Κεφαλιά μέσω... ΟΠΑΠ!

Κεφαλιά μέσω... ΟΠΑΠ!

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Κεφαλιά μέσω... ΟΠΑΠ!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την εξασφάλιση της φορολογικής ενημερότητας από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ και το ξεμπρόστιασμα ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΟΣΦΠ από τον ΟΠΑΠ!!!

Σας έχω σημειώσει ουκ ολίγες φορές το… επικοινωνιακό παιχνίδι που έχει στηθεί και σε πολλές περιπτώσεις οι συνεχώς… ευνοούμενοι παρουσιάζονται ως αδικημένοι και φυσικά ομάδες που είναι έξω από το σύστημα βρίσκονται και… ευνοημένες στην συνείδηση του κόσμου γιατί έτσι παρουσιάζονται από μερίδα των ΜΜΕ. Όποιος φίλαθλος θυμόταν τον τρόπο με τον οποίο πήραν άδεια ΠΑΟΚ και ΠΑΟ από την επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ φυσικά και θα θεωρούσε φυσιολογικό ότι ο ΑΡΗΣ χρησιμοποίησε μέρος των υπογεγραμμένων εδώ και δυο χρόνια εσόδων του για να πάρει την φορολογική ενημερότητα. Πλήρωσε δηλαδή 520.000 ευρώ από ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΣΟΔΑ (έχει φέτος συμφωνία ύψους 1,3 εκ ευρώ με ΚΙΝΟ) για να πάρει φορολογική ενημερότητα. Καμία… έκτακτη επιχορήγηση, καμία παρέμβαση, καμία τράπεζα να ανοίγει Κυριακή, τίποτα κάτω από το τραπέζι και με απόλυτα διαφάνεια. Στην ουσία τα 350.000 ευρώ ο ΑΡΗΣ τα πήρε δέκα μέρες νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία βάση συμβολαίων, καθώς θα τα έπαιρνε την 1η Σεπτεμβρίου και το υπόλοιπο ποσό δυο μήνες νωρίτερα αφού θα τα έπαιρνε την 1η Νοεμβρίου. Αφιερωμένο και το κομμάτι της ανακοίνωσης του ΟΠΑΠ που ξεμπροστιάζει φυσικά όλους όσους… κόπτονται κατά καιρούς για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αναφέρει λοιπόν η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ:

« Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ζήτησε να εισπράξει προκαταβολικώς το ποσό των 344.400 ευρώ, το οποίο κανονικώς θα καταβαλλόταν την 1η Σεπτεμβρίου (την επόμενη εβδομάδα) και επιπλέον 175.000 ευρώ έναντι της δόσης της χορηγικής σύμβασης η οποία προβλέπεται να καταβληθεί την 1η Νοεμβρίου. Το αίτημα βρίσκεται εντός του πλαισίου της χορηγικής σύμβασης, μπορεί και θα ικανοποιηθεί με βάση προδιαγεγραμμένες προβλέψεις (π.χ. παρακράτηση χρηματοοικονομικού κόστους της προκαταβολής κ.α.).
Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια υπεύθυνη στάση – διευκόλυνση των ομάδων, με ταυτόχρονη εξασφάλιση όλων των αυτονόητων και νομίμων εγγυήσεων της ΟΠΑΠ Α.Ε. – τήρησε η διοίκηση της εταιρείας έως σήμερα απέναντι στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ενώ αντίστοιχο αίτημα έχει υποβληθεί και έχει γίνει αποδεκτό για την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»

Οι μάσκες έπεσαν για μία ακόμα φορά δηλαδή, αλλά παράλληλα ο ΑΡΗΣ με όλη αυτή την ιστορία αντιλήφθηκε ότι οι χειρότεροι είναι οι εσωτερικοί του εχθροί. Όλοι αυτοί που τόσο καιρό πολέμησαν με νύχια και με δόντια την προσπάθεια της ΚΜΑ, αλλά και της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ με στόχο τα προσωπικά τους συμφέροντα και με μοναδικό σκοπό να οδηγήσουν την ομάδα στα χέρια των… ικανών εξυγιαντών του άρθρου 99.

Ο ΑΡΗΣ ΠΛΗΡΩΣΕ, λοιπόν και πήρε ΚΑΝΟΝΙΚΑ την φορολογική του ενημερότητα και είναι αλήθεια ότι στεναχωρήθηκε πολύς κόσμος. Δυστυχώς και εντός του συλλόγου έπεσε πολύ στεναχώρια για ορισμένους γιατί ξέρουν πλέον πάρα πολύ καλά ότι μόλις διευθετηθούν και οι λεπτομέρειες με τους τελευταίους διακανονισμούς με παίκτες, η ΚΜΑ θα αναθέσει σε ανεξάρτητη ομάδα ορκωτών λογιστών την έρευνα για την τελευταία οκταετία. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ομάδα και ΟΧΙ ελεγχόμενη και όλος ο κόσμος θα μάθει ποιοι πραγματικά έχουν καταχρεώσει την ομάδα και είναι υπεύθυνοι για τις τεράστιες φετινές δυσκολίες.

Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι που χαρακτήριζαν τους πάντες ανίκανους, τώρα που το ΔΣ της ΚΜΑ και η διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ ΠΛΗΡΩΣΑΝ και πήραν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, το θεωρούν… πρόβλημα γιατί θα λείπουν τα έσοδα της ομάδας μέσα στην χρονιά. Ήταν μάλλον καλύτερο για αυτούς να μην υπάρχει ομάδα και να… είχαμε τα έσοδα. Ξεχνάνε βέβαια ότι πέρσι ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑΠ πήγε στην εφορία, ενώ και τα προηγούμενα ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ 8,5 εκ ευρώ από τα έσοδα της ομάδας πήγαν για ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ και πάλι στην εφορία και το δημόσιο.

Όταν δηλαδή πληρώθηκαν 8,5 εκ ευρώ από τα έσοδα της ομάδας την τριετία 2008-2011 δεν υπήρχε πρόβλημα. Τώρα που η διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ και ειδικά ο Αντώνης Ζαμπέτας βρήκαν τον τρόπο να σώσουν την ομάδα, δεν αναδεικνύεται η επιτυχία (τηρουμένων των αναλογιών η λέξη γιατί για να φθάσουμε εδώ υπάρχει ευθύνη τόσο της διοίκησης Σκόρδα, όσο και Αθανασιάδη και όσων μετείχαν σε αυτές τις διοικήσεις και περιμένουμε τον έλεγχο για να μάθουμε και τα… ποσοστά), αλλά το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει στο μέλλον με προφανείς και πάλι τους στόχους. Όσο όμως το ΔΣ της ΚΜΑ και η διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ ανέχονται αυτές τις καταστάσεις τα φίδια θα περιμένουν την ευκαιρία για να χύσουν το δηλητήριο. Οφείλουν μέσα στις επόμενες μέρες να βγουν και να πουν τα πράγματα με το όνομά τους και να θέσουν επιτέλους στο περιθώριο ανθρώπους που στον βωμό των προσωπικών τους συμφερόντων βάλλουν συνεχώς εναντίον του συλλόγου. Και πρέπει να το κάνουν γιατί είναι υποχρεωμένοι απέναντι στον απλό κόσμο που στήριξε το καλοκαίρι την προσπάθεια χωρίς παρωπίδες, έβαλε το εμείς πάνω από το εγώ και πρόσφερε τον οβολό του για την σωτηρία της ομάδας.

ΥΓ.1 Το πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Ρόμα άφησε υποσχέσεις. Μην ξεχνάτε ότι έλειπαν δυο βασικότατοι παίκτες όπως οι Γιαννιώτας, Πουλίδιο, αλλά και οι δυο μεταγραφές άνω των 24 που αναμένονται. Και τότε ο ΑΡΗΣ θα είναι πολύ καλύτερος… Δεδομένη η ανάγκη ενίσχυσης σε κάθε περίπτωση, αλλά είπαμε, ένα ένα τα πράγματα. Μετά την εξασφάλιση της φορολογικής άνοιξε ο δρόμος για τις επόμενες κινήσεις. Τελειώνοντας με τις δύσκολες καταστάσεις θα ασχοληθούμε περισσότερο με το αγωνιστικό…

Υ.Γ.2 Σαρρής ή Γκαγκάτσης. Γιατί μου έρχονται στο μυαλό η Σκύλλα και η Χάρυβδη; Κύριε Σαρρή συγχαρητήρια παρεμπιπτόντως για την επιλογή της κα. Κουρομπίλια ως διεθνή. Σας δικαίωσε απόλυτα ήδη στα τεστ των βοηθών που πήρε… κίτρινη κάρτα αφού έτρεξε κάτω από τους προβλεπόμενους χρόνους. Μάλλον θα ήταν επηρεασμένη από τον βαρύτατο τραυματισμό της στο Βικελίδης ή μάλλον ψυχολογικά ανέτοιμη.

Υ.Γ.3 Ο Κατίδης (όπως και ο Γιαννιώτας ) έχει ρήτρα στο συμβόλαιό του. Για τον πρώτο η ρήτρα είναι 100.000 ευρώ. Όποια ομάδα από την Ελλάδα θέλει πληρώνει τα 100.000 ευρώ και τον παίρνει. Η ρήτρα για όσους απορούν είναι μικρή γιατί είναι ανάλογη του συμβολαίου που έγινε πριν 3 χρόνια όταν φυσικά κανείς δεν ήξερε τον παίκτη σε ηλικία 16 ετών. Αν τον θέλει η ΑΕΚ δηλαδή δίνει τα 100.000 και παίρνει τον παίκτη. Μοναδική προυπόθεση η συγκατάθεση του ποδοσφαιριστή που δεν θα είχε πρόβλημα να πάει στην ΑΕΚ, αλλά θα περιμένει πρώτα κίνηση από την ΚΠΡ. Σε κάθε περίπτωση όμως ο ΑΡΗΣ δικαιούται τροφεία περίπου 300.000 ευρώ και θα τα πάρει όποτε ο παίκτης πάει στο εξωτερικό. Το ίδιο ισχύει και για τον Μπουγαίδη για όσους βιάστηκαν να πουν ότι έφυγε από τον ΑΡΗ χωρίς φράγκο. Τα τροφεία η ομάδα θα τα πάρει εκτός αν αλλάξουν οι κανονισμοί της ΦΙΦΑ. Για τον Γιαννιώτα δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ να πάει στην ΑΕΚ και το πιο πιθανό είναι να μείνει στον ΑΡΗ τουλάχιστον ως τον Γενάρη γιατί ήδη τον παρακολουθούν πολλές ομάδες από το εξωτερικό. Για όσους… πουλάνε παπά στον κόσμο της ΑΕΚ (και ευτυχώς στο gazzetta έχουν διαχωρίσει τις δυο περιπτώσεις) θα σημειώσω απλά για να καταλάβουν και οι αεκτζήδες ότι ο παίκτης αρνήθηκε πρόταση του Ολυμπιακού που του πρόσφερε τα τριπλάσια από την ΑΕΚ, αλλά και τριπλάσια λεφτά στον ΑΡΗ από την ρήτρα. Δηλαδή πρέπει να φτάσουμε 1η Σεπτεμβρίου για να σταματήσει ο παπάς;

Y.Γ.4 Περαστικά και γρήγορα σιδερένιος να ευχηθώ στον Ανδρέα Ηρακλή που θεωρώ ότι είναι μεγάλη απώλεια για τον ΑΡΗ φέτος. Ήταν ο κορυφαίος των νεοαπκτηθέντων. Γκαντεμιά και για τον ίδιο και για τον Κατσαβάκη. Γρήγορα πίσω Ανδρέα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!