Δικέφαλος... κυνηγός! (2-1, vid)

Απόστολος Παγώνης
Δικέφαλος... κυνηγός! (2-1, vid)

bet365

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ, έφερε «τούμπα» το ματς με τον Παναθηναϊκό και μένει στο... κυνήγι του τίτλου με τον Ολυμπιακό!


Έτσι έπαιξαν

Με δυο αλλαγές στην 11αδα σε σχέση με το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Αλκμάαρ, παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Ο Σαλπιγγίδης στη θέση του Λούκας και ο Λίνο στη θέση του Τζαβέλλα. Με σχήμα 4-2-3-1 ο Χακόμο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Κίτσιου και αριστερά ο Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κατσουράνης και Βίτορ. Αμυντικά χαφ οι Λάζαρ και Τζιόλης, στις πτέρυγες οι Στοχ και Νίνης. Στον άξονα ο Αθανασιάδης και στην κορυφή ο Σαλπιγγίδης.

Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε το παιχνίδι με σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Ρισβάνη και αριστερά τον Νάνο. Κεντρικό αμυντικό διδυμο οι Τριανταφυλλόπουλος και Σίλντεφελντ. Αμυντικά χαφ οι Λαγός και Μέντες, στις πτέρυγες οι Κλωναρίδης και Πράνιτς. Στον άξονα ο Ζέκα και στην κορυφή ο Μπεργκ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι πρεσάροντας τον ΠΑΟΚ ψηλά, από τον Κατσουράνη προκειμένου το παιχνίδι του ΠΑΟΚ να γίνει από τον Βίτορ. Μάλιστα δύο-τρεις φορές έγινε το εύκολο λάθος από τα χαφ(Λάζαρ) βάζοντας σε κίνδυνο την εστία του Χακόμπο. Ο Δικέφαλος προσπάθησε να κάνει παιχνίδι από την άμυνα και αυτό γιατί τα χαφ του δεν ήταν στο ξεκίνημα του αγώνα έτοιμα να σηκώσουν το βάρος. Οι Θεσσαλονικείς πίεζαν την εστία του Καπίνο από στημένη μπάλα.

Από στημένα

Σε δύο περιπτώσεις στο 8 λεπτό και στο 18’. Η πρώτη ήλθε από εκτέλεση φάουλ του Λίνο, ο Καπίνο θα την χάσει μέσα από τα χέρια του, ο Στοχ θα επωφεληθεί, θα σουτάρει αλλά οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού θα διώξουν σε κόρνερ. Και η δεύτερη με τον Στοχ να εκτελεί από αριστερά, κεφαλιά του Κατσουράνη αλλά ο Τζιόλης στο δεύτερο δοκάρι δεν θα προλάβει να πιάσει το σουτ.

Μπεργκ και... απάντηση Στοχ!

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ που ήταν επιρρεπείς στο εύκολο λάθος, το έκαναν και στο 22’ και το πλήρωσαν με γκολ. Από λάθος του Λίνο ο Ζέκα από δεξιά θα κάνει μια κούρσα βρίσκοντας την άμυνα του ΠΑΟΚ αποδιοργανωμένη με την σέντρα του να πηγαίνει κατευθείαν στο κεφάλι του Μπεργκ. Ο Σουηδός ανενόχλητος σαν σε προπόνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ, όμως, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και απάντησε τρία λεπτά αργότερα από τα 11 μετρά έπειτα από ανατροπή του Σαλπιγγίδη από τον Ρισβάνη. Ο Στοχ δεν λάθεψε και έφερε το παιχνίδι στα ίσια έξι λεπτά αργότερα.

Τα λάθη κοστίζουν

Τα λάθη ήταν πολλά και για τις δύο ομάδες και χάρη σ’ αυτά έβγαιναν και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Στο ξεκίνημα του αγώνα είχαμε τον Καπίνο να κάνει ηρωικές εξόδους. Στη συνέχεια πρωταγωνίστησαν αυτοί του ΠΑΟΚ με τους Λίνο και Λάζαρ, ενώ ακολουθούσαν και οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού.

Ο πιο παραγωγικός χαφ

Ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ ανέβασε ρυθμό και πίεσε όχι από την αγαπημένη πλευρά (αριστερά) , αλλά από τα δεξιά με τον Νίνη να είναι το μοναδικό παραγωγικό χαφ. Από τα δικά του πόδια ο Δικέφαλος άγγιξε την ανατροπή στο πρώτο ημίχρονο με τον Σαλπιγγίδη σε δύο περιπτώσεις να μην μπορεί να κερδίσει τον Καπίνο.

2-1 με Αθανασιάδη

Φορτσάτος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ και στο 47’ έκανε την ανατροπή με τον Αθανασιάδη. Σέντρα του Λίνο από αριστερά, ο Κλάους θα σηκωθεί προ του Σίλντενφελντ και με εξαιρετική κεφαλιά θα νικήσει τον Καπίνο. Ο ΠΑΟΚ με την ψυχολογία στα ύψη έχανε την μια ευκαιρία μετά την άλλη. Η πιο μεγάλη έγινε στο 57’ από τραγικό λάθος ου Σίλντεφελντ ο Αθανασιάδης θα χάσει το τετ-α-τετ χάρη στην απόκρουση του Καπίνο.

Ένα λεπτό αργότερα και μετά από 30 ολόκληρα λεπτά ο Παναθηναϊκός έχασε ένα μεγάλο με τον Μπεργκ. Ο Σουηδός επιθετικός συνδυάστηκε με τον Ζέκα βγαίνοντας απέναντι από τον Χακόμπο με τον Ισπανό τερματοφύλακα να κάνει την απόκρουσή του αγώνα και να γλιτώνει τον ΠΑΟΚ από την ισοφάριση.

Το διπλό όχι του Καπίνο

Στο 68’ σε διπλή ευκαιρία ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι με ένα τρίτο γκολ. Ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε απέναντι από τον Καπίνο, με τον Έλληνα πορτιέρο να αποκρούσει με τα πόδια. Το ριμπάουντ πήρε ο Αθανασιάδης με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟ να πέφτει στα πόδια του Κλάους και να τον μπλοκάρει με τον Λαγό στη συνέχεια να διώχνει.

Έχασε πέναλτι

Ο Παναθηναϊκός βλέποντας τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να πετύχει ένα τρίτο γκολ και να καθαρίσει το παιχνίδι αναθάρρησε βγαίνοντας στην επίθεση αναζητώντας την ισοφάριση. Η ευκαιρία του δόθηκε από μία φάση καρμπόν με το πέναλτι που ζήτησε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονου. Ο Μπεργκ στο 81’ σούταρε από την μικρή περιοχή με την μπάλα να χτυπάει στο χέρι του Κίτσιου.

MAN OF THE MATCH: Ο Σωτήρης Νίνης ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ με διαφορά από τον δεύτερο. Από τα δικά του πόδια βγήκαν όλες οι μεγάλες φάσεις του Δικεφάλου.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αμυντικά ο Παναθηναϊκός παρέπαιε. Τα λάθη πολλά και σημαντικά τα οποία οι «πράσινοι» τα πλήρωσαν ακριβά με τα δύο γκολ που πέτυχαν οι Θεσσαλονικείς.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Πάλι γκολ πέτυχε ο Αθανασιάδης, ενώ σήμερα αγωνίστηκε πίσω από τον Σαλπιγγίδη στον άξονα.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Μπεργκ έχασε την μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Θάνος ήταν σωστός στις κρίσιμες για το ματς αποφάσεις. Δίνει πέναλτι την ανατροπή πάνω στον Σαλπιγγίδη αλλά και το χέρι του Κίτσιου.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να νικήσει τον Παναθηναϊκό, αλλά και την κούραση από το ματς της Πέμπτης με την Αλκμάαρ. Ο Δικέφαλος πέτυχε δύο γκολ ενώ έχασε ευκαιρίες με το τσουβάλι για να πάρει διαστάσεις στο σκορ. Όμως στάθηκε και τυχερός στο χαμένο πέναλτι του Μπεργκ. Η διακοπή για τον Δικέφαλο θα είναι ευεργετική καθώς οι παίκτες θα πάρουν ανάσες πλην των διεθνών.

 

Τελευταία Νέα