαν μια γροθιά έφτιαξαν αυτό το βιβλίο που περιλαμβάνει και ένα κομμάτι της δύναμης της ψυχής τους, τις ιστορίες παιδιών που δεν είναι πλέον κοντά μας. Θα μείνουν όμως για πάντα στη σκέψη και στην καρδιά όλων μας, όλων των αναγνωστών, και οι ιστορίες τους θα εκπέμπουν μήνυμα συμπαράστασης για τα άρρωστα Ελληνόπουλα. Χαίρομαι που μπορώ σήμερα να σφίξω το χέρι όλων σας, και των 22 δημοσιογράφων, και να σας ευχαριστήσω.

Η πρωτοβουλία σας σημαίνει πολλά για μένα γιατί εκτιμώ τη δουλειά σας και ακόμα περισσότερο εκτιμώ την ευαισθησία σας». Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Υπουργός Πολιτισμού, κύριος Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι προσήλθε στην εκδήλωση ως συνάδελφος δημοσιογράφος, για να συγχαρεί τους 22 συναδέλφους του που ενώθηκαν για να στείλουν στον κόσμο ένα μήνυμα ανθρωπιάς και φροντίδας για το παιδί, αλλά και για τα κείμενά τους, που, όπως χαρακτηριστικά είπε, αποδεικνύουν ότι είναι και πολύ καλοί «γραφιάδες».

Η στιγμή του Πύρρου

Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, παίρνοντας τον λόγο, είπε: «Μέχρι σήμερα η σχέση μου με τους δημοσιογράφους ήταν σχέση αγάπης και μίσους. Αντιμετώπισα την κριτική και τη δυσπιστία αλλά με κάνανε πιο πεισματάρη αθλητή και καλύτερο άνθρωπο. Σήμερα, μέσα από αυτό το βιβλίο γνωρίζω μια άλλη πλευρά τους. Αυτό που με συγκλόνισε περισσότερο απ’ όλα ήταν το κείμενο του Γιάννη Κούρκουλου από το οποίο θέλω να διαβάσω μια φράση: “Σαν ένας άνθρωπος που βίωσε ό,τι χειρότερο μπορεί να υπάρξει στη ζωή, θέλω να παρακαλέσω ολόθερμα όσους διαβάζουν αυτές τις γραμμές να πλαισιώσουν και να στελεχώσουν τους συλλόγους που υπάρχουν για τη στήριξη των παιδιών με νεοπλασίες”». Και κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του ευχήθηκε στην κυρία Βαρδινογιάννη να έχει πάντα τη δύναμη να στηρίζει τα άρρωστα παιδιά.

Ο καλλιτέχνης Γιάννης Ζουγανέλης αναφερόμενος στους αθλητικογράφους είπε ότι τους θεωρεί τους πιο έντιμους δημοσιογράφους, ανθρώπους με συναίσθημα και ιστορικότητα, και ότι αυτό το βιβλίο το αποδεικνύει περίτρανα. Κι ευχήθηκε να φτάσουμε κάποτε σε ένα επίπεδο όπου να μην χρειάζεται να μαθαίνουμε παθαίνοντας.

Ο Θανάσης Ασπρούλιας εξέφρασε τη χαρά του που ο Εκδοτικός Οίκος MVPUBLICATIONS έγινε η γέφυρα ώστε οι 22 δημοσιογράφοι να ενωθούν σε μια ομάδα και να αποδείξουν πόσα πολλά μπορούν να καταφέρουν.

«Βγήκε συναίσθημα»!

Ο δημοσιογράφος, Χρήστος Σωτηρακόπουλος, αναφερόμενος στο πώς δημιουργήθηκε αυτό το βιβλίο είπε χαρακτηριστικά : «Η κυοφόρηση του βιβλίου ήταν πολύ σύντομη. Όλοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και μέσα από τα κείμενά τους προσπάθησαν να βγάλουν το αληθινό τους συναίσθημα και να υπηρετήσουν τον σκοπό αυτού του βιβλίου: να δώσει ελπίδα! Η κυρία Βαρδινογιάννη αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την προσπάθειά μας κι εμείς μέσα από αυτή την εμπειρία μάθαμε τι σημαίνει ομάδα, και ότι όταν υπάρχει ομάδα δεν υπάρχει η λέξη «εγώ». Σας ευχαριστώ όλους όσοι συμβάλατε στη δημιουργία αυτού του βιβλίου και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ θέλω να στείλω στον Χρήστο Χαραλαμπόπουλο, που αν και αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας, ήταν από τους πρώτους που έστειλε το κείμενο του».

Ο Γρηγόρης βούρκωσε!

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο ποδοσφαιριστής Γρηγόρης Γεωργάτος ο οποίος ανεβαίνοντας στο βήμα μετά από πρόσκληση του συντονιστή της εκδήλωσης Ανδρέα Δημάτου έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο ενός αθλητή και δεν έκρυψε την συγκίνηση του λέγοντας: «Αυτό που γίνεται σήμερα εδώ με έχει συγκλονίσει, γιατί ξέρω και τις κόντρες και τους τσακωμούς που γίνονται ανάμεσα στους δημοσιογράφους.

Προσωπικά δεν γνωρίζω την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, αλλά βλέπω στην τηλεόραση κάθε τόσο τον αγώνα που κάνει για τα άρρωστα παιδιά. Με έχει συγκλονίσει το γεγονός ότι ενώ είναι μια γυναίκα που μπορεί να τα έχει όλα, κάνει αυτό που δεν κάνουν οι άλλοι και αυτό την κάνει έναν σημαντικό άνθρωπο που θα μείνει στην ιστορία». Και απευθυνόμενος στην κυρία Βαρδινογιάννη της είπε: «Συγχαρητήρια! Με συγκλονίζει αυτό που κάνετε και μακάρι να μπορούσαμε να το κάνουμε κι εμείς. Μπράβο σας»!

Τα έσοδα για τα παιδιά!

Στη συγγραφή του βιβλίου, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» συμμετείχαν οι: Βασίλης Βεργής, Ανδρέας Δημάτος, Γιώργος Θαναηλάκης, Γιάννης Θειακός, Βαγγέλης Ιωάννου, Γιάννης Καραλής, Αντώνης Καρπετόπουλος, Νίκος Κατσαρός, Φαίδωνας Κωνσταντουδάκης, Βαγγέλης Μπραουδάκης, Αντρέα Παλομπαρίνι, Αντώνης Πανούτσος, Νίκος Παπαδογιάννης, Μένιος Σακελαρόπουλος, Βασίλης Σαμπράκος, Βασίλης Σκουντής, Αλέξης Σπυρόπουλος, Περικλής Στέλλας, Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Μιχάλης Τσόχος, Χρήστος Χαραλαμπόπουλος και Γιώργος Χελάκης. Επίσης ο Χρήστος Ζωίδης που σχεδίασε το εξώφυλλο και ο Γιάννης Κούρκουλος που έγραψε τον επίλογο του βιβλίου.

 

Τελευταία Νέα