H «ντρίμπλα» των διαιτητών, το πρόβλημα της Λίγκας και το καθοριστικό ΔΣ

Γιάννης Σερέτης
H «ντρίμπλα» των διαιτητών, το πρόβλημα της Λίγκας και το καθοριστικό ΔΣ

bet365

Οι διαιτητές της Superleague δήλωσαν ομαδικό κώλυμα στην ΚΕΔ μέχρι και τις 17/1 προκειμένου να «ντριμπλάρουν» τον ορισμό τους και ενδεχόμενες νομικές συνέπειες και η Superleague καλείται αύριο (Δευτέρα 30/12) να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.

Οι διαιτητές και βοηθοί της Superleague δήλωσαν σήμερα στην ΚΕΔ ομαδικό κώλυμα μέχρι τις 17 Ιανουαρίου θέλοντας να “ντριμπλάρουν” το ενδεχόμενο νομικής φύσης μπελάδων σε περίπτωση ορισμού τους από την ΚΕΔ (τουλάχιστον) για την προσεχή, 17η αγωνιστική (Σαββατοκύριακο 4-5 Ιανουαρίου). Oυσιαστικά, μ' αυτή την κίνηση “κατοχυρώνουν” την αποχή τους από τις δύο προσεχείς αγωνιστικές (17η και 18η), αλλά και από τους αγώνες (πρώτους και ρεβάνς) της φάσης των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας (7-9/1 και 14-16/10). Ποιος ο λόγος της πρωτοβουλίας τους;

Στην περίπτωση που ορίζονταν από την ΚΕΔ και δεν παρουσιάζονταν στους αγώνες, υπήρχε σημαντικό νομικό έρεισμα για αγωγές εναντίον τους από τις ομάδες ή ακόμα και από την ΕΠΟ στην περίπτωση που η Λίγκα στρεφόταν εναντίον της ομοσπονδίας ως προϊσταμένης αρχής των διαιτητών (τηλεοπτικές ρήτρες, διαφυγόντα κέρδη, κ.α).

Πλέον, μετά τη δήλωση κωλύματος, η ΚΕΔ δεν έχει δικαίωμα κανενός ορισμού και μένει η Superleague... επί ξύλου κρεμάμενη! Το πρόβλημα για τη Λίγκα είναι τεράστιο, όχι μόνο λόγω των πιθανών “ποινών” λόγω της τηλεοπτικής ρήτρας για αναβολή αγωνιστικής, αλλά και λόγω του πολύ “πιεσμένου” προγράμματος, ειδικά αν αναβληθούν και οι αγώνες Κυπέλλου!

Υπ΄αυτές τις συνθήκες το αυριανό (13.30) διοικητικό συμβούλιο θεωρείται κρίσιμο, καθώς οι εκπρόσωποι των ομάδων καλούνται να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Οι διαιτητές ζητούν τουλάχιστον την απόσυρση όλων των εναντίον τους μηνύσεων προκειμένου να αρχίσουν να... συζητούν το ενδεχόμενο άρσης του κωλύματος, όμως αυτό απολύτως βέβαιο δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς στη Λίγκα η ομοφωνία σπανίζει. Ακόμα, όμως και στο ενδεχόμενο που αποφασιστεί να αποσυρθούν οι μηνύσεις, είναι πολύ πιθανό η Λίγκα να ζητήσει διαβεβαιώσεις για την άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος! Οχι από τους διαιτητές. Από την ΕΠΟ, στην οποία υπάγονται!

Υπάρχει υποβόσκουσα τάση ακόμα και για σκλήρυνση της στάσης της Λίγκας απέναντι στους διαιτητές (με εξέταση όλων των νομικών οδών για αγωγές...) στην περίπτωση που δεν άρουν άμεσα την αποχή τους εφόσον έχουν αποσυρθούν οι μηνύσεις. Ομως δεν είναι η υπερισχύουσα προς το παρόν...

Προς το παρόν οι διαιτητές μετά από όσα ακολούθησαν του αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός (και κυρίως την επίθεση στην είσοδο της πολυκατοικίας του VAR Ευαγγέλου και τη δήλωση Χούμπελ) δείχνουν αποφασισμένοι να τραβήξουν το σκοινί, όντες μάλιστα και απόλυτα ενωμένοι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Το μπαλάκι πέφτει στην ΕΠΟ και στη Λίγκα που έχουν την καυτή πατάτα στα χέρια τους, δεν θέλουν να τραβήξουν το σκοινί από τη δική τους πλευρά εναντίον των διαιτητών και επιθυμούν λύση όσο το δυνατόν πιο σύντομα, ώστε να μην αναβληθεί – ει δυνατόν – ούτε μια αγωνιστική, ούτε... μισός γύρος Κυπέλλου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα