Με... συνταγή γιατρού

Νίκος Τζαντζαράς Νίκος Τζαντζαράς
Με... συνταγή γιατρού

bet365

Ο Ν. Τζαντζαράς βλέπει στις επόμενες 40 μέρες να κρίνονται πολλά στον ΠΑΟΚ: Πέντε ματς. Τα πήρε όλα; Μέχρι «ούτε γάτα – ούτε ζημιά» θα πούμε. Στραβοπάτησε; Θα πιεστεί και θ' αγχωθεί ξανά.

Αυτήν την νίκη – πρόκριση, την είχε τόσο μεγάλη ανάγκη όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ, ώστε αν επισκεπτόταν... γιατρό πριν το ματς με τη Σλόβαν, θα του την συνταγογραφούσε. Εκτός κι αν μπορούσε να του την χορηγήσει επιτόπου τη νίκημε ενέσιμο τρόπο... Δεν είναι καμιά καινούρια εξυπνάδα για να κάτσουμε να αναλύσουμε τα πασίγνωστα: Ομάδες που χάνουν, διαλύονται γρήγορα (ή... σιγά σιγά) και ομάδες που νικούν, ομονοούν και ξεπερνούν τα προβλήματά τους. Βεβαίως δε φτάνει ένα ματς, αλλά από κάπου πρέπει και να... αρχίσει κανείς. Κι όταν αυτή η μία, πρώτη και κατ΄ αρχήν νίκη, συνοδεύεται από κερασάκι μια γλυκιά πρόκριση στα ευρωπαϊκά νοκ άουτ, είναι ακόμη χρησιμότερη. Ο ασθενής, στυλώθηκε, ελαφρώς.

Η ίδια συνταγή όμως που λέγαμε παραπάνω, δεν λειτουργεί θεραπευτικά με μια φορά. Η αγωγή λέει πολλές... επαναλήψεις. Πως λέμε... “πρωί μεσημέρι βράδυ, προ φαγητού”; Ο ΠΑΟΚ δηλαδή πρέπει να συνεχίσει να νικά. Απερίσπαστος από Ευρώπες και λουλούδια για δυο μήνες, μπορεί και πρέπει να χτίσει σερί στο πρωτάθλημα. Η Λίγκα σχεδιάζει στις αρχές Ιανουαρίου να ορίσει τις εμβόλιμες αγωνιστικές για τα αναβληθέντα. Πράγμα που σημαίνει πως στο πρόγραμμά του ακολουθούν το εντός με Πλατανιά και το εκτός με Κέρκυρα ως την αλλαγή του έτους. Στην αυγή του 2017 δυο... κολλητά ματς με Λεβαδειακό μέσα κι έξω (από την 1η αγωνιστική) κι εντός έδρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μια πεντάδα αγώνων, που κάθε απώλεια πια, απαγορεύεται: Τα πήρε όλα; Μέχρι... “ούτε γάτα – ούτε ζημιά” θα πούμε. Στραβοπάτησε; Θα πιεστεί και θα αγχωθεί ξανά.

Ένας μήνας – σαράντα μέρες είναι ημερολογιακά, μαζί με τη διακοπή. Μια πεντάδα αγώνων απολύτως στα μέτρα της ομάδας του Ίβιτς, που θα της επιτρέψουν να ξανασηκώσει κεφάλι στο πρωτάθλημα και να αποδείξει πως βγήκε όρθια από την φουρτούνα. Που θα γιατρέψει κι δε θα ανακουφίσει απλώς τον άρρωστο. Που θα στηρίξει αληθινά πρόσωπα και καταστάσεις. Μέχρι να έρθει η μεταγραφική του Γενάρη και να ξανακριθούν ψυχραιμότερα όλοι και όλα.

Προς ώρας το “κακό” αποφεύχθη. Τα μαχαίρια, τα τσεκούρια, τα κλαδευτήρια μαζεύτηκαν. Αλλά δεν τα έχουν θάψει άπαντες. Γι αυτό και οι νίκες είναι απαραίτητο να συνεχιστούν με πρώτη και ... καλύτερη τη Κυριακή με τον Πλατανιά. Ειδάλλωςδεν θα ησυχάσει κανείς. Άδικο να κρίνεται πάλι ολόκληρος ο σχεδιασμός από το κάθε μεμονωμένο αποτέλεσμα, αλλά αναπόφευκτο έτσι που ήρθαν τα πράγματα. Το DNA μιας ομάδας που θέλει να λέγεται μεγάλη, ποτέ δεν είναι συμβατό με την επεξεργασία της ήττας.


(F)όρτσα τα πανιά...

Από αύριο σηκώνει πανιά και σαλπάρει η FORZA. Εβδομαδιαίο έντυπο με ασπρόμαυρη “ψυχή” που θα κυκλοφορεί κάθε Σάββατο, στα περίπτερα της Βόρειας Ελλάδας και πολύ πολύ σύντομα παντού στον κόσμο, μέσω συνδρομητικής ψηφιακής έκδοσης. Σ' αυτό της το σκαρί που ξεκινά το ταξίδι του, κάμποσα “εγώ” μαζεύτηκαν και υποτάχθηκαν σε ένα καινούριο “εμείς”. Όχι για να μπασταρδευτούν οι απόψεις. Αλλά για να συντεθούν κάτω από κοινή νοοτροπία και στόχευση. Για να σβήσουν οριστικά έριδες, που διόγκωναν τα προβλήματα. Για την είδηση, την αποκλειστικότητα την πρωτιά...

Εσείς μπορείτε να το μετατρέψετε από “εμείς”, σε “όλοι μαζί” και να διασφαλίσετε πως θα απολαύσει καλές θάλασσες. Ραντεβού στα περίπτερα για να μας κρίνετε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Τζαντζαράς
Νίκος Τζαντζαράς

Δηλώνει πρόσφυγας, "ασπρόμαυρος" και ραδιοφωνατζής.

Το 1970 γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, με ρίζες από Πόλη, Σμύρνη και Μακεδονία.

Το 1976 πρωτομπήκε στην Τούμπα, που θα τον "αιχμαλώτιζε" με μιάς, διά παντός.

Το 1986 πρωτο - βρίσκεται μπροστά σε ("πειρατικό") μικρόφωνο. Ένιωσε να "χωράει" κάπου ολόκληρος... Δεν ξανασηκώθηκε.

Το 1988 η εισαγωγή του στην Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης (Γερμανικό), συμπίπτει με τη νομιμοποίηση της "ιδιωτικής ραδιοφωνίας", που τον βρίσκει στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη". Η επιλογή γίνεται αυτόματα...

Θα εργαστεί μέχρι και το 2003 ως ρεπόρτερ/ αρχισυντάκτης/ παρουσιαστής/ αρθρογράφος/ σύμβουλος έκδοσης/ διευθυντής σε Αθλητική Μ.Θ., Αθλητικό Metropolis, Δημοτικό Ραδιόφωνο Καλαμαριάς, Μetrosport, Ωμέγα τηλεόραση, Alpha TV, Ήλιο των Σπορ, με τρελή αδυναμία στα... ξεκινήματα. Θα συνιδρύσει τον Libero 107,4.

Από τον Οκτώβρη 2004 και για τέσσερα χρόνια, ζει στην Αθήνα και παρουσιάζει καθημερινές εκπομπές στον Sport fm, αρθρογραφεί στην Sportday και... εκμαυλίζει αθώες ψυχές στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, μιλώντας τους για "Παραγωγή και παρουσίαση ραδιοφωνικών εκπομπών".

Τον Μάρτιο του 2013 ξεκινά το FatGames.gr από τα "Χοντρά παιχνίδια", τίτλο επί πολλά χρόνια της ραδιοφωνικής του εκπομπής. Τον Ιούνιο του 2014 επιστρέφει στο επαγγελματικό... πατρικό του, το "Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5".

Σήμερα κοκορεύεται πως είναι ο μόνος Έλληνας blogger, που εργάζεται για όλες του τις υποχρεώσεις (Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 Δε-Πα 13.00-16.00, FatGames.gr, Fatgames on YouTube και Gazzetta.gr) από το γραφείο/studio του σπιτιού του.